Kapsel Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Jak to w sumie niedawno wszystko było.... biedak przy drodze koczował... wspominam te chwile.. jednego ratowaliśmy, a drugi psiak dzięki Korze też znalazł schronienie, rozmarzyłam się :p Bodziulek wygląda kwitnąco!!!:):):) Quote
kora78 Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Bodzio pan i wladca, juz nie taki kosciotrup :) Bodziu, ty to masz farta! Quote
joaaa Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 kora78 napisał(a): a jak z mozliwosciami kastracji u Ciebie? fundacja sfinansuje zabieg? No na razie kicha, bo fundacja nie ma kasy. A bardzo potrzebne, bo nie możemy normalnie funkcjonować. Quote
joaaa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Zabawy Ozzego i Bodzia, Rambus chciał się też przyłaczyć. :) [video=youtube;O2RJz6Dm8cQ]http://www.youtube.com/watch?v=O2RJz6Dm8cQ[/video] Quote
Kapsel Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Bodziulek opędza się jak może, ale nic to nie daje :D Quote
joaaa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Nie, Bodzio bardzo chętnie się z nim bawi. :) Oni mogą tak godzinami. Quote
Kapsel Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='joaaa']Nie, Bodzio bardzo chętnie się z nim bawi. :) Oni mogą tak godzinami.[/QUOTE] To on ma jeszcze tyle siły???? Przecież to staruszek jest :shake: Quote
joaaa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 No niby staruszek, ale zabawowy i bitny, niestety. ;) Quote
andegawenka Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='joaaa']No niby staruszek, ale zabawowy i bitny, niestety. ;)[/QUOTE] ....a tu wyglada na uległego i zamęczanego:evil_lol::evil_lol: Quote
kora78 Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 poczatkowo pomyslalam, ze Rambus to ten kot, tak przewrotnie nazwany :D mialam dawno temu spanielka o imieniu Rambo :) sasiad pozazdroscil i nazwal swojego kundelka Rocky, hehe. wtedy czasy tych twardzieli byly na topie. a ja chyba telepatycznie siagnelam, bo dzis myslalam, zeby cos u Bodzia zagaic. jeszcze chwila i rok bedzie, jak Bodzio bez swojego domu jakby... :( Quote
marta0731 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Bodzio jest sprytny i wie, jak się bawić, żeby się za bardzo nie zmęczyć :D:D:D Najlepiej dać się obskakiwać, i tylko czasem pokazać zęby:evil_lol: zabawa przednia:evil_lol: A on nie jest trochę chudy................? Quote
joaaa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Kurcze, myślicie, że jest chudy? Apetyt ma dobry, sierść bardzo ładną, przytył trochę odkąd przyjechał do mnie, ale w pewnym momencie stanął w miejscu. Niby tak nie jest chudy, np. na zadku, czy klatce z przodu, ale ma bardzo szeroką klatkę i przy ruchu odznaczają się żebra, a w pasie ma wcięcie. Kurcze, może zrobić mu badanie na pasożyty? Quote
marta0731 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Joaaa ja bron boże nie chce żebyś pomyślała że ja coś wymyślam i żadne jakies tam pretensje Ja go nie widzę "na żywo", może filmik przekłamuje Ale mi sie tak jakos rzuciło w oczy, szczególnie na początku filmu, że żeberka wystają a za żeberkami jest baaardzo szczupły Skoro mu apetyt dopisuje, to może rzeczywiście jakieś badania by się przydały...? Tfu tfu oby Bodziołek zdrowy był Starsi ludzie też chudną ;) Ale tak jak napisałam, na filmie moze wyglądać inaczej niż w rzeczywistości Joaaa Ty musisz ocenić Quote
joaaa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Marta, ja nie taka wrażliwa. :D Dobrze, że mówisz, bo ja go widzę na co dzień, mogę czegoś nie zauważyć, więc dzięki! Te żebra to jak stoi tak normalnie to mu nie wystają, tylko jak się wygina. A wcięty jest za żebrami faktycznie, ale dopkę ma całkiem okrąglutką. Sama nie wiem... Kurcze, zwiekszę mu porcje. Może teraz więcej biega, tak jak Wam pisałam, lubi siedzieć z psami kojcowymi na podwórku, a teraz jeszcze Ozzy go przegania. Mam nadzieję, że nic się nie przyplatało. Quote
kora78 Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 przyjrzalam sie. marta kiedys zauwazyla na watku naszej suni schroniskowej, ze bardzo chuda jest w dt wciaz. ja nie zauwazylam, ona tak i miala racje. suni znow odrobaczylismy i 5kg przytyla. wiec sie i eraz przyjrzalam. powiem,ze bodzio nie ejst wychudzony, moze poprostu jest szczuplej budowy, moze tak ma. ale talie ma waziutka, zebra wychodza, jak sie wygina. znaczy,ze ma malo tluszczu pod skora chyba. nie widac zeber, jak stoi, tylko ja sie wygina, wiec to normalne. ale dosc znacznie sie odbijaja w ruchu, wiec malo tluszczu jednak. teraz ok, ale na zime musi przytyc :) no i moze odrobaczyc jednak warto, ja za tym stoje. bo kiedy to mial? badanie kalu na pasozyty to 20zl, moze leiej to wydac, niz tam truc go na darmo. abletki na robaki tez kilkanascie zl, wiec kwota podobna. tylko badanie na robaki niby 2 razy powinno sie zrobic, ale znam z dogo, ze zrobione bylo raz u tez robaki wyszly, odrobaczyli i pies tył. Quote
joaaa Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Ok, porozmawiam z Germaine co mogę zrobić, bo ja jestem z kasą całkowicie do tyłu. A na razie zwiększę mu porcje. Quote
marta0731 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Zaraz będę miala nowy nick -marta0731 szukajaca żeberek czy coś ;) Czekamy na decyzję Germaine A z większej porcji Bodzio sie na pewno ucieszy :D Quote
Maruda666 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Też zaglądam do Bodzia :) Dziewczyny, nie przesadzajcie z tą chudością ;) On ma taką sportową sylwetkę :p. Jak przytyje to się nie udźwignie. Quote
joaaa Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Daję mu większą porcję i wydaje mi się, ze trochę przytył. Muszę znowu zrobić filmik, to ocenicie. :) Quote
joaaa Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Nie, robaków nie ma. Bodzio ma się świetnie, tylko za trochę za bardzo się rządzi. ;) Koniecznie trzeba go wykastrować. W piątek była u nas Furciaczek i zrobiła duuuuuużo zdjęć. Quote
joaaa Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Tu zdjęcia reszty psów, prawie wszystkie, które teraz są u mnie: https://picasaweb.google.com/109589844229962681479/PsiakiJoaa# Quote
Recommended Posts