Tymonka Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Moja kuzynka przygarnęła na DT sunię , roczną astkę , niestety nie może jej zatrzymać na długo , sunia niszczy w domu , a mieszkają w wynajętym , teraz jak idą do pracy sunią zajmuje się ich mama , ale mama wyjeżdża w grudniu do sanatorium i wtedy sunia musi mieć już inne DT lub DS . Tymczasowa opiekunka napisała : sunia to chyba nie czysta astka, choć ja fachowcem od amstafów nie jestem. Foksi jako szczeniaczek została wzięta z Łódzkiego schroniska, ma książeczkę, jest zaczipowana, pierwsze szczepienia ma na koniec sierpnia 2009, więc ma rok i kilka miesiączków. Wzięła ją młoda dziewczyna, która chyba mieszkała z babcią, która niedawno zmarła a wmiesiąc później umarła na serce ta 24-ro letnia dziewczyna i sunia została bez domu. Jest zadbana, wesoła, ufna i łagodna, szybko przyzwyczaiła się do nowego miejsca, nie sprawia kłopotu, oprócz tego, że nie bardzo lubi zostawać sama, jakby się bała, że się ją zostawi, i dlatego potrafi drapać w drzwi. Ne wiem do czego by się posunęła, gdybym zostawiła ją dłużej samą, ale nie mogę ryzykować. jeśli jest ktoś w domu jest posłuszna i nie sprawia zadnych kłopotów,rozumie podstawowe komendy. Jest bardzo przyjacielska i do ludzi i do innych psów, u sąsiadki u której była wcześniej ugryzła ją zazdrosna suczka wielkości pinczera, a ta nic, dlatego ma teraz rankę na pysku. Jest ufna i naprawdę łagodna (da sobie bezproblemu obejrzeć zęby), ale myślę, że będzie sunią z charakterkiem, wiec lepiej być konsekwentnym. szuka stałego domku lub na tymczas. Quote
Tymonka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 agaga21 napisał(a):kiedy będą zdjęcia? Za chwilę , jak mi się uda bo coś dzisiaj mi nie wychodzi . Quote
.blueberry. Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Boże ja już powoli nie mam siły... Jutro napiszę tekst do ogłoszeń i zrobię kilka. Quote
Tymonka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 Mam jeszcze trochę informacji właśnie dostałam , poczekajmy chwilę bo jutro ma sunią zabrać dziewczyna z jakiejś fundacji , nie wiem jakiej , narazie nie ogarniam tego wszystkiego , ale obiecuje , że do jutra wszystko poukładam . : co do kotów to nie wiemy,ale nie zauważyłam na spacerach, żeby chciała je gonić, z psami chętnie się bawi, dzieci nie mam ale zauważyłam, że nie jest agresywna, ale może chcieć dominować, na smyczy nie ciągnie i naprawdę szybko się uczy, jest bardzo chętna do zabawy i wygląda na to, że dobrze by stróżowała, bo jest bardzo czujna, choć z tego co wiem nigdy nie mieszkała na podwórku. Lubi się bawić, ale nawet jak się rozbryka to daje się łatwo uspokoić. nie żebrze jedzenia ale na kanapie by chętnie spała i ciągle tego u nas próbuje, jest naprawdę nie uciążliwa i posłuszna. właśnie się dowiedziałam, że ponieważ sąsiadka, która się nią zajmowała podczas mojej nieobecności już nie może pomagać, więc najpewniej sunia jutro pójdzie na tymczas do dziewczyny z jakiejś fundacji, ale tamta też ma już kilka psów, więc to tylko przejściówka,a szkoda żeby tak chodziła z rąk do rąk, bo jeszcze jest stabilna psychicznie ale każda przeprowadzka to smutek. Jutro Aniu przyślę ci namiar do tej dziewczyny. Quote
Kundel_Bury Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Zapisuje sobie. Temat na niebieskim: http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=5231 Quote
Tymonka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Sunię przejęła dziewczyna z fundacji Niechciane i zapomniane - Malwina , ja niestety nie kojarzę nikogo takiego . Jutro postaram się o kontakt . Quote
ruda76 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Anja2201 napisał(a):Sunię przejęła dziewczyna z fundacji Niechciane i zapomniane - Malwina , ja niestety nie kojarzę nikogo takiego . Jutro postaram się o kontakt . z tego co wiem to chyba FUNDACJA POMAGAJMY RAZEM-ZWIERZĘTA W POTRZEBIE:p http://www.fundacjapomagajmyrazem.pl/?action=detail&site=&result=262 Quote
Tymonka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Ja nie wiem dokładnie , takie info dostałam od byłego DT Quote
olgaj Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 To moze ja sprostuje bo jestem w stałym kontakcie z domem tymczasowym. Foxy jest na dt u Malwiny, Malwina nie jest członkiem zadnej z fundacji, pomaga nam jednak w opiece i szukaniu domów dla bezdomnych zwierząt. Za leczenie suni płaci fundacja Pomagajmy Razem- Zwierzęta w Potrzebie" Dotychczas musieliśmy podac jej zastrzyk antykoncepcyjny, ponieważ prawdopodobnie zblizała się jej cieczka, a w dt jest pies. Nie wiem również skąd infromacje, ze niszczy ponieważ w obecnym dt nie ma z tym problemu i mam nadzieje, ze nie bedzie :) Jesli ktoś moze nas wspomóc ogłoszeniami bardzo prosimy, w ogłoszeniach mozecie podac namiary na mnie 665-215-777 Do ogłoszeń możecie wykorzystać tekst ze strony fundacji :) link powyzej przytoczony przez Rudą Quote
Tymonka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 porobię wieczorkiem ogłoszenia , mogę też zrobić allegro nie wyróżnione . Quote
Tymonka Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Przepraszam , że dopiero teraz , ale miałam urwanie głowy : http://allegro.pl/show_item.php?item=1340319004 gumtree.pl ; cafeanimal.pl ; alegratka.pl Quote
olgaj Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 bardzo prosze pomózcie http://www.dogomania.pl/threads/198069-XXI-wiek-tragedia-ludzi-i-zwierz%C4%85t?p=15910801#post15910801 Quote
olgaj Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 DT zmienia sie na DS , można zdjąc ogloszenia Prosimu o kolejna pomoc bardzo prosze pomózcie http://www.dogomania.pl/threads/198069-XXI-wiek-tragedia-ludzi-i-zwierz%C4%85t?p=15910801#post15910801 Quote
Recommended Posts