Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja kuzynka przygarnęła na DT sunię , roczną astkę , niestety nie może jej zatrzymać na długo , sunia niszczy w domu , a mieszkają w wynajętym , teraz jak idą do pracy sunią zajmuje się ich mama , ale mama wyjeżdża w grudniu do sanatorium i wtedy sunia musi mieć już inne DT lub DS .

Tymczasowa opiekunka napisała :

sunia to chyba nie czysta astka, choć ja fachowcem od amstafów nie
jestem.
Foksi jako szczeniaczek została wzięta z Łódzkiego schroniska, ma
książeczkę, jest zaczipowana, pierwsze szczepienia ma na koniec sierpnia

2009, więc ma rok i kilka miesiączków. Wzięła ją młoda dziewczyna,
która
chyba mieszkała z babcią, która niedawno zmarła a wmiesiąc później
umarła na
serce ta 24-ro letnia dziewczyna i sunia została bez domu. Jest zadbana,
wesoła, ufna i łagodna, szybko przyzwyczaiła się do nowego miejsca, nie

sprawia kłopotu, oprócz tego, że nie bardzo lubi zostawać sama, jakby
się
bała, że się ją zostawi, i dlatego potrafi drapać w drzwi. Ne wiem do
czego
by się posunęła, gdybym zostawiła ją dłużej samą, ale nie mogę
ryzykować.
jeśli jest ktoś w domu jest posłuszna i nie sprawia zadnych
kłopotów,rozumie
podstawowe komendy. Jest bardzo przyjacielska i do ludzi i do innych psów,
u
sąsiadki u której była wcześniej ugryzła ją zazdrosna suczka
wielkości
pinczera, a ta nic, dlatego ma teraz rankę na pysku. Jest ufna i naprawdę

łagodna (da sobie bezproblemu obejrzeć zęby), ale myślę, że będzie
sunią z
charakterkiem, wiec lepiej być konsekwentnym. szuka stałego domku lub na
tymczas.

Posted

Mam jeszcze trochę informacji właśnie dostałam , poczekajmy chwilę bo jutro ma sunią zabrać dziewczyna z jakiejś fundacji , nie wiem jakiej , narazie nie ogarniam tego wszystkiego , ale obiecuje , że do jutra wszystko poukładam . :

co do kotów to nie wiemy,ale nie zauważyłam na spacerach, żeby chciała je gonić, z psami chętnie się bawi, dzieci nie mam ale zauważyłam, że nie jest agresywna, ale może chcieć dominować, na smyczy nie ciągnie i naprawdę szybko się uczy, jest bardzo chętna do zabawy i wygląda na to, że dobrze by stróżowała, bo jest bardzo czujna, choć z tego co wiem nigdy nie mieszkała na podwórku. Lubi się bawić, ale nawet jak się rozbryka to daje się łatwo uspokoić. nie żebrze jedzenia ale na kanapie by chętnie spała i ciągle tego u nas próbuje, jest naprawdę nie uciążliwa i posłuszna. właśnie się dowiedziałam, że ponieważ sąsiadka, która się nią zajmowała podczas mojej nieobecności już nie może pomagać, więc najpewniej sunia jutro pójdzie na tymczas do dziewczyny z jakiejś fundacji, ale tamta też ma już kilka psów, więc to tylko przejściówka,a szkoda żeby tak chodziła z rąk do rąk, bo jeszcze jest stabilna psychicznie ale każda przeprowadzka to smutek. Jutro Aniu przyślę ci namiar do tej dziewczyny.

Posted

To moze ja sprostuje bo jestem w stałym kontakcie z domem tymczasowym.

Foxy jest na dt u Malwiny, Malwina nie jest członkiem zadnej z fundacji, pomaga nam jednak w opiece i szukaniu domów dla bezdomnych zwierząt.

Za leczenie suni płaci fundacja Pomagajmy Razem- Zwierzęta w Potrzebie"
Dotychczas musieliśmy podac jej zastrzyk antykoncepcyjny, ponieważ prawdopodobnie zblizała się jej cieczka, a w dt jest pies.

Nie wiem również skąd infromacje, ze niszczy ponieważ w obecnym dt nie ma z tym problemu i mam nadzieje, ze nie bedzie :)
Jesli ktoś moze nas wspomóc ogłoszeniami bardzo prosimy, w ogłoszeniach mozecie podac namiary na mnie 665-215-777
Do ogłoszeń możecie wykorzystać tekst ze strony fundacji :) link powyzej przytoczony przez Rudą

• 3 weeks later...