Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Świetne wyszły te zdjęcia! To ostatnie najbardziej pokazuje, że Ares dorównuje energią eMosławowi, który biegał niezmiernie szybko. :crazyeye:
Jeszcze raz CI baaardzo dziękujemy! ;*

A skąd wiesz, że eMosław bardzo go polubił? Może tylko udawał, że go toleruje. ;p

• Replies 178
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sylwin7 napisał(a):
Świetne wyszły te zdjęcia! To ostatnie najbardziej pokazuje, że Ares dorównuje energią eMosławowi, który biegał niezmiernie szybko.
Jeszcze raz baaardzo dziękujemy! ;*

A skąd wiesz, że eMosław go polubił? Może tylko udawał, że go toleruje. ;p

Albo raczej eMosław się wlekł:lol: nie no żartuję Ares jest bardzo szybki, a eMosiek to leń:)

Wiem, bo eMosław zazwyczaj nie przepada za facetami, a tym razem nawet ładnie się pobawił:)

Posted

W sumie, biorąc pod uwagę też masę obu psów, to wiadomo szybciej biega zazwyczaj ten o mniejszej masie (ten mniejszy). Nerć też miałby ciężko z ucieczką przed Aresem.
Najważniejsze, że mordki się wybiegały i cieszyły się. ^^

Posted

sylwin7 napisał(a):
W sumie, biorąc pod uwagę też masę obu psów, to wiadomo szybciej biega zazwyczaj ten o mniejszej masie (ten mniejszy). Nerć też miałby ciężko z ucieczką przed Aresem.
Najważniejsze, że mordki się wybiegały i cieszyły się. ^^

No wiesz! A narzekałaś, że to ja ciągle mówię że eM jest gruby!:evil_lol:

Posted

Kinia napisał(a):
No wiesz! A narzekałaś, że to ja ciągle mówię że eM jest gruby!:evil_lol:

eMosław i Nerć nie są grubi tylko o większej tuszy niż Ares. :lol::cool3:

Posted

Ares ma pchły. Dostał płyn przeciw pchłom i zastrzyk. Panią zaniepokoiła wysypka koło odbytu (jakieś uczulenie) i skóra. Wspominała P. Ola o świerzbie. : (
Za 2 tygodnie idziemy do kontroli.

Co do zachowania to Aresio był na prawdę grzeczny. Dał się "pomacać" P. weterynarz. :cool3: Troszkę był zaniepokojony jak czekaliśmy w poczekalni, ale najwidoczniej mu nie podpasowało, że zamiast na Małą Łąkę poszliśmy do weterynarza. ;p

Posted

sylwin7 napisał(a):
Ares ma pchły. Dostał płyn przeciw pchłom i zastrzyk. Panią zaniepokoiła wysypka koło odbytu (jakieś uczulenie) i skóra. Wspominała P. Ola o świerzbie. : (
Za 2 tygodnie idziemy do kontroli.

Co do zachowania to Aresio był na prawdę grzeczny. Dał się "pomacać" P. weterynarz. :cool3: Troszkę był zaniepokojony jak czekaliśmy w poczekalni, ale najwidoczniej mu nie podpasowało, że zamiast na Małą Łąkę poszliśmy do weterynarza. ;p

o kurcze, zeby to tylko nie był świerzb:(

Posted

[font=times new roman]najnowsza wiadomość: Pani za niedługo wybiera się do szpitala na operację i wtedy ares zostanie całkowicie sam- błagam o pomoc- dt lub skłądki na hotelik.
Ares nie moze zostać sam w tym mieszkaniu. Ta pani nie ma nikogo kto by pomógł.......
[/font]

Posted

Jeśli sytuacja będzie krytyczna to ja go zabiorę. Będziemy mieli wtedy troche więcej czasu do znalezienia mu dt lub ds.

Mam pomysł aby na spacery z Aresem zakładać mu swego rodzaju kamizelkę na której napisane będzie z jednej strony pies do adopcji a z drugiej to samo tyle że po czesku (ja na przykład często z naszym bogiem wojny chodzę na drugą stronę Olzy). Ares lubi podbiegać do ludzi, szybciej mu w ten sposób znajdziemy dom. Co wy na to?

Posted

Pies jest gibki, a poza tym ludzie mogą nie zauważyć napisu, który będzie gdzieś z boku kamizelki, więc trzeba się kogoś popytać kto zna się na rzeczy.
Ashaski. Pomysł jest świetny według mnie. :)
Trzeba się po prostu popytać ludzi, którzy uszyją taką kamizelkę co myślą o tym i w którym miejscu najlepiej by go umiejscowili.

Posted

moim zdaniem z boku to znaczy mniej więcej wzdłuż po obu stronach kręgosłupa. Napis będzie zauważalny bo Ares ma to do siebie że każdą napotkaną osobę zaczepia (zachęca min. do zabawy). A czeba by ją skroić tak aby mogły ją nosić i inne psy (również większe)

Posted

Aha. Rozumiem. Chyba, że zapytam mamę czy by coś takiego uszyła.
A z jakiego materiału myślisz żeby było najlepiej? Nieprzemakalny? Tak żebym mniej więcej już mogła okreslić się mamie. :)

Posted

No najlepiej to taki, który nie rozleci się po zamrożeniu, wymoczeniu, pogryzieniu, podrapaniu, wykompaniu i jeszcze troche ;D, nie no po prostu by napisy widoczne były i się szybko nie rozleciało... po za tym to jakim dysponujemy, ja w domu też troche materiału mam.

• 3 weeks later...
Posted

Ares już zdrowy, żadnego świerzbu czy innego. Sprawiłem mu szelki do których przyczepiam napis szukam domu- może to pomoże. P. Maria zgodziła się żeby Aresa dzisiaj też wyprowadzić, co do łikendu, to raczej nikogo widzieć nie chce: "chce się wyspać i wogle po co sobie w święta głupim psem głowe zawracać- tyle czasu z domu nie wychodził, to te dwa trzy dni go nie zbawią". - cytowane oczywiście nie dosłownie, ale wszystko wypowiedziane.

Posted

Ashaski jak nie dasz rady wyjść z Aresem na spacer to mi tutaj tego nie pisz tylko mi smsa napisz. :eviltong: Komórkę noszę przy sobie, a na Dogomanię nie wchodzę z godziny na godzinę, więc nie przeczytałam twojego postu sprzed godziny kiedy miałeś wyjść z Aresem.

A co do tego "projektu". Szelki zostawiasz u P.Marii? Żebym jak coś mogła mu to tez ubierać na spacery.

Posted

Ha! więc Ares od dziś przebywa u mnie na tymczasie ;D. Było troche kłopotów z transportem, bo nie chcieli wpuścić nas do wispola bez kagańca xD, ale na szczęście pks się nad nami zlitował. Problem mam że dobiera się nasz romeo do mej suni, ale chyba coś na to poradzimy. Teraz już wykompany ( kurcze z żółto- brązowego stał się biało brązowy!) zajmuje łóżko moje razem z moją sunią- ja więc chyba noc na podlodze spędze... xD

Posted

Ashaski napisał(a):
Ha! więc Ares od dziś przebywa u mnie na tymczasie ;D. Było troche kłopotów z transportem, bo nie chcieli wpuścić nas do wispola bez kagańca xD, ale na szczęście pks się nad nami zlitował. Problem mam że dobiera się nasz romeo do mej suni, ale chyba coś na to poradzimy. Teraz już wykompany ( kurcze z żółto- brązowego stał się biało brązowy!) zajmuje łóżko moje razem z moją sunią- ja więc chyba noc na podlodze spędze... xD

a co na to wszystko Twoja Mama??? I jak się zachwuje w domu???