musia Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 " Najlepszy Pies Ras Polskich" a jest takie zalecenie w celu promocji ras rodzimych , których mamy raptem 5. Quote
JustynaJK Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 dokładnie,ale to nie przeszakadz w niczym konkurencji najlepszy weteran! Quote
KUMPELka Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 aniaDark napisał(a):... ni z gruszki, ni z pietruszki Najlepszy Pies Ras Polskich, Przykro mi , że weteranów nie będzie ale... z Ras Polskich bardzo się cieszę :multi: :cool3: Quote
olaglowka Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Hura sa szczeniaki a ja wlasnie jade ze szczeniakiem Quote
Elitesse Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 musia napisał(a):" Najlepszy Pies Ras Polskich" a jest takie zalecenie w celu promocji ras rodzimych , których mamy raptem 5. i chyba jest konkurencja obowiazkowa ? :roll: Quote
warg2003warg Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Aniu wiem,że zrobiłaś wszystko ,żeby konkurencje finałowe były obszerniejsze.Może w przyszym roku się uda I Bis Weteranów się odbędzie. Quote
Błyskotka Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 No zobaczymy co to będzie :cool3:. Zobaczymy na wystawie :cool3:. Ja jadę głównie po to aby się pokazać :lol:. Chociaż bardzo bym chciała brać udział w konkursie na Najpiękniejszego psa oddziału bo do tego oddziału należę :roll: . Quote
aniaDark Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Z czego udało mi się dzisiaj dowiedzieć, to konkurencja BIS Weteranów nie przeszła głosowania, ale nic podobno nie stoi na przeszkodzie, żeby tę konkurencję w przyszłym roku wprowadzić. Zobaczymy. Osoba, z która rozmawiałam była pod wrażeniem "siły" mojej prośby (akurat, ja tylko przedstawiłam fakty ;) ) - i podobno niemal jednogłośnie podjęto decyzję o BISach szczeniąt, juniorów i najlepszego psa oddziału. Odnośnie najlepszego psa ras polskich, to w oddziale się dowiedziałam, że to jest narzucone odgórnie. W środę ma być już zamknięty katalog i powinno już być wiadomo, jak jest z podziałami na rasy. Dzisiaj się dowiedziałam jak ma to prawdopodobnie wyglądać w ON-kach (p. Gątkowski - suki, p. Salamon - młode i weterany, p. Szcześniak pozostałe ON-ki) i I grupie (p. Kochan - pasterskie brytyjskie i papilonki, p. Sobolta - pozostałe), ale konkrety to najwcześniej w środę po zamknięciu katalogu... Nie wiem, czy oddział na swojej stronie udostępni jakiś plan sędziowania lub coś podobnego. Trzeba troszkę poczekać. Ja postaram się w środę pojechać do oddziału i dowiedzieć jak najwięcej. A dzisiaj w oddziale było tłoczno - tu co chwilkę telefon, a to ktoś ze zgłoszeniem na wystawę rybnicką, a to na światówkę a to gdzieś jeszcze, a to mioty, a to jakieś zawody, egzaminy, sprawa z rodowodami i przydomkami hodowlanymi; sama nie wiedziałam, gdzie mam stanąć, żeby nie przeszkadzać lub nie zostać stratowaną ;) a panie to najchętniej by się rozczworzyły; roboty cała masa i potem nie dziw, że której coś się pomiesza :/ Z tego co wiem, to owczarków szetlandzkich nie ma zbyt wiele... a szkoda :( Quote
anika* Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 ja debiutuje w Rybniku w szczeniakach z beaglem Bazylkiem, czy ktoś może wie czy bedą w beaglach jeszcze jakieś szczeniory? mam nadzieje ze sie nie zbłaźnimy Quote
Zdzisek Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 A czy wiadomo jak będzie obywał się wybór BIS juniora ? Czy będą wcześniej wybory w grupach ( BOG junior), a później wybór Naj-junniora, czy też około setki psów wejdzie jednocześnie na ring do oceny? Quote
aniaDark Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Zdzisek napisał(a):A czy wiadomo jak będzie obywał się wybór BIS juniora ? Czy będą wcześniej wybory w grupach ( BOG junior), a później wybór Naj-junniora, czy też około setki psów wejdzie jednocześnie na ring do oceny? No co Ty :cool3: Oczywiście, że wchodzą juniory z oceną doskonałą, pierwszą lokatą i tytułem Najlepszy Junior w Rasie i/lub BOB (przeczytaj regulamin wystawowy) :razz: Quote
Zdzisek Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Nie rozumiemy się. Jest oczyswiste, że wchodzą na rino zwycięzcy młodzieży. Pytanie brzmi; Czy wszyscy zwycięzcy ze wszystkich 10 grup jednocześnie ? wówczas przyjmując średnio 15 psó na grupę - na ringu głównym będzi jednocześnie 150 psów! Czy wcześniej (tak jak w psach dorosłych) będą organizowane wybory w grupach. Tak było np. w Nowym Targu. Quote
matrix..... Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Zdzisek napisał(a):A czy wiadomo jak będzie obywał się wybór BIS juniora ? Czy będą wcześniej wybory w grupach ( BOG junior), a później wybór Naj-junniora, czy też około setki psów wejdzie jednocześnie na ring do oceny? myslę, że wcześniej będzie wybór w grupach FCI, ponieważ ring honorowy jest tak mały, że tam 15 psów ma problem się zmieścić, a co dopiero ta setka o której piszesz :) Quote
zpr Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 matrix..... napisał(a):myslę, że wcześniej będzie wybór w grupach FCI, ponieważ ring honorowy jest tak mały, że tam 15 psów ma problem się zmieścić, a co dopiero ta setka o której piszesz :) Ja Cię zamorduję :mad: Quote
aniaDark Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 Tylko be rozlewu krwi, proszę ;) Postaram się wywiedzieć w środę, jak to z BIS-ami ma wyglądać... Quote
Błyskotka Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 I może plan sędziowania i spis psów da się załatwić ? :roll: Quote
matrix..... Posted September 17, 2006 Posted September 17, 2006 zpr napisał(a):Ja Cię zamorduję :mad: Ty to mnie znajdziesz wszędzie :) Jutro liścik wyślę ... same problemy ... Quote
zpr Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 matrix..... napisał(a):Ty to mnie znajdziesz wszędzie :) Jutro liścik wyślę ... same problemy ... :placz: :placz: :placz: Quote
Alutka Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 zpr napisał(a):Ja Cię zamorduję :mad: wpierw morduje :flaming: , a teraz beczy ! :shake: Będziemy Matrixa bronić Nasz On i juszci, !!!!!!!!!:loveu: :Rose: dobrego nigdy za wiele Quote
zpr Posted September 18, 2006 Posted September 18, 2006 Alutka napisał(a):wpierw morduje :flaming: , a teraz beczy ! :shake: Będziemy Matrixa bronić Nasz On i juszci, !!!!!!!!!:loveu: :Rose: dobrego nigdy za wiele O kurde strach się bać, nie wiedziałam, że Matrix ma taką obstawę! :cool1: ;) Quote
Błyskotka Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Na stronie związku jest parę nowości więc może stawkę też podają :lol:. Quote
zpr Posted September 19, 2006 Posted September 19, 2006 Błyskotka napisał(a):I może plan sędziowania i spis psów da się załatwić ? :roll: A dało by sie załatwic stawkę Husky zgłoszonych do kl. młodzieży no i kto ostatecznie oceniać będzie SH? Quote
cockermanka Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 My też jesteśmy zgłoszone "w ciemno" - ale chyba ostatni raz zgłaszam nie wiedząc na 100% do jakiego sędziego... Quote
Błyskotka Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 zpr napisał(a):A dało by sie załatwic stawkę Husky zgłoszonych do kl. młodzieży no i kto ostatecznie oceniać będzie SH? Chyba Katarzyna Boryczko tak jak jest napisane :roll: . Quote
aniaDark Posted September 20, 2006 Posted September 20, 2006 Ja bym się stawek na stronie ZK o/Rybnik nie spodziewała i przez telefon raczej informacji takiej informacji raczej też nie podadzą. Z resztą nie przypominam sobie aby oddział rybnicki miał to w zwyczaju. Dzisiaj będą wysyłane pierwsze pietwierdzenia przyjęci ana wystawę, więc katalog jest już zamknięty - zgłoszenia były przyjmowane do wczoraj (19.09.2006), m.in. dlatego że w poniedziałek zepsuła się linia telefoniczna i nie można było dosłać zgłoszeń, kopii rodowodów i potwierdzeń wpłat za wystawę. Jeżeli ktoś dzisiaj wysyłał e-mailem lub faksem zgłoszenie na wystawę, to niech wie, że nie zostało ono przyjęte (podobnie z resztą z listami). Co do BIS-ów Juniorów i szczeniaków, to nie udało mi się nic dowiedzieć, z resztą trudno było kogoś zaczepić i zagadać, wszyscy po biurze mknęli jak wariaci :roll: Quote
Recommended Posts