Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witaj acroba!

A z kad wyczasnełas :o to psisko???

Wow , ten staffik to bedzie chyba wielkosci rottweilera ,a i podpalanie ma identyczne, jedynie te uszka noszone w płatek róży :)

Psiakosć mój dorosły nie ma takiej kochy i takiego łapska - no,no całkiem sobie ,ciekawy psiaczek .Niestety coraz wiecej bedziemy mieli takich"ciekawych staffików" ,gdyz stają sie popularniejsze :-?

Solaris Rotten no to sie chwal swoim zwierzakiem - czekamy :)

Posted

Dziwnie się patrzy na fotkę takiego stafiora... jak mieszaniec z rotkiem. Ostatnio zaczepiłam dziewczyne z 2 iesięcznym stafikiem, miała na rękach, Pytam skąd ma (bez papierów). Postawiła sunię na ziemi a ona ...była wyższa od mojej Penny :o :o Wyobraźcie sobie stafika na łapkach jak charcik...

Posted

Gadajcie sobie co chcecie o wzorcach, a mi i tak straszliwie się podoba podpalany staffik z foty Acroby... Cudo... :angel:

Marta- a może to szczenię wyższe od Penny, to nowa rasa "ASTaffik"??? :D

Posted

To jest Stafik :o

Wiecie tekie psy widziałem na giełdach w Falenicy /k W-wy i Lublinie.

Pan argumentował że to pit bojowy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mieszanka genów rottwailera z pitem i super nadaje się do pilnowania i ochrony (zaciętość pita, chęć stróżowania i obrony rota) i nie długo będzie jako nowa rasa zarejestrowana ;) :lol: :lol: :lol: (450 zł)

Więc dla mnie to następny wymieszany kundelek ;)

Posted

Staff-ka napisala:

Witaj acroba!

A z kad wyczasnełas to psisko???

Witaj .

A z sieci....

Wow , ten staffik to bedzie chyba wielkosci rottweilera ,a i podpalanie ma identyczne, jedynie te uszka noszone w płatek róży

Psiakosć mój dorosły nie ma takiej kochy i takiego łapska - no,no całkiem sobie ,ciekawy psiaczek

Obawiam sie nie bedzie wzrostu rottka bo to dorosly staffik. Tak..tak to staffik.

Jeszcze jedna fotka :

image_3.jpg

Podpalany bo podpalany ale staffik...a nie kundel....

Jego strona i rodowod: http://www.dinostaff.net/

No i przy okazji wstawiam jeszcze te slynne niebieskie staffiki:

image_1.jpg

image_2.jpg

i jesze

image_4.jpg

Posted

Przecież to wogóle nie zgodne ze wzorcem rasy,wyglada ze to mieszaniec i to najprawdopodobniej z rottweilerem a i wyraz jego pyszczka jest dobitnie szczeniecy(przynajmniej na poprzednim zdjeciu),jezeli na drugiej fotce to jest to samo zwierze to juz nie sprawia wrazenia "gladiatora" :) no i widać,ze to nie szczenię ,ale wybacz nie przemawia do mnie wogóle ten zwierzam jako RASOWY(na drugim zdjeciu przypomina mi "utytego" pinczera :P

Ten wspomniany na charcich nóżkach to raczej kundelek :-?

A ,błękitne no nie powiem bardzo ciekawe i widać przynajmniej ,ze to Staffiory :D - dzieki acroba za te błękity ,bo nigdzie nie mogłam znależć i utwierdzić sie w przekonaniu :D

ZEMAT czlowiek jest zdolny do wszystkiego ,a tym bardziej jak "wietrzy "KASĘ , ja pierdziele nawet NOWE RASY handlarze BEDA REJESTROWAĆ :lol:

Zdrówko za poczucie humoru :drinking: ZAJE............. !!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Jak dla mnie to tym ludziom sie chyba nudzilo.... Matka tego psa (tak mi wyglada) tez jest podpalana.

Jak sie patrze na to:5.jpg

To widze podpalane. A jeszcze krzyzowka z zoltym psem....nic dziwnego ze wyszedl taki psiak. Wiele staffikow nawet z papierami po super rodzicach nie koniecznie przypomina wzorzec. Kiedys spotkalam amstaffa , po jednym z najslynniejszych polskich reproduktorow , matka tez jakies osiagniecia miala. A ja sie goscia musialam spytac czy to staffik czy amstaff :oops: Wzrost staffika, budowa jak chudy staffik, glowa jak tragiczny staffik...ale to byl AST... Po tym spotkaniu mnie nic nie dziwi .

A blekitna staffica byla wystawiana chyba 2 lata temu w Opolu.

Posted

Szczerze: OBRZYDLISTWO 0X !!!

Nie dosć,ze tricolor ,to jeszcze wielkosci rottweilera , brrrrrrr :evilbat:

Był taki bardzo podobny na wystawie w Katowicach w 2001 roku,uszy miał nie obciete- pólstojace i taki własnie w tricolorze - zszedł z oceną dostateczna z ringu ,miał inne walory? zgodne ze wzorcem i dlatego został przyjety do oceny ,zdyskwalifikowany tez nie mógł być bo nie wykazywał "dziwnych skłonnosci"

Posted
Szczerze: OBRZYDLISTWO 0X !!!

Nie dosć,ze tricolor ,to jeszcze wielkosci rottweilera , brrrrrrr :evilbat:

Był taki bardzo podobny na wystawie w Katowicach w 2001 roku,uszy miał nie obciete- pólstojace i taki własnie w tricolorze - zszedł z oceną dostateczna z ringu ,miał inne walory? zgodne ze wzorcem i dlatego został przyjety do oceny ,zdyskwalifikowany tez nie mógł być bo nie wykazywał "dziwnych skłonnosci"

podzielam pogląd staff-ki, niniatura rottwailera - OK ale nie stafika :-? 8)

Posted

a widzial ktos kiedys mieszanke rotka z cietymi uszami ? No wlasnie.....A ze trzeba jakos wytlumaczyc fakt ciecia uszu biore ze z dobkiem....Widywalam juz mixy dobka z ONem z cietymi uszami wiec to beagle z dobkiem :evilbat: :evilbat: