Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wzorce:SZATA Krótka, gładka, przylegająca, blyszcząca. Dopuszczalny jest każdy kolor z wyjątkiem: czarnego podpalanego i wątrobianego, biały stanowiący więcej niż 80% powierzchni ciała.

zastanawia mnie jakie sa te kolory,moze mi ktos wkleic zdjecia lub lin jezeli jest taki pies moze z foto???

Posted

hmm tylko wlqsnie oto chodzi ze ja nie wiem jak ta masc wyglada a na fotkach nie ma napisane :-?

wiem ze na amstaffach jest trudno znalezc foto z ta mascia bo jest przecierz nie pozadana ale z tegp co wyszukala(tylko powiedzcie czy to prawda) to watrobiana -to czekoladowa a czarna podpalana to jak u ON czy tak czy nie???

Posted

Wątrobiana to +/- czekoladowa, po prostu kolor wątróbki cielęcej :D , podpalany to np. rottweilerów. A o zdjęcia będzie trudno, bo i takie psy rzadko występują u bullowatych, na szczęście.

Pozdrawiam :drinking:

Posted
Wątrobiana to +/- czekoladowa, po prostu kolor wątróbki cielęcej :D , podpalany to np. rottweilerów. A o zdjęcia będzie trudno, bo i takie psy rzadko występują u bullowatych, na szczęście.

Pozdrawiam :drinking:

Pitow jest mnostwo czekoladowych - zwlaszcza red nose. na szczescie.

Posted

Są też staffiki o umaszczeniu, które można by potocznie nazwać czekoladą, ale to mimo wszystko nie kolor wątrobiany. Wątrobiane są np. spaniele wodne, flat coated retrievery, itp. Jeśli chodzi o bulowate o umaszczeniu podpalanym, to widziałem zdjęcie takiego pseudo staffika. Zdjęcie z jakiegoś amerykańskiego serwisu. Poszukam, może znajdę :D . Wyglądał jak niezły kanał, a podpis: beautiful staffordshire bull terrier. No cóż inny gust.

Posted

Hehe mag.. to że to pittbull red nose to ja wiem :) więc sie Kaczy nie ma co oburzac :) ... zastanawiam się tylko czy umaszczenie większosci psiurów na ten stronie to właśnie wspomniane 'wątrobiane' :)

Posted

bienia - on a nie ona ;) tak na marginesie, Hammer jest moim psem a nie wszystkie, to umaszczenie w wiekszosci nazywane jest czekoladowym albo czerwonym ew. rude.... z watraobianym jeszcze nikt tego nie okresil - przynajmniej ja nie slyszalem, no ale fakt ze mozna to tak nazwac.

Azja - a ten piesek w twoim emblemacie nie jest watrobkowy??

Posted

hehehehe.. mnie się ostatnio w ogóle coś pomieszało z rozróżnianiem płci... za dużo :drinking: no ale trafnie zgadłam, że to twój psiur.. acha, a ja jestem benia, nie bienia.. hehehe.. :lol: :wink:

Posted

Kaczy.. no prosze.. jeszcze wyjdzie, że Ci tu jakąś reklamę robie... :wink: ale w końcu sem z Kalisza :)

Moja nie jest na pewno wątrobiana.. raczej szaro płowa jakaś... to zdjęcie było robione w pełnym słońcu i kolor jakiś inny wyszedł... zasadniczo wyglada tak: arka_sm1.jpg

Posted

Staff-ka nie mam tutaj ni pół papierka(jestem teraz w Poznaniu a papierki w Gdyni) ale i tak nikomu tutaj pewnie nic by to nie powiedziało.. suczke bowiem dostaliśmy od przyjaciela mojego TZ a w sumie to wybralismy z 11 rozbrykanych potworków. Kolega pierwszy i ostatni zapewne raz krył swoją sukę i ponieważ zawsze byliśmy zachwyceni zarówno jej budową (na tyle na ile prawie laik w temacie może sie zachwycać budową ASTa...) jak i przede wszystkim psychiką stwierdziliśmy, że jeśli AST to po Kirze... reproduktora ściągnięto z Irlandii bodaj (fiubzdziu kolegi... bo pewnie sporo za to zapłacił a szczeniaki rozdał dobrym znajomym dzięki czemu możemy sie teraz spotykać na cotygodniowych 'zlotach' rodzinnych i wykłócać się które najładniejsze i które najlepiej wychowane :wink: ) Arka pochodzi więc z jednorazowo stworzonej hodowli domowej.... bo z tego co wiem to właściciele Kiry po tym jak przez 7 tygodni musieli zajmować się tą szarańczą nie planuja powtórki :D

W każdym razie ciesze się, że Arka jest... bo się niczym nie rozczarowałam... jest cudowna... to mój pierwszy AST ale suniek już mnie zdązył przekonać do swojej rasy... jak tylko warunki mieszkaniowe i czas pozwolą.... sprawimy jej jakiegoś braciszka :D

Pozdrawiam

Asia&Arka&Mrowka&Cez

Posted

No wiesz azja mi to akurat dałoby bardzo dużo.A ten reproduktor ,przeciez sprowadzić jakiegos czołowego psa zza granicy to sa setki EURO i po takim psiaku tak o POROZDAWAŁ SZCZENIACZKI :o a nawet jesli to nie był utytułowany to i tak kwota przekraczałaby 1000 EURO :roll:

Ale jak bedziesz juz wiedziała dokładna nazwę rodziców to pochwal sie.Zaciekawił mnie ten irlandczyk ????? :D

Posted

bABCIA MOJEGO sORANKA JEST CZARNA PODPALANA TYLE ZE PODPALANIE JEST PREGOWANE , MAMA NATOMIAST PREGOWANA ZE ZNACZENIAMI I TATO PODOBNIE TYLE ZE JASNIEJSZY.W MIOCIE BYŁA SUCZKA WYKAPANA BABKA JAK BEDE MIALA ZDJECIA TO TRZASNE WAM PODPALANO-PREGOWANEGO CZY JAK TO NAZWAĆ.I SORANKA TEZ WAM PRZEDTAWIE 8)