Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

erka napisał(a):
Tola nie moga lepiej trafić. Pani napisała, że dopiero teraz ma czas wysłać maila, bo cały czas zajmuje jej Tola, pani nawet wzięła urlop w związku z jej przybyciem. Sunieczka robi postepy, juz ogonek nie jest wciśnięty miedzy łapki, uszka stoją, a wczoraz obwąchała nawet całą twarz pani:).

Będzie dobrze Toluniu :)

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

erka napisał(a):
Tola nie moga lepiej trafić. Pani napisała, że dopiero teraz ma czas wysłać maila, bo cały czas zajmuje jej Tola, pani nawet wzięła urlop w związku z jej przybyciem. Sunieczka robi postepy, juz ogonek nie jest wciśnięty miedzy łapki, uszka stoją, a wczoraz obwąchała nawet całą twarz pani:).

No super, super.

Posted

[FONT=Courier New]*** Prosimy o przekazanie 1% podatku na psy z Kielc ***

[/FONT]
Psiaki, które ratujemy, są karmione, leczone, ogłaszane, transportowane, utrzymywane w DT i hotelach, wyłącznie z pieniędzy, które uda nam się zebrać wśród Dogomaniaków i wolontariuszy - nie mamy żadnych innych dotacji.
Dlatego nieustannie bardzo prosimy o pomoc finansową!

Aby przekazać 1% podatku na rzecz kieleckich zwierzaków, w formularzu PIT należy wpisać:

nazwa fundacji: Alarmowy Fundusz Nadziei na Życie
KRS: 0000 264 523
informacje dodatkowe: "psy z Kielc"

Dopisek "psy z Kielc" jest bardzo ważny, aby pieniądze trafiły konkretnie do psów kieleckich!

Z góry serdecznie dziękujemy :).

Posted

Fotki Toli, troszkę na nich wystraszona, bo jeszcze boi sie aparatu i pani nie chciała jej zbytnio stresowac. A wogóle to dalsze postepy, dzisiaj Tola zamachała do pani ogonkiem:). A jak idzie spać, to zbiera pod domu różne częście garderoby pani do swojego kojca i na nich sie układa:).

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Świetne zdjęcia,Tola Świetna,mądra...takie psiaka kocha się szczególnie mocno.Tola miała duuuuzo szczęścia, ale i Pani Toli też. :multi:
Psia wierność do kwadratu!:p

Posted

[INDENT]Wraca z adopcji Anilka do Jaagi:diabloti:! Podobno niszczy, bardzo dziwne , bo u Jaagi nie nieszczyła nic. Wydawało się,ze dobrze trafiła, pani ją ściskała i przytulała i mówiła , jak to jej bedzie dobrze u nich.
A tyle było o nią innych telefonów, ale Jaaga nie zapisywała, bo kto mógł przypuszczać,że tak sie skończy.
Nawet nie chcieli jej dłużej przetrzymac, tylko juz dzisiaj chcą przywieźć , bo podobno obgryzła boazerię:cool3:.

Savahna, Ty jej robiłaś ogłoszenia chyba, jakbys mogłą odnowić , bardzo proszę, bo u Jaagi teraz sporo psów i nie ma suni gdzie dać.

Jaaga zmień tytuł, że Anilka znowu bez domu:shake:.
[/INDENT]

Posted

To na dzisiaj nie koniec:mad:. Tz Jaagi zwiózł po południu Muszke do domu w Gliwicach, o 21-ej dostała telefon,ze ma natychmiast przyjeżdżać po sunie, bo jest "wydziczała", jak to określiła baba:angryy:.
Była wizyta przedadopcyjna, ludzie wydawali sie ok, zarówno Jaaga, jak i pani Teresa na wizycie tłumaczyła,ze sunia po przejściach, może się bać na poczatku w nowym miejscu i tzreba jej dać kilka dni na przyzwyczajenie s gie . Nie wiem, czy jeszcze sa jacys normalni ludzie w tym kraju??? Już powinnam sie przyzwyczaic, ale jednak ta głupota bezkresna mnie dobija za każdym razem:diabloti:.

Jaaga nie ma juz zupełnie gdzie zabrać Anilki, w dodatku następne jej szczeniaki chore:shake:.

Posted

Już nie mam sił do tych ludzi. Uzasadnienie zwrotu Muszki po praktycznie 3 godzinach(!): nie je, nie pije, nie załatwiła się na spacerze i boi się. Jak Andrzej przywiózł Muszkę, to akurat wołalam Oskara do domu. Muszka na mój widok mało nie oszalała z radości, jak się przywitała, to pognała sama na górę i rzucała się na drzwi, żeby ją wpuścić do domu.
Nie wiem, jak to dalej będzie. To taki miły, wrażliwy psiak. Opieniek przecież miał podobne usposobienie i nie było problemu. On to wcale już nie chciał zostać w nowym domu, tylko szalał za Andrzejem, żeby z nim wyjść. Jak można nie zrozumieć, ze dla nich bylismy pierwszym domem i bedą tęsknić?

Anilka ma dziś przyjechać. Pan nie bardzo chciał ją oddawać, ale żona się uparła, że jej nie chce. Chciała ją przywieźć już wczoraj, ale poprosiłam o ten jeden dzień, bo liczyłam na adopcję Muszki. Nie wiem, co się dzieje, że 6 kg miły psiak demoluje całe mieszkanie? U nas spała u dzieci, wszędzie były zabawki, a ona ich nawet nie tknęła. Wczoraj ponoć zniszczyła całą boazerie z paneli.

Posted

Anilka wróciła do Kielc, bo u Jaagi po powrocie Muszki juz nie było miejsca. Z trudem znalazłam jej krótkotrwałe dt, żeby nie musiała trafić do schroniska, bo to by była juz dla niej tragedia:(.
Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu domu.

Posted

savahna napisał(a):
Czy ja dobrze kojarzę,ze Anilka miała jechac do Krakowa?:roll: Pojechała?:razz:

Tak, Anilka wczoraj pojechała:). Ale jeszcze nie wiem, jak tam, bedę dzisiaj dzwonić.

Posted

Trzymam kciuki. Nawiasem mówiac ,jak zerkałam w ogłoszenia to ona miała wyjatkowo dużo wejśc ze dwa razy więcej niz wiekszosć psiaków( no szczeniaki maja jeszcze sporo).