Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasza napisał(a):
Mam chętną panią na psa.
Znajoma-znajomej-znajomej.
Nic pewnego, ale jakby co - polecę Anilkę.

Byłoby świetnie. Anilka jest naprawdę super sunią. Zachowuje czystość, pięknie chodzi na smyczy, jest radosna i ciągle jej ogon chodzi na widok ludzi. Ma apetyt, je suchą karme, więc nie trzeba wymyslac z gotowaniem. Pies-ideał.

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak następny dzień Tolci ?
Czy ona nadal ma te krwawienia ? Rozmawiałam wczoraj z naszymi wetkami i stwierdziły że taka żywa krew to raczej nie oczyszczanie, że może być gdzieś jakieś pęknięte naczynko , albo płód uciskający naczynia i stąd krwawienie .

Posted

Tola nie jest w ciązy, więc płód nie może być. Gdyby coś zostało, to nie czułaby się dobrze, już dawno dostałaby toksemii. U moich suk wystarczy, że zostanie strzępek łozyska i trzeba jechac na płukankę. Przeważnie nie czyści sie. Od wczoraj nic znowu nie leci. Ma szalony apetyt, w domu coraz śmielsza, ale wystarczy byle ruch i znika u siebie. Wyjścia bez zmian :shake:.

Ostrzygłam Anilkę, bo nie jestem przyzwyczajona do psiej sierści. Poszły jej długie, szorstkie włosy, ma teraz mięciutki podszerstek i wygląda tak:

Posted

Szczeniak dwumiesięczny. Ona jest trochę większa od yorka. Po ostrzyżeniu optycznie zmniejszyła się. Teraz na oko moze ważyć z 5 kg, przedtem wielkości dodawały jej sterczące wszędzie włosy.

Posted

No fajna jest ta malutka, jak się dogaduje z innymi psami i czy sama zostawiona w domu nie lamentuje ?
Pani która niedawno brała od nas sunię , myśli nad drugim psiakiem do towarzystwa dla niej - sunia ma 3 miesciące i boi się wszystkiego, zostawania sama w domu, płacze lamentuje no i Państwo zastanawiają się czy drugi pies już starszy nie bojący się byłby dla niej dobrym lekarstwem a przy okazji pomogliby następnej bidzie .

Przy czym na razie to tylko gdybanie, ale jakby się zdecydowali żebym wiedziała coś o suni to im Anilkę zaproponuję .

Posted

[quote name='saga_86']Bo ja przed sekundą skończyłam komplet ogłoszeń dla Aniki, jeszcze tylko je muszę aktywować...
Lara a ty dałaś zdjęcia Aniki czy Lary?

Zdjęcia Lary...no, to Lara - będziesz miała szansę na dom...:diabloti:;)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
No fajna jest ta malutka, jak się dogaduje z innymi psami i czy sama zostawiona w domu nie lamentuje ?
Pani która niedawno brała od nas sunię , myśli nad drugim psiakiem do towarzystwa dla niej - sunia ma 3 miesciące i boi się wszystkiego, zostawania sama w domu, płacze lamentuje no i Państwo zastanawiają się czy drugi pies już starszy nie bojący się byłby dla niej dobrym lekarstwem a przy okazji pomogliby następnej bidzie .

Przy czym na razie to tylko gdybanie, ale jakby się zdecydowali żebym wiedziała coś o suni to im Anilkę zaproponuję .

Najpierw nie bardzo, bo trafiła na mopsy. Mopsy muszą każdego poznać i okazać radość całym ciałem, sapiąc i charczać przy tym. Została więc przywalona nimi, tak bardzo chciały sie przywitać.
Z czasem jest lepiej, ale ona bardzo mocno przywiazuje się do człowieka i jednak jest zazdrosna. Szczeniaczkom nic nie robi, ale moją maltankę w łóżku ugryzła, bo połozyła się bliżej mnie, niz ona. Na yorkę, matke małych warczy. Wiadomo, że krzywdy nie zrobi, ale wycofany szczeniak mógłby się wystraszyć.

Zdecydowanie woli cżłowieka od innych zwierząt. Musi byc cały czas blisko i nawet jak jest w innym pomieszczeniu to popiskuje żałosnie. Na spacerze tak samo. Chodzi bez smyczy, bo i tak praktycznie depcze mi po stopach, a po pięciu minutach ma dość dla niej bezsensownego łażenia po zimnie.

Za to Tola przeniosła się do legowiska w kuchni i coraz mniej sobie robi z yorków. Ze spacerami tragedia. Załatwia się w domu, albo w zagródce, jesli mamie uda się ją tam donieść. Lęk jej powoli przechodzi i staje się odwazniejsza, więc przy przypinaniu smyczy próbuje odgryzać się. Kłapaniem demosntruje, że cos się jej nie podoba. Nie wiem, jak będzie z jej adopcją :shake:. Może była łapana na pętlę, że ma taki uraz?

Erko, z włosami Anilka była śmieszna, ale nie mogę miec całej pościeli z powbijanymi szorstkimi kłaczkami. Juz i tak mam koty do wyczesywania, a jestem chora, jak psia sierść zbiera mi się w pralce. Co prawda mam całe stado psów w domu, ale żaden z nich nie linieje :evil_lol:.Po ostrzyżeniu wyczesałam jeszcze trzy szczotki podszerstka.

Posted

Jaaga napisał(a):
Najpierw nie bardzo, bo trafiła na mopsy. Mopsy muszą każdego poznać i okazać radość całym ciałem, sapiąc i charczać przy tym. Została więc przywalona nimi, tak bardzo chciały sie przywitać.
Z czasem jest lepiej, ale ona bardzo mocno przywiazuje się do człowieka i jednak jest zazdrosna. Szczeniaczkom nic nie robi, ale moją maltankę w łóżku ugryzła, bo połozyła się bliżej mnie, niz ona. Na yorkę, matke małych warczy. Wiadomo, że krzywdy nie zrobi, ale wycofany szczeniak mógłby się wystraszyć.

Zdecydowanie woli cżłowieka od innych zwierząt. Musi byc cały czas blisko i nawet jak jest w innym pomieszczeniu to popiskuje żałosnie. Na spacerze tak samo. Chodzi bez smyczy, bo i tak praktycznie depcze mi po stopach, a po pięciu minutach ma dość dla niej bezsensownego łażenia po zimnie.

Za to Tola przeniosła się do legowiska w kuchni i coraz mniej sobie robi z yorków. Ze spacerami tragedia. Załatwia się w domu, albo w zagródce, jesli mamie uda się ją tam donieść. Lęk jej powoli przechodzi i staje się odwazniejsza, więc przy przypinaniu smyczy próbuje odgryzać się. Kłapaniem demosntruje, że cos się jej nie podoba. Nie wiem, jak będzie z jej adopcją :shake:. Może była łapana na pętlę, że ma taki uraz?

O to niestety Anilka się nadaje :( potrzebny odważny psiak który nauczy Psotkę że nie wolno płakać jak zostaje sama w domu ;) a nie żeby razem płakały .

A Tola wg mnie robi i tak szybko postępy , będą z niej psy :)