Jasza Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ale widać, że już są postępy, że malutka małymi kroczkami wraca do normalnosci. Jaaga - Twoja mama to Anioł. Ty też zresztą. Quote
Rudzia-Bianca Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jaaga napisał(a): jest naprawdę śliczna. Wykąpana, błyszcząca, z niesamowicie mięciutkim włosem. Katujesz serce me Jaago ... ALe dobrze że pięna , dom powinna szybko znaleźć . Quote
Jaaga Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Przyjechała druga sunia. Drobniejsza od Toli. Bardzo nerwowa i zestresowana. Z pysia chyba ze stresu cały czas leje się jej slina. Nie potrafi usiedziec chwilę na miejscu, bez przerwy w ruchu. Jest łagodna, wystraszona pewnie zmiana miejsca. Podobno po drodze wymiotowała śliną, ale jedzenia nie chce tknąć. A tu Tolka: Jaszo, masz zapchana skrzynkę. Quote
Shania Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Znowu biedna wystraszona od tych sk......synów:angryy::angryy::angryy:Mam nadzieję, że wszystkim uda się pomóc..ja w sobotę ide odwiedzić moją bidę.. Quote
Jasza Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Matko,jakie cuda... Zaraz czyszczę skrzynkę. Quote
Jaaga Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Cuda i dla kazdego cos innego. Tola spokojna, delikatna, ta ma charakter teriera. Żywiołowa i wszędobylska. Quote
divia_gg Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ta nowa to taki SCUR piekny. Od poczatku mi sie taka szczurkowata wydawala;) Quote
Jasza Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jagna, mam kilogramowe opakowanie Boscha i pół opakowania Gamollenu. Przyda Ci się? Quote
Jaaga Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Jaszo, u nas wszystko sie przyda. Jest 10 tymczasów, nie licząc już Łatki. Divio, ona jest rzeczywiście szczurkowata, a nie jamniczkowata. Do tego na ciele ma takie pojedyncze sterczące długie włosy. Koniecznie musze ja ostrzyc, bo dziwacznie wygląda. Quote
Jasza Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ja mam w piątek urlop, to może podrzucę, a jak nie to wyślę. Quote
Jaaga Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Czy ktos mógłby ta nowa suczke szybciutko ogłosić :modla:? na razie ze zdjęciami, jakie są. Sunia bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Cały czas zabiega o uwage, a przy tylu psach nie da sie tego wykonać. Jest juz wesoła, cały czas merda ogonkiem. Lubi dzieci. Wazy ok 6-7 kg. Kontakt (32) 3533135, 660124623. Quote
jusstyna85 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jaaga napisał(a):Czy ktos mógłby ta nowa suczke szybciutko ogłosić :modla:? na razie ze zdjęciami, jakie są. Sunia bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. Cały czas zabiega o uwage, a przy tylu psach nie da sie tego wykonać. Jest juz wesoła, cały czas merda ogonkiem. Lubi dzieci. Wazy ok 6-7 kg. Kontakt (32) 3533135, 660124623. jak ma na imie? ile ma? zdj naprawde kiepskie Nie za bardzo moge teraz ogłoszenia robic,moze ktoś pomoże? http://ale.gratka.pl/ogloszenie/9320341_6_kg_mala_wesola_domowa_sunia_dom.html http://katowice.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=244112503&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ244112503MXGuidMZ12c7909b-2a30-a20b-26f0-169affffe01a&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=32641426%3B244112503%3B32641426%3B3200002%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1290520868698&secev=AQAAASxuThYAAM0AAAABACAxMmM3OTA5Yjc1YS5hMjBiMjc0Ljc4My5mZmZmYzI3OAAAAAEAAAAADozcdwAbc9RtTy0abondYaO4lquHHBp9aA**&wmid=244112503 Quote
savahna Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Mogę szczurkowi jutro porobic ogłoszenia.Tylko podstawowe dane, oprócz kontaktu potrzebne.:crazyeye: A co to Minia urlop ma czy co, nie nadała suczce imienia?!:evil_lol: Quote
Jaaga Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 suczka była prawie dwa tygodnie w innym DT i czekam na odpowiedź Enedy, czy jakos ja nazwali, bo chyba musieli ją wołać. Minia nazwała ja Anilka. Nie mam jej jak zrobic zdjęć, bo ona tylko wspina sie po nogach i nie ulezy czy nie ustoi spokojnie. Może jutro sie uspokoi. Tekst tak na szybko: Domu na całe zycie szuka młodziutka, mała suczka o wyjatkowym umaszczeniu. Ma ok. 1 roku, waży 6-7 kg. Jest zdrowa, posiada książeczke zdrowia, jest odrobaczona i wysterylizowana. Suczka ma miłe, wesołe, pogodne usposobienie. Jest bardzo towarzyska, żywiołowa, lubi dzieci. Nie jest konfliktowa w stosunku do innych zwierząt, nie szczekliwa. Aktualnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie czeka na odpowiedzialnych ludzi, którzy otoczą ją opieką na całe życie. Suczka zostanie oddana do adopcji po podpisaniu umowy adopcyjnej. Kontakt: (32) 3533135, 660124623. Quote
Shania Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 To wcale nie taka Micra..a Anilka bardzo ładnie:) Quote
Shania Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Jaaga tylko trzeba by było dodać coś, co przyciągnie... Może na koniec...Historii tej suni nikt nie chciałby przezyć na własnej skórze.Psinka do domu tymczasowego przyjechała z miejsca, w którym nieodłącznym elementem jej życia był strach, ból i głód.Pomimo tego , wydaje się, że sunia nie przestała całkiem ufac człowiekowi. Może malutka czeka własnie na Ciebie???Szukamy osoby, która pokarze Anilce czym jest miłość, ciepło , która biorąc ją do swojego domu, zabierze ją równiez do swojego serducha. Zaadoptuj....blebleble Quote
Jaaga Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Shania napisał(a):Jaaga tylko trzeba by było dodać coś, co przyciągnie... Może na koniec...Historii tej suni nikt nie chciałby przezyć na własnej skórze.Psinka do domu tymczasowego przyjechała z miejsca, w którym nieodłącznym elementem jej życia był strach, ból i głód.Pomimo tego , wydaje się, że sunia nie przestała całkiem ufac człowiekowi. Może malutka czeka własnie na Ciebie???Szukamy osoby, która pokarze Anilce czym jest miłość, ciepło , która biorąc ją do swojego domu, zabierze ją równiez do swojego serducha. Zaadoptuj....blebleble W przypadku młodego, adopcyjnie atrakcyjnego psa nie ma co brać na litość i wyciągać przeszłości. Zazwyczaj ludzie chcą psa zdrowego, bez problemów, a po takim opisie moga zastanawiać się, co dzieje sie z jej psychiką i bac sie konsekwencji. Tak były do tej pory ogłaszane Muszka i Opieniek i zero odzewu. Nikogo nie wzruszyły, nie było nawet jednego telefonu. Co innego staruszki czy psy chore, tu trzeba wstrząsnac ludzkimi sercami, bo to szczególne adopcje. Anilka jest psem całkowicie adopcyjnym i powinna szybko znaleźć dom. Quote
savahna Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Boshe, opisałam sie i mnie wylogowało:angryy: Zaczynam ogłoszenia. Dostosuję sie do sugestii Jaagi, choc ja też jestem zwolennikiem zagrania na uczuciach, ale spróbujemy na razie tak optymistyczniej, troche może ubarwie... W ogłoszeniach pójdzie Anilka (oryginalnie!). Jak coś to za dwa tygodnie napisze sie nowe ogłoszenia (jesli domu nie znajdzie do tej pory) O widze,że Jaaga juz odpisała... A maila tez Twojego Jaaga podawać? Czy tylko telefony? Quote
Jaaga Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Wolę tylko telefony, bo chcę z ludźmi porozmawiać. Mailowo to moge sobie wysyłac tam i z powrotem informacje i 20 razy,a w końcu z tego nic nie wyniknie. Cioteczki, zaglądnijcie na serwisy. Juz większość tytułow jest łzawa, a co dopiero treści. naprawde jeszcze rok, dwa lata temu odwoływanie się do sumienia ludzi cos dawało. jest naprawde mnóstwo ludzi, którzy chcą mieć zwykłego, zdrowego, normalnego psa i niekoniecznie są to gorsze domy. Jak myslicie, czemu popularnoscia ciesza sie psy w typie rasy bez papierów? Bo dla ludzi pochodzą z hodowli, są zdrowe zadbane, bez przeszłości rzutujacej na przyszłość. Oczywiście rzeczywistośc często ich rozczarowuje, ale to już inna sprawa. Allegro jej sama zrobię. Quote
Shania Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ja się tym bardziej dostosowuje..Jaaga powinna zdecydować..Więc niech będzie jak sobie życzy:)Powodzenia niuńka Quote
Shania Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Zalezy kto czyta, ja takie ogłoszenia robię i udawało się, ale uważam, że to nie reguła..zresztą nie gdybajmy, oby sunia znalazła szybciutko domek... Quote
savahna Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Pooooszło!:lol: I co nikt nie dzwoni jeszcze?;) Quote
Jasza Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Mam chętną panią na psa. Znajoma-znajomej-znajomej. Nic pewnego, ale jakby co - polecę Anilkę. Quote
__Lara Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Jaago, dzisiaj zrobię Toli ogłoszenia. Quote
Recommended Posts