Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie są najwyższych lotów, ale czas gonił.

Dzięki dziewczyny:) nie mogę ściągnać z portalu poznańskiego, ale jeśli ktoś do Was zadzwoni to jak dobrze pamiętam w Przyborówku jest złota spanielka, a to niedaleko. Ogłoszenie wygaśnie po miesiącu od zamieszczenia, czyli za jakieś 3 tygodnie. Allegro zaraz podmienię na jakiegoś naszego Miśka.

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a to swietnie ,tak myslalam wlasnie ,ze pojedzie do kikou ,bidulka ,juz bedzie tylko lepiej ,

Mam nadzieje tez ,ze i Figa dobrze trafila ,niepokoi mnie to ,ze jej nowej panci wczesniej psiak zwial (?)

Posted

monika083 napisał(a):
a to swietnie ,tak myslalam wlasnie ,ze pojedzie do kikou ,bidulka ,juz bedzie tylko lepiej ,

Mam nadzieje tez ,ze i Figa dobrze trafila ,niepokoi mnie to ,ze jej nowej panci wczesniej psiak zwial (?)

Nie zwiał - zostawiła pod opieką siostry i ta doprowadziła do tego; ale więcej tego nei zrobi, zresztą ta siostra wyjechała. Pani robiła pozytywne wrażenie, jak Kasia Figę wyjeła z tyłu, to od razu ją przytuliła, wzięła na ręce i płakała nad jej chudością. Takie niewymuszone to było i jak na moje oko prawdziwe. Nasza Ecia, cc, też trafiła do domu, gdzie uciekł pies, ale jej włascicielka z ostatniej powodzi, mieszka w Bogatyni, wyniosła z domu tylko kota, szynszyla i psa, więcej nic sie nie uratowało. Nie ma idealnej ankiety i zestawu pytań - ja sie zawsze śmieję, ze według niektórych "wymogów" to ja bym odpadła w przedbiegach, jakbym trafiła na bardziej zaangażowaną dogomaniaczkę;)

Ketunia czeka na dane od Kasi i odwiedzi dom w następnym tygodniu. Przy tej okazji napomknę, że ketunia szuka dt dla starszej, schorowanej, większej psicy, ale ona nie lubi innych psów.

Posted

monika083 napisał(a):
a to rozjasnilas juz sprawe:)

To dobrze:)
Kasia wczoraj poszła sama z Figą i Panią(ja siedziałam z Norką), później były gorące linie, z dziewczynami z W-wia też. To była trudna decyzja, bo nikt już nie chce Fidze fundować kolejnych zmian. A pani bez problemów podpisała umowę, która powstała na szybko, bo w tym wszystkim zabrakło druków, włącznie z zapisem "pod groźbą kary". Poczekamy jeszcze na wizytę ketuni.

Posted

Dzięki Madzia, że wszystko wyczerpująco opisałaś:) ja jeszcze nie doszłam do siebie, tym bardziej, że dzisiaj rano Tosia miała operację, pierwsza diagnoza nie należała do szczęśliwych i zmiotła mnie z nóg, ale szczęśliwie okazało się, że była na wyrost i nie jest źle:)

Muszę mieć namiary na ketunię, bo nie wiem gdzie przesłać adres....

Dzwoniłam do pani i pytałam o naszą Figę, a jej Sonię, wszystko dobrze, dziewczyna odzyskała apetyt, jeszcze tylko ta wizyta i może się uspokoję....

Madzia pyknij mi wątek Norki, ja nie umiałam zachować konsekwencji i Norka jechała z przodu, zwinęta na moim szaliku, jedna ręka służyła mi do miziania dziewczynki, wtedy spokojniutko spała.

Iwona i Basia pozdrawiam serdecznie, do Iwonki piszę PW z danymi pani.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='terierfanka']halo, czy ktoś wie jak się Figuni w nowym domku powodzi?[/QUOTE]
Kasia z Kasią są w kontakcie, przez pogodowe sytuacje trochę się to w czasie przesunęło...

Posted

[quote name='terierfanka']no to czekamy cierpliwie na wieści[/QUOTE]
Z Kasią ostatnio pisałam chyba w piątek, ketuni tez na dogo nie widziałam - na spokojnie, Kasia ma remont na głowie jeszce, ale sama pisała, ze z ketunią jest w kontakcie i już pierwsze ustalenia były:)

Posted

[quote name='magda z.']Z Kasią ostatnio pisałam chyba w piątek, ketuni tez na dogo nie widziałam - na spokojnie, Kasia ma remont na głowie jeszce, ale sama pisała, ze z ketunią jest w kontakcie i już pierwsze ustalenia były:)[/QUOTE]

Myślę, że w tym tygodniu się uda, ketunia jest umówiona jutro z panią na telefon, mam nadzieje, że wszystko gra...

Posted

Ciotki, u Figi-Soni wszystko w porządku:loveu: ketunia była wczoraj na wizycie poadopcyjnej, widziała szczęśliwą sunię i szczęśliwą panią:multi:
Okazuje się jednak, że Figa to jest Sonia czyli zaginiona spanielka pani Joanny.

Myślę, że możemy być spokojne..

Ketunia, bardzo Ci dziękuję:loveu::loveu::loveu:

Posted

Ale fajnie:) Po tylu przejściach, mamy w tym roku drugą taką sytuację, bo Semir też był stosunkowo niedaleko właścicielki, a 3 lata to trwało... Najważniejsze, że happy end i sunia nie musi się już po schroniskach błąkać.

Posted

Jesoooo jak ja się cieszę! Jak to dobrze, że dałyście to ogłoszenie w legnickiej prasie, jak to dobrze, że ta pani zadzwoniła, jak to dobrze, że Kasia zatrzymała się w Legnicy! Jesteście wspaniałe dziewczyny! :Rose: Dziękuję !

Posted

[quote name='Basia1244']Jesoooo jak ja się cieszę! Jak to dobrze, że dałyście to ogłoszenie w legnickiej prasie, jak to dobrze, że ta pani zadzwoniła, jak to dobrze, że Kasia zatrzymała się w Legnicy! Jesteście wspaniałe dziewczyny! :Rose: Dziękuję ![/QUOTE]
Basiu to my dziękujemy za pokazanie Figi w eterze i Waszą opiekę nad nią podczas pobytu we wrocławskim schronisku. Ja od jakiegoś czasu jestem fanką lokalnych portali - często jest tak, ze ktoś psa nie szuka, a jak zobaczy to się zakocha;) No i na takich lokalnych to jest mniej psów niż na adopcyjnych, teoretycznie większe szanse na nowego właściciela. A Legnicę i tak miałyśmy po drodze - Norka isę ucieszyła, że miała więcej miejsca;)

Posted

Oj kochana! My nic nie zrobiłyśmy! Gdybyście wy jej nie zauważyły, nie skojarzyły i nie zakasały rękawów, to niewiele ja i iwa zdołałybyśmy wskórać! to wasze dzieło - ja aż ze wzruszenia nie mogę pisać - to wasza zasługa dziewczyny!

Posted

[quote name='Basia1244']Oj kochana! My nic nie zrobiłyśmy! Gdybyście wy jej nie zauważyły, nie skojarzyły i nie zakasały rękawów, to niewiele ja i iwa zdołałybyśmy wskórać! to wasze dzieło - ja aż ze wzruszenia nie mogę pisać - to wasza zasługa dziewczyny![/QUOTE]
To Daria miała oko:) Dlatego tak sobie cenię naszą współpracę, bo każdy robi coś innego, ale łącznie daje to fajne efekty. Szkoda tylko, ze nie mogłyśmy sie poznać, ale pewnie nam się i tak to uda kiedyś.