Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia1244 napisał(a):
Kasia! Masz pw - ważne - przeczytaj i odpisz pliss.

zaraz jej pyknę sms'a, lecę na zebranie do brata....

z kotami nie mam pojęcia, u nas była w gabinecie weta

Posted

Dostałam odpowiedź od osoby prowadzącej przytulisko:

"Proszę podać wszystkie informacje o psie,charakter,ewentualnie stan
zdrowia,do tego fotki,namiary schroniska,jeżeli są u osoby indywidualnej to
mail i nr telefonu,oczywiście miejscowość - to zaraz umieszczę Figę na
stronę.
Magda"

Pozdrawiam,

Posted

Trzymam kciuki, chociaż na razie nie wiem o co chodzi;)

A jesli część odbędzie się tak jak było wcześniej zaplanowane to ja biorę aparat, jeśli chcecie jakieś foto konkretnych psów to ja się polecam

Posted

magda z. napisał(a):
Trzymam kciuki, chociaż na razie nie wiem o co chodzi;)

A jesli część odbędzie się tak jak było wcześniej zaplanowane to ja biorę aparat, jeśli chcecie jakieś foto konkretnych psów to ja się polecam

Madzia, my bez zmian jedziemy jutro tak jak się umawiałyśmy, ja 8:30 - 9:00 jestem po Ciebie, aparat zawsze wskazany;)

Posted

kasia310 napisał(a):
Madzia, my bez zmian jedziemy jutro tak jak się umawiałyśmy, ja 8:30 - 9:00 jestem po Ciebie, aparat zawsze wskazany;)

Oki, chociaż miałam nadzieje, ze może to już jakaś chałupka...

Posted

Igam napisał(a):
A jak Figunia radzi sobie z chodzeniem po schodach?

Czy miała już kiedyś wątek na Dogo? Chodzi mi czy np. była sprawdzana "na koty"?

Wątku nie miała, z tego co ja wiem sunia jest ok. do kotków, nie wybrażam sobie nawet by było inaczej, jest taka delikatna....
Jeśli chodzi o chodzenie po schodach to myślę, że dla jej bezpieczeństwa lepiej uważać.

Posted

kasia310 napisał(a):
Wątku nie miała, z tego co ja wiem sunia jest ok. do kotków, nie wybrażam sobie nawet by było inaczej, jest taka delikatna....
Jeśli chodzi o chodzenie po schodach to myślę, że dla jej bezpieczeństwa lepiej uważać.

OK dzięki za odpowiedź
Choć wczoraj nie czekając na nią poszłam do takiego jednego fajnego domku, gdzie mieszkają właśnie 3 kociaki i myślałam, że może zdjęcia suni przekonają - niestety, póki mieszkają tam te koty, o psach nie chcą słyszeć (koty to chorowite, powypadkowe znajdki)

Ale rozumiem, że coś się kroi :) więc trzymam mocno kciuki

Posted

Wykroiło sie trochę przez przypadek;)

Schronisko macie niesamowicie duże, nie wchodziłyśmy dalej, ale w porównaniu do naszych korytarzyków, to robi wrażenie. Kasia już pewnie dojechała, bo ja wysiadłam na wyjeździe z autostrady przy B-cu. Wczoraj dziewczyny miały telefon od pani, która poszukiwała swojej spanielki z Legnicy, zaginionej jakiś czas temu. Dzisiaj pojechałyśmy w drodze powrotnej do niej i ona od razu ją przytuliła i stwierdziła, że Figę weźmie. Poproszę w najbliższych dniach ketunię, ona jest z tego miasta, aby podeszła na wizytę poadopcyjną. Mam zdjęcia, ale jutro dodam...

Posted

niom - decyzja była szybka, tzn Kasia około godziny była z Figą w nowym domu, ja siedziałam w samochodzie z drugim psem, który jechał do kikou. Pierwotnie miała pojechać do nas do schroniska, gdzie czekał na nią gabinet weterynaryjny, a za tydzień dt u astridq, jednak w perspektywie stałego domu nie było sensu jej wozić tylko zostawić już na miejscu.

Posted

Ja się cieszę i boję jednocześnie, po poprzedniej nieudanej adopcji jestem naprawdę w strachu, odetchnę trochę po wizycie poadopcyjnej, mam nadzieję, że tym razem Figa znalazła dobry domek.