Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli pomożecie z kasą na weta, o ile zajdzie taka potrzeba, możemy wziąć na DT jednego szczyla - szczerze mówiąc, najlepiej tę beżową sunię na pierwszym zdjęciu, po lewej (ta gładka to ich matka?). Miała przyjechać do nas sunia z Białegostoku, ale zanim przyjechała, to już znalazłam jej dom, więc DT wolne.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Jeśli pomożecie z kasą na weta, o ile zajdzie taka potrzeba, możemy wziąć na DT jednego szczyla - szczerze mówiąc, najlepiej tę beżową sunię na pierwszym zdjęciu, po lewej (ta gładka to ich matka?). Miała przyjechać do nas sunia z Białegostoku, ale zanim przyjechała, to już znalazłam jej dom, więc DT wolne.

Byłoby świetnie,ale odległość.:(

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
No tak w Konstancinie jak nie pomyliłam wątków,ale strzelam,że gdzieś ponad 200 km,ale może się mylę. ;-)

No nawet jeśli, to skoro na dogo są transporty Szczecin - Kraków, to znajdzie się i okolice Wawy - Lublin. Wszystko zależy od chęci. Choćby pociągiem z Wawy do Lublina bądź przy okazji, może ktoś jedzie. Tak czy siak, moja propozycja aktualna, proszę tylko o wsparcie na leczenie, bo nie damy rady teraz sami finansowo.

Posted

Ja jutro będę w Konstancinie, jakbyś mi Delph dała na pw adres tych psów to mogłabym spróbować tam podjechać i spróbować podpatrzeć (o ile się da) czy są maluchy.

Posted

Dziewczyny, nie wytrzymałam nerwowo, jadę tam jutro, bo i tak będę miała nieprzespane noce. Dowiedziałam się, że oni mają jeszcze owczarka na łańcuchu, a pekińczykowatego psiaka pogryzły psy, nie udzielono mu pomocy weterynaryjnej i stracił oczy :placz: Długowłosą sunię chcą koniecznie zostawić, bo rodzi ładne szczeniaki :angryy: To trzeba zgłosić jakiejś fundacji, tam jest potrzebna interwencja i odebranie wszystkich psów. Jak zrobimy im awanturę, to szczenięta "znikną" od razu. Nie wiem co się stało z kolejną dwójką, wolę chyba nie widzieć.
Jadę jutro po pracy, trzymajcie kciuki.

ladySwallow bardzo dziękuję, jesteś cudowna, trzeba szukać transportu :multi: Ja niestety nie mogę jechać w trasę :shake:

Posted

Equus napisał(a):
zależy z jakiego miejsca Warszawy, bo z Warszawy z Wilanowa, wjeżdża się właśnie do Konstancina, ale z Bielan czy Bemowa to będzie ze 30km

Dzięki, będę czegoś szukać - ale bardzo proszę, rozglądajcie się za jakimś transportem, bo każdy dzień to dla maluchów znak zapytania...

Posted

Equus napisał(a):
myślę, że z podrzuceniem malucha do Warszawy nie będzie problemu, w razie czego mogę pomóc

Dzięki za chęć pomocy, trzeba szukać czegoś z Wawy tak czy siak, bo to najbardziej prawdopodobne - może ktoś ma znajomych, którzy akurat się wybierają?

Posted

Ok, będę się rozglądać, zresztą do Warszawy to i Delph pisała, że dowiezie

Delph napisał(a):

Dla całego towarzystwa mam zapewniony transport w Warszawie i okolicach, karmę, szczepienia dla maluchów i sterylkę dla mamusi. Brakuje DT, RATUNKU :placz::placz::placz:

A z Warszawy, w różne miejsca wozi psiaki pati-c za zwrot kosztów

Posted

Equus napisał(a):
Ok, będę się rozglądać, zresztą do Warszawy to i Delph pisała, że dowiezie

A z Warszawy, w różne miejsca wozi psiaki pati-c za zwrot kosztów

Wiem, że wozi, trzeba tylko mieć kasę, żeby oddać - a my obecnie jej nie mamy, podobnie jak i w przypadku, gdy przyjdzie konieczność dłuższego leczenia, stąd mój apel.

Posted

Atomowka napisał(a):
Pociągiem można takiego malucha zawieźć nawet, wyjdzie dozo taniej.Z taką trasę pati-c weźmie jakieś 200 zł nie mam sensu wydawac taką kase

Też tak myślę. Może ktoś sie zdecyduje?