Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='LidkaWejman']COSMO JEST OD CHWILI NA NK i NA ALLEGRO- ogłoszenie zrobiłam jak umiałam http://allegro.pl/czlowiek-potrzebny-dla-szczeniaka-xl-i1336733211.html... kurcze ginie tam w tym tłumie,ale zobaczymy tytuł intryguje chyba....
Szok już 1 raz wyświetlono aukcję,a jest dosłownie od 30sekund..mam nadzieję,że nie będzie źle. Kto ma konto na nk niech wrzuci w wyszukiwarkę Lidia Wejman Poznań i wyśle mi zaproszenie, będziecie moimi znajomymi i będziecie Wy i Wasi znajomi widzieć,że poleciłam fotkę Cosma....Rozsyłajcie gdzie możecie , ja wczoraj zrobiłam taki łańcuszek na gg,że po trzech godzinach wrócił do mnie:) czyli wszyscy sobie poprzesyłali:)
CO ZE ZRZUTĄ NA WETA ANIU??? Nie znam procedur, niewiem na jakich zasadach działacie mogłabyś mi napisać o Was na pw, na jakich zasadach tu się wszystko odbywa?
Fajnie,że założyłaś mu allegro.
Ania mi przysłała 100zł kieszonkowego.
Ja jak na razie kupiłam mu 4puszki gran carno animondy jedna za 5,20. Już zjadł 3. Karmy suchej mu nie kupiłam bo dałam od swojej suki na próbę, tak samo mięso i makaron ode mnie. Ale najlepiej je puchy i ma po nich ładne kupy, dlatego też kupię mu aby do soboty wystarczyło. Więc na weterynarza wystarczy??

• Replies 533
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze u nas nie ma tych puch....Może byś mi parę tych puch kupiła na początek...( już widzę Ammara jak szaleje, bo On jest na suchym best choice- a średnio go lubi...) zanim znajdę dojście..Ja bym go potem stopniowo przestawiała na best choice dla ras dużych ten średni od 6mca-18mca.Dwa 15kg worki są za niecałe 300zł na telekarmie. Ammarowi wystarczają 2 wory na ponad 2 miesiące. Dobrze byłoby gdyby przewożąc go do mnie Ania od razu załatwiła weta.Ja go włożę na weekend do kojca,bo nasza obecność non stop może go za bardzo stresować..i potem powoli od poniedziałku coraz bliżej domku, aż fru do środka. codziennie na parę godzin.
Jedno mnie cieszy,że On taki duży- już się zastanawiałam jak zabezpieczyć płot od strony sąsiadów,bo koty pod nim przełażą pomiędzy prętami, a tak to problem z głowy, dobrze, że siatki nie zdążyliśmy kupić i przymontować do płotu:)

Posted

Dziś on zjadł dwie puchy plus troszkę karmy suchej. Wiec pewnie do soboty jeszcze zje z 6? plus ode mnie dostaje sucha karme Pro Plana.
Wiec zostaje 50zl na weterynarza. Lidka wystarczy to Twojej Pani weterynarz???

Posted

w takim razie KaRa masz swojego weta tam, przede wszystkim szczepienie i obejrzenie dupki..Jak chcesz to mogę moją zapytać czy podjechałaby do Skórzewa...Ale podejrzewam,że to drożej by wyszło, niż wet na miejscu.....Jak już nie będzie się bał być w domku, to ja jeszcze byłabym za kastracją...

Posted

conceited napisał(a):
ekhm...wszyscy wiemy jakiego mamy weta w Skorzewie ... :P

Pani weterynarz jest kiepska, ale p.Andrzej jest dobry tylko,że drogi wiem bo od wielu lat ma moje zwierzaki pod opieką weterynaryjną.
Ja osobiście nie jestem za tym aby ona tego psa oglądała...

Posted

zapytam też ile wzięłaby bez dojazdu i można to załatwić w sobotę w drodze do mnie:)A potem decyzję pozostawiam Wam. I proszę o parę puch KaRa na zapas dla mnie, żebyśmy w weekend nie jeździli po mieście i nie szukali karmy:)

Posted

ania z poznania napisał(a):
Nie, tej Pani nie polecamy...:diabloti:
To chyba załatwię to po drodze, jak myślicie?

Może być mi to obojętnie.
A w ogóle kudłacz zainteresował się prasowaną kostką i już od godziny próbuje ją rozpracować :)

Posted

podnoszę!!

P.S. 58 odsłon na allegro.No i był telefon, tyle,że z numeru zastrzeżonego nie zdążyłam odebrać...może to był potencjalny domek...teraz nawet do toalety chodzę z telefonem, więc pełna gotowość:)

KaRa jak tam dzisiaj nasze maleństwo?
Do wetki zadzwonię jutro, bo zasuwam jak maszynka,żeby sprawy nadgonić i mieć czas tylko dla młodego i dziś wyszłam o 8 z domu i zlądowałam o 20...

Posted

Super, już jej wysłałam namiar na wątek Cosmo, podałam swój telefon
Byłoby cudnie, piesio młody i tak uległy i spragniony człowieka,że można z nim zrobić wszystko- super pies- jeśli szuka się dużego psa.

Posted

Teraz powoli przychodzą przymrozki, jutro jadę po słomę do znajomego gospodarza do bud.
U młodego wszystko dobrze, cieszy się na mój widok, zjada ładnie, kupki dobre wczoraj kompletnie czasu nie miałam aby go wyciągnąć z kojca na spacer bo zbytnio zalatana byłam ale dzisiaj już to zrobię ;)

Posted

Muszę się pochwalić iż dzisiaj ładnie ze mną po podwórku na smyczy chodził szczenior :) tu se powąchał, tam se powąchał i nawet pobawił się z moją Dorą :)

Posted

Super KaRo!
Pojętna bestia...KaRo mogę Cię prosić o zakup paru puszek, żebyśmy mu znowu karmy nie zmieniali, bo skończy się biegunką. Mogę psa zabrać do domu, czy na początku lepiej do kojca jak myślisz?
Dzięki Atomówko za cynk dostałam od Whay Man NN nr tel. do tej pani:) Dzwoniłam,ale nie odbiera..Będę próbować.
Aniu zabierz psa do weta w drodze do nas. JA dziś zostawiłam tel. w domu, a wróciłam pół godziny temu i nie było sensu już dzwonić...Jutro rano się skontaktuje z wetem, to może w sobotę bezpośrednio przed nami można tam podjechać, wyślę Ci smsa odnośnie naszej wet.