Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 421
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

własnie nakarmiłam kociaki-ja widuje je tylko pózno wieczorem wtedy brykaja sa nadal te trzy .raczej mozna przyjąć,ze dwa nie przezyły i jestem niemal pewna,ze nie choroba je zabiła a to,ze były najbardziej ufne ,odwazne...ale nie wiem co im sie dokładnie przytrafiło:( dzis były b.głodne bo natychmiast przyszły do michy i nie uciekały nie patrzyły ,ze jestem blisko.mamusia tez wcinala jedzonko.kiedys kociaki widziałam z inna kotką kolezanka tez widziala je z inna kotka-to siostra 'mamuski' pomagala troszke w wychowie(moja kotka Mania tez miala dwie matki obie karmily ją:)) sama ma jedno mlode tzn.jedno jej zostawili.

Posted

[quote name='sarenka_87']Rytka podaj mi na pw nr konta to prześle Ci obiecane pieniądze na sterylkę kotki

dzieki:)ja mysle,ze jak mozesz cos wplacic to wpłac na konto fundacji Animalia .Za tydzien dwa bede lapać kotke mysle,ze wezme fakture na fundacjie Julita co Ty na to może tak byc?

Posted

ryteczko, podczytuje "Twoje koty" i ogromnie mi przykro że tak sie szamoczesz sama ze wszystkim...
Tym bardziej że to nie do przerobienia...ech...

Posted

zawsze choc jedna mniej do rozrodu...zyje juz dlugo, napatrzyłam sie juz na gorsze rzeczy, przykre to ale potrafie przejsc obojetnie wobec nieszczescia psiego- kociego bo bym zawariowała(na zasadzie nie wszystkim mozna pomóc, swiata nie zmienimy itd)ale czasem jak juz tak samo cos pcha mi sie w rece...tj.sasiad przyniosł mlode mi do rąk,potem pogoscily sie troche u mnie w gdospodarczym to juz jakos nie sa anonimowe ...i wobec takiego cierpienia cięzej przejsc obojętnie.
Głupio mi tylko,ze nie mam zadnych 'talentów' czy zdolnosci organizacyjnych ,zeby samemu zebrac srodki na sterylki to bym wszystkie wyciachała chyba i po sprawie:evil_lol:

Posted

rytka napisał(a):
dzieki:)ja mysle,ze jak mozesz cos wplacic to wpłac na konto fundacji Animalia .Za tydzien dwa bede lapać kotke mysle,ze wezme fakture na fundacjie Julita co Ty na to może tak byc?

Skoro tak to jeśli możesz podaj mi nr konta do tej fundacji. I czy mam coś dopisać w tytule przelewu??

Posted

[quote name='rytka'] Za tydzien dwa bede lapać kotke mysle,ze wezme fakture na fundacjie Julita co Ty na to może tak byc?
właśnie tak, weź fakturę przelewową i przyślij do mnie, to Gosia zrobi przelew z konta fundacji

[quote name='sarenka_87']Skoro tak to jeśli możesz podaj mi nr konta do tej fundacji. I czy mam coś dopisać w tytule przelewu??

podaję konto Fundacji:

Konto bankowe:
Fundacja dla Zwierząt Animalia
Nordea Bank Polska S.A. Oddział POB Poznań I
53 1440 1286 0000 0000 0453 3704

i zrób proszę dopisek, że to na sterylizację wiejskiej kotki

dziękujemy! :Rose:

Posted

sarenka_87 napisał(a):
Właśnie zleciłam przelew na 47 zł mam nadzieję że szybko dojdzie. Niestety nie mogę już więcej wysłać :(

pięknie dziękujemy :loveu:
każda złotówka się przydaje, fundacja finansuje, leczy i sterylizuje kilkadziesiąt psów i kotów, naprawdę jesteśmy wdzięczni za każdą wpłatę!

Posted

sarenka_87 napisał(a):
Właśnie zleciłam przelew na 47 zł mam nadzieję że szybko dojdzie. Niestety nie mogę już więcej wysłać :(

Bardzo, bardzo dziękujemy, wpłata na rytkowe kotki już na koncie!!!!

Posted

sarenka_87 napisał(a):

bardzo dziękuje to połowa kwoty na sterylke kotki- ratujesz jej zycie,ja spłukana miesiac goscili sie goscie, wesele ...jestem bankrutem nie moge pomoc nawet troche :(

Ajula napisał(a):
właśnie tak, weź fakturę przelewową i przyślij do mnie, to Gosia zrobi przelew z konta

ok.tak zrobie tylko...chba bede musiała zgarnac cala rodzina matka plus 3 szt.mlodych .matke raczej bede musiala naszprycowac czyms dzis sprobowalam ja dotknąc(juz zna mnie na jedzenie podchodzi )to podskoczyla na 2 metry w gore.mlode dzis zgarnelam bo lazilo i miałczalo...wzielam na rece oczy zaklejone przemylam zuzylam kilka wacikow tyle ropy wylecialo ...straszne,slychac rzężenia .przymknelam go w transporterku w gosodarczym pomyslalam ,ze z 3 dni podkarmie i podam antybiotyki po godzinie znalazla go mama miałczaly okropnie wypusilam wszystkie sie najadły.mlode nie sa samodzielne nadal a za matka lataja juz kocury.
pytanie czy wziasc tez na fakture antybiotyki dla mlodych?podawalabym im przez 3 dni w czasie kiedy mama dochodzila by do siebie po sterylce.

Posted

jestem w kropce nie chce za wszesnie zlapac rodzinki bo nie chce ich zbyt oswoic istresowac matki ale jeden mlody ewidentnie przegrywa walke z kk, znow laził srodkiem podworka z sklejonymi oczami(szczescie u nas nie lataja luzem kotozerne psy a i auta nie smigaja)przemylam mu oczy i nawet lepsze niz ostatnio tj.mniej ropy i nie tak opuchniete i zaczerwienione ale rzężenie większe swiszcze mu jak diabli wiec postanwilam,ze go jednak przymkne i zaczne podawac antybiotyk(gdybym go nie zamkneła nie mialo by to sesu bo nnie zlapie go w pore na kolejna dawka.daje mu amoksycyline.jest malutki wydaje mi sie,ze nie urósł prawie nic od kiedy go sąsiad przyniósl mi na ręku.
jak zleci sie do niego reszta rodziny to tez juz przymkne.nie mam narazie auta ale w wtorek powinno byc zreszta i tak musze dzien wczesniej umowic zabieg u weta i przeglodzic kotke .

Posted

mały jest juz za slaby na miałczenie-nie wzywa matki jak ostatnio apetytu tez nie ma i do tego biegunka(nie korzysta z kuwety)poddal sie nie ucieka tylko wtula we mnie mruczy,licze,ze antybiotyk szybko zadziała.nie mam co podac na biegunke niestety...

Posted

rytka napisał(a):
mały jest juz za slaby na miałczenie-nie wzywa matki jak ostatnio apetytu tez nie ma i do tego biegunka(nie korzysta z kuwety)poddal sie nie ucieka tylko wtula we mnie mruczy,licze,ze antybiotyk szybko zadziała.nie mam co podac na biegunke niestety...

nie znam się na kotach, czy on może na to umrzeć?
może byś go zawiozła do weta (ale chyba nie masz auta zdaje się)

Posted

oslabionego kota(zarobaczony,niedozywiony) moze zabić, silny moze poradzic sobie sam .U tego konkretnego kociaka kk ciągnie sie juz dlugo teraz stacil apetyt i chyba mial goraczke bo mial dreszcze ,no i tak duzo ropy w oku gdby go nie przemywac i nie podawac kropli z antybiotykiem istnieje moziwosc ,ze straci oko .Maly reaguje b.dobrze na leczenie dzis duzo lepiej oczy nie sklejone i cus tam zaczyna jesc pozatym nie jest juz taki osowialy zaczyna brykac wiec jest dobrze.Ja zakraplam mu kilka razy dziennie tobrexem to krople z antybiotykiem i 2 razy dziennie dostaje duza dawka antybiotyku(z amoksycylina) nie mam juz tego od weta wiec ludzki ale staralam sie dawke dostosowac jakos.(juz duzo kotów tak leczylam kiedys i zawsze pomagało) nie w tym problem tylko ,ze sie przyzwyczai do ludzi,matka uczy mlode wszystkiego zabrany od matki nie dosc ,ze ominą go lekcje to jeszcze sie oswaja a dla wolnozyjacego kota to nie dobre ale co mialam zrobic jak widzialam ,ze slabnie tak bardzo...

Posted

tak wygladał przedwczoraj ...to jest ten kotek ,ktorego sasiad przyniosl do swojej corki i prosil,zebym dala jakies leki i sprawila zeby wyzdrowiał...dostal wszystko ale kot prychal uciekał ,leki trza bylo podawac regularnie i po 2 dniach zrezygnował...wypusil malego ten sie 'darł' i do niego przyszla matka z reszta mlodych...

dzis zdecdowanie lepiej jak z nim skoncze bedzie jak ta lala...narazie sie suszy na lince;)

fajny jest to kocur nawet imie ma Pirat(bo opaska na oku)

mala glizda...

smiesznyi rozkoszny jak wszystkie kotki...

Posted

a cwaniak pierwszego dnia sral gdzie popadnie a potem kuweta czysta a kup i sik nie widac mysle co jest...a on do kratki odplywowej sie załatwia;)po co komu kuweta jak kibelek jest:diabloti:

legowisko przygotowane dla rodziny calej...