Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 580
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No słodziak jest i tyle. Każdego psiaka wita serdecznie, nawet jak ten na niego warczy. Nie konfliktuje się :) Jego rywalizacja polega na tym kto więcej głasków w trakcie spaceru zbierze :)

Gdzie jesteś domku dla KUBUSIA!???

• 2 weeks later...
Posted

Kuba...siedzi...siedzi i myśli. Co u licha ze mną nie tak?! Mam piękne miodowo-migdałowe oczy, które podobno urzekają łagodnością, uśmiecham się ładnie jak ktoś przychodzi, podskakuję z radości, nawet szczekam, żeby mnie lepiej widzieli. Podaję łapkę, siadam, przybiegam, nie ciągnę na smyczy. Umiem się bawić w aportowanie, przeciąganie, uwielbiam biegać za piłką. Z psami też się umiem bawić, a jeśli one nie umieją i nie chcą to daję im spokój, nie narzucam się, bo nie lubię być natarczywy. I potrafię, naprawdę potrafię być bardzo delikatny, bo wiem, że na dzieci trzeba uważać. No więc o co chodzi?! Może ten ogon śmiesznie zawinięty w górę komuś przeszkadza, a może futro zbyt brązowo-czarno-bure? Ale czy to koniecznie musi mnie dyskwalifikować? A może ja za poczciwy jestem? I siedzi...siedzi Kuba i myśli...

Posted (edited)

BARDZO WAŻNE!!!

Od stycznia 2013r.Kuba przestaje być finansowany przez gminę,z tą chwilą wszelkie zobowiązania finansowe dotyczące Kuby przejmuję ja.

Sprawa pobytu Kuby w hoteliku u UMilki i finansowanie go przez gminę zaczęła być problematyczna już kilka tygodni temu,kiedy przedstawiciel gminy w rozmowie ze mną zaproponował skierowanie Kuby do schroniska z którym gmina podpisała umowę na wyłapywanie zwierząt,uznając,że w schronisku tym pobyt Kuby będzie o połowę tańszy.Gmina podpisała umowę ze sławnym Longinem Siemińskim z Sieradza (tak,tak!!!):crazyeye: i Kuba miał trafić do jednego ze schronisk prowadzonych przez tę osobę.Wszyscy wiemy jakie to są schroniska...oczywiście gwałtowanie zaprotestowałam,podając argumenty dlaczego Kuba nie może trafić do takiego schroniska.
Gmina nadal szukała możliwości przeniesienia Kuby do innego miejsca,wiemy,że pytano o miejsce w okolicznych hotelikach.które jednak odmówiły.Wczoraj dowiedziałam się,że gmina znalazła dla Kuby dom...przy pilnowaniu zakładów metalowych.:crazyeye:W tej sytuacji,po konsultacji z UMilki podjęłam decyzję,że Kuba zostanie psem pod moją opieką.

Koszt pobytu Kuby w hoteliku wynosi 300zł.
W tej chwili jestem na etapie poszukiwania sponsorów,którzy pomogą mi utrzymać Kubę w hoteliku,oprócz Kuby mam deklaracje na Antka,Lolka i Tediego.
Ubocze obiecał mi zrobić wydarzenie w weekend,Ziutka już robi kolejne ogłoszenia,Umilki pomoże przy wydarzeniu na FB...znajdziemy dom dla Kuby i będzie to najlepszy dom na świecie.
Będę wdzięczna za każdą najmniejszą pomoc dla Kuby.

Postem do rozliczeń finansowych będzie post nr 1.

Stan konta Kuby wynosi:
Stan konta Kuby na dzień 05 06 2012r.wynosi:60,39zł
[SIZE=2]3.07-50zł p.Wioletta Ch.deklaracja jednorazowa
Stan konta Kuby na dzień 3.07.2012 wynosi 110,39zł
4.07-30zł p.Aleksandra z Rzeszowa deklaracja jednorazowa
Stan konta Kuby na dzień 5.07 wynosi 140,39
31.07-12,50zł Romka deklaracja jednorazowa
Stan konta na dzień 31.07 wynosi 152,89zł

-12,50zł(odrobaczenie)
Stan konta na dzień 20.08 wynosi 140,39zł

-20zł krople przeciw kleszczowe
Stan konta na dzień 14.11 wynosi 120,39zł
DZIĘKUJEMY BARDZO!

Aktualnie Kuba ma na koncie 120,39zł

Edited by Romka
Posted (edited)

A Kubuś ma sponsora,10zł na Kubę począwszy od stycznia zadeklarowała p.Edyta z Łowicza.DZIĘKUJEMY BARDZO!!!:lol:

Deklaracje stałe:
Edyta-10zł
Romka- 290zł
Łącznie 300zł

Uzupełniłam 1 post i trochę zmieniłam.Chyba jest lepiej...w pierwszym poście jest banerek dla Kuby,kto ma jeszcze pustki w podpisie niech wrzuca...

Edited by Romka
Posted

piescofajnyjest napisał(a):
alo on jest super!!! i siersc mu sie tak blyszczy.....

Olgo,wyobrażasz sobie,że on jest ,np:w Wojtyszkach albo na Kosodrzewiny albo pilnuje zakładów metalowych?Ja sobie nie mogłam wyobrazić...

Posted

Romka napisał(a):
Bardzo się cieszę!!!:lol::lol:

No i te oczy !
Super .
Myślę , że Kuba niebawem znajdzie bardzo dobry , stały dom .
Taki ciepły i kochany - na zawsze już . :lol:

Posted

[quote name='Romka']Tak,tak...obyś był dobrym prorokiem...
A póki co jak informuje mnie UMilki, Kuba będzie szczepiony przeciwko wściekliźnie...[/QUOTE]

Kuba jest fajny psiak .
Musi tylko znależć wielbiciela ( raczej wielbicielkę ) .:cool3:
A wtedy już będzie super .

Posted (edited)

Dla wszystkich nowych na wątku :lol: krótka charakterystyka Kuby,z taki testem jest ogłaszany.Czekamy na ogłoszenia,które dla Kuby robi nam niezawodna Ziutka,powinny być jeszcze w tym tygodniu.

[FONT=times new roman]Kuba to wesoły, bezkonfliktowy dosyć duży psiak, który swym jakże dostojnym głębokim głosem oznajmia światu, że kocha cały świat, szczególnie radośnie reaguje na widok pełnej miski. Świetnie dogaduje się z innymi psami, koty widzi, ale jakby nie widział, czasami nawet okazuje im sympatię. Lubi się bawić - za piłkami biega i chętnie oddaje, bo wie że będzie kolejny rzut. Nie ma tendencji do kopania w ogródku. Potrzeby załatwia poza kojcem. W stosunku do dzieci jest bardzo delikatny i ufny. Wylewnie wita się ze swoimi opiekunami. Potrafi chodzić na smyczy, przychodzi na zawołanie i nie oddala się od domu.
Kuba aktualnie przebywa w hoteliku, gdzie oczekuje na swojego opiekuna. Jego życie nie zawsze było takie szczęśliwe. Potrącony przez samochód, trafił do schroniska, przeszedł operację tylnej łapy. Teraz jest zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.
W hoteliku uczy się podstawowych komend i zasad życia wśród ludzi, aby swoim przyszłym opiekunom sprawiać jeszcze więcej radości.
Kuba jest psem łagodnym, najlepiej gdyby mógł mieszkać w domu, nie nadaje się do pilnowania podwórka, będzie wiernym przyjacielem i oddanym towarzyszem.Kontakt w sprawie adopcji:604 10 11 65 lub 508 911 774 oraz m.gorzynska@wp.pl[/FONT]

Tak pisała o Kubie Umilki:

"Kuba to słodziak, słodziak i pieszczoch. Na nic moje nauki, żeby nie skakał. On tak kocha, że podskakuje"

"Kuba jest super chłopakiem. Zawsze wraca, żeby sprawdzić gdzie jestem A do kojca wchodzi sam, nie trzeba go zapraszać"

"Nawet, gdy zapędził się w jakieś chaszcze to zawsze chętnie wracał na przywołanie. Złoty chłopak."

"Kuba jest złotym psem."

"A przy okazji stwierdzam, że Kuba bardzo, bardzo się zmienił. Gdy do mnie przyjechał musiano go wnieść do kojca, bo tak się bał. Mężczyzn się bał i to bardzo, a do mnie podchodził prawie na leżąco. Teraz każdego wita radośnie podskakując. Już się nie boi. Stał się pewnym siebie, wesołym i otwartym psiakiem. Cichacz... to było. Teraz jest głośne HAU na powitanie "

"A mój teść po spacerze z Kubą powiedział " Taki piękny pies i nikt go nie chce?" I nie mógł się nadziwić, że psu może się tak sierść błyszczeć. On ma ją wyjątkowo ładną. Nawet w blasku księżyca się mieni. Misiek kochany. "

"U Kuby wszystko dobrze. Nadal cudowny, grzeczny, przylepiasty. Gania po łąkach, po lasach. Czasami gdzieś zniknie w krzakach, żeby pognać za sarną, ale zawsze, zawsze wraca. U wiecznie ma uśmiechnięty pychol. Bardzo fajny, prawie idealny pies. "

A na tych zdjęciach wyszedł wyjątkowo cudnie;

"Kuba bardzo lubi się bawić. Z Milką w szczególności, bo oboje młodzieniaszki "

Edited by Romka
Posted

Ten język - cudowny !

[quote name='piescofajnyjest']no z taka dziewczyna, to poezja sie bawic:)[/QUOTE]

Śliczny - chyba najlepiej jako jedynak w domu , ale o to , to już trzeba spytać się opiekunkę . . . . :cool3: