Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kuba musi mi wybaczyć wirtualną ciszę. W realu dużo się działo. Nowe znajomości (Franek, Laki), zabawy przez pół dnia przed domem i w terenie. Kubuś coraz pewniej się czuje, coraz dalej biegnie, ale nadal wraca na każde zawołanie.

Kubuś waży ponad 20 kg (tak przypuszczam) może koło 25? Trudno mi ocenić, a nie mam wagi, na której mogłabym sprawdzić.
Mamanabank powiedziała mi, że dostanę Frontline w sprayu. Na ten sezon powinno wystarczyć, bo on ma krótką sierść, więc aplikacja będzie łatwa.

• Replies 580
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

UMilki napisał(a):
Za karmę i frontline bardzo dziękujemy :)

Ulubiona zabawa z Arktikiem - czołganie się pod tarasem. :lol:

Zrób kiedyś zdjęcie!

Posted

Przedwczoraj postanowiłam zapoznać Kubę z Olinem. Troszkę się obawiałam, bo Olin mimo tego, że wobec ludzi jest kochany, to do psów zachowuje się różnie. No i Kuba mnie zaskoczył. Myślałam, że padnie przed Olinem uznając jego rządy, a oni jak równy z równym. Nic sobie nie robili, takie kłapanie paszczami, powarkiwania, naskakiwania. Poszliśmy na długi "męski" spacer. Chłopaki szli obok siebie, nie odstępowali się na krok. Mam zdjęcia. Jak wrzucę na serwer to i Wam pokażę.

Kuba wcale nie jest takim Cichaczem i za to kocham go coraz bardziej. Jest psem idealnym.

Posted

UMilki napisał(a):
Przedwczoraj postanowiłam zapoznać Kubę z Olinem. Troszkę się obawiałam, bo Olin mimo tego, że wobec ludzi jest kochany, to do psów zachowuje się różnie. No i Kuba mnie zaskoczył. Myślałam, że padnie przed Olinem uznając jego rządy, a oni jak równy z równym. Nic sobie nie robili, takie kłapanie paszczami, powarkiwania, naskakiwania. Poszliśmy na długi "męski" spacer. Chłopaki szli obok siebie, nie odstępowali się na krok. Mam zdjęcia. Jak wrzucę na serwer to i Wam pokażę.

Kuba wcale nie jest takim Cichaczem i za to kocham go coraz bardziej. Jest psem idealnym.

Też tak myślę...zapowiadał się od zawsze na takiego psa...łagodny ale z charakterem...kochany Kuba...:lol:Jasne,że w górę,tylko w górę!

• 2 weeks later...
Posted

Ojojoj!!! Mój kochany Kuba tak daleko wylądował?! Już w górę.
Nawał pracy i obowiązków, oraz utrudniony dostęp do netu powoduje, że moi podopieczni znów z lekka zaniedbani.

Kubusiek jest wspaniały, kochany.

Posted

Tak, to fakt, Kubuś zmienił się i to na plus. Błyszczy się swym zewnętrznym i wewnętrznym blaskiem. Już nie jest tak nieśmiały. Łatwiej nawiązuje kontakt z człowiekiem. Potrafi wyrazić swoje zdanie. I uśmiecha się, ciągle się uśmiecha. Młody, piękny, zdrowy i silny.

Posted

Dobrze Ci tu piesku, slicznie wyglądasz ale też powinienes sobą nacieszyć tego kogoś wyjatkowego ... swojego opiekuna. Niech lsniący i usmiechniety Kuba wreszcie ma swój dom i na zawsze.