malagos Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 To proszę o adres, w poniedziałek wyślę szeleczki priorytetem. Quote
Basia Z. Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 a po co chcecie ją tak od razu sterylizować ? Ja miesiąc temu adoptowałam z Pabianic prawie identyczną kruszynkę Tosię tylko, że moja jest prawie łysa. Identyczne cienkie długie łapki. Jak ją brałam to ważyła zaledwie 1.65 kg a teraz 1.95 kg.i na tym poprzestaniemy, bo ładnie już wygląda. Dostaje gotowane mięsko - wołowinę, kurczaka, także wieprzowinę, twarożek, paszteciki, żółtko, bułeczkę z masełkiem, jogurt naturalny i wszystko co chce a chrupki Royal ma ciągle do dyspozycji i też pochrupuje. Porobiłam jej wszystkie badania i jest zdrowiutka. Na pewno jej na razie nie wysterylizuję, bo boje się, że narkoza wyrzadzi jej krzywdę chyba że miałaby dokuczliwe cieczki i urojone ciaże ale na razie nic takiego nie zaobserwowałam a pod mają opieką na pewno żaden pies jej nie dostanie.a oto Tosieńka :) pozwole sobie zaprezentowac, mam nadzieję, że sie nie obrazicie. Quote
tripti Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 piękna kruszynka, z Pabianic to często Tosie lub Dosie :) ta ewentualna sterylka to chyba zwg zdrowotnych bardziej, moja mama miała pińczerkę, która dożyła ok 15 lat, ale właśnie nie była wysterylizowana, była z rodowodem, były w planach wystawy, a pod koniec życia miała ropomacicze, gdyby została zoperowana kilka lat wcześniej na pewno by dłużej pożyła, chociaż te pare miesięcy, młodszy orgzanizm jednak łatwiej znosi sterylkę niż później już operację konieczną. Quote
Ewanka Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Odwiedzam kruszynkę :) ... Tosieńka Basi Z. też cudna i jaka elegantka :) Quote
Jagna78 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Lulka napisał(a):a jak sobie radzisz, jak jest cieczka? Dostaje zastrzyki antykoncepcyjne :oops: raz na pół roku i jest spokój i czysto w domku:razz: Quote
rescal Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 BasiuZ czy jestes pewna ze to nie jest Prosiaczek z Puchatka? buziaki dla Zosi:) Quote
Basia Z. Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 rescal napisał(a):BasiuZ czy jestes pewna ze to nie jest Prosiaczek z Puchatka? buziaki dla Zosi:) no z uszków trochę podobna i z pyszczka :)) ale prosiaczek nie miał takich smukłych łapeczek. Tosia to jest modelka a imię sama sobie wybrała. A buziaki dla jakiej Zosi ? Quote
rescal Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 dla Zosi-Samosi, bohaterki wątku, to byly takie ogolne buziaki, w przestrzeń wątku a Prosiaczek był zgrabniocha też;) Quote
lamia2 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Mnie się wydaje, że te środki antykoncepcyjne w zastrzykach to nie są za zdrowe. Quote
Jagna78 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Ja tam wetem nie jestem ;) ale Pusia dostaje je od ponad 2 lat i nic jej do tej pory z tego powodu nie jest. a ztego co się zdążyłam zorientować to bardziej skuteczne i mniej nie zdrowe od tabletek anty... :) Quote
Basia Z. Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 mi też pewna znajoma, która skonczyła weterynarię doradzała, żebym nigdy nie dawała swoim suczkom zastrzyków hormonalnych antykoncepcyjnych, powiedziała, że to jest świństwo i ogromny wstrząs dla organizmu Quote
Lulka Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 no wlasnie czesto po tych zastrzykach jest ropomacicze :( moim zdaniem najlepiej Babcie zbadac i ciachnac tym bardziej ze doktor robi zawsze wziewną, ale to juz bedzie decyzja Iwony;-) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Witam wszystkich serdecznie:) tak sobie podczytuję Wasz wątek i mogę powiedzieć, że brak ząbków u takich maluszków to niekoniecznie starość- sama pół roku temu odkupiłam od kobiety skatowana Chihuahuke o wadze 80 gramów!!! Była zagłodzona, wycieńczona, połamana i pomimo, że "szanowna Pani" sprzedała mi ją jako 1,5 rocznego psa "do naprawy" a koszt naprawy szacowany na 400zł(złamanie tylnej nóżki z przemieszczeniem) to ma ona ze 4 latka i niestety ząbków nie ma, ponieważ z zaniedbania organizm odrzucił je:( ma zaledwie 2 kiełki i jakieś z tyłu, które udało się uratować... i niestety okazało się również, że ma zaawansowane ropomacicze, wiec od czerwca kiedy ją kupiłam miała już 3 operacje, ale powiem szczerze, że radzi sobie doskonale i odpukać już się dobrze czuje. A operację przeszła bardzo ładnie, w delikatniejszej narkozie. I tak samo gryzie:) hehe tak nas kocha, że nie daje nikomu podejść. ;) Osobiście uważam, że u małych ras sterylizacja jest o tyle bezpieczniejsza, że one częściej niż inne mają właśnie ropomacicze, moja 2 córeczka też chihuahua przeszła sterylkę też doskonale. W końcu kobietki są mocne:)) Quote
Lulka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 dzięki za informacje, moze i tak byc ;-) Quote
Jagna78 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Witam Maleństwo :) Co tam u ciebie słychać Babuleńko :) ? Quote
Ewanka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Cześć Babiczku, kiedy jedziesz do DT, jakie plany? Quote
Lulka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 nadal ma cieczke a tu Babunia w kocyku :) Quote
Jagna78 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 My czekamy :) Ślicznie ci w tym kocyczku;) Quote
Syla Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Jagna78 napisał(a):My czekamy :) Ślicznie ci w tym kocyczku;) Śliczna babcinka.Szkoda, że nie możesz być moja.Jesteś bardzo podobna do mojej Vikusi, tej z awatarku i mojego Lejeczka.Życzę ci powodzenia i szczęśliwej drogi, do lepszego życia... Quote
malagos Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Sorki za offa, ale zanim jedna tymczasowiczka znalazła dom, podrzucono kolejnego pieska... http://www.dogomania.pl/threads/196885-Pokraczny-uroczy-du%C5%BCy-szczenior-poszukuje-domu-na-ju%C5%BC!-Wyborek-%29?p=15787205#post15787205 Quote
Jagna78 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 malagos napisał(a):Sorki za offa, ale zanim jedna tymczasowiczka znalazła dom, podrzucono kolejnego pieska... http://www.dogomania.pl/threads/196885-Pokraczny-uroczy-du%C5%BCy-szczenior-poszukuje-domu-na-ju%C5%BC!-Wyborek-%29?p=15787205#post15787205 Bić nie będziemy ;) są rzeczy ważne i ważniejsze :) Quote
malagos Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 malagos napisał(a):To proszę o adres, w poniedziałek wyślę szeleczki priorytetem. To co, szeleczki niepotrzebne?............ Quote
Recommended Posts