Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aż trudno uwierzyć, że ta sunia przeżyła. Przez kilka kilometrów biegła środkiem dwupasmowej ulicy w Jabłonnie. Miała szczeście, że była tam Iwona i że ją dostrzegła, natychmiast wsiadła w samochód i goniła małą, nie wiem skąd w tej babci tyle siły było, bo na piechotę dziewczyna nie była w stanie jej dogonić, bała się też ją przerazić, żeby nie wpadła pod samochody jadące w przeciwnym kierunku. Tak więc jechała za sunią przez całą Jabłonnę ku uciesze wszystkich kierowców jadących za nią :razz:
Na szczęście sunia skręciła na parking w kauflandzie i dopiero tam udało się ją schwytać poprzez zarzucenie na nią kurtki.

Nadal nie wiem jakim cudem babcia dała radę przebiec taki kawał drogi i że nie została rozjechana. Na bank ma swojego anioła stróża.

Sunia jest mini mini, chuda jak patyk, jak waży ze 2 kilo to max, nie ma zębów, tzn ma jeden kieł ;)

No i teraz szukamy dla niej mega pilnie jakiś kolanek, bo tam najbardziej lubi leżeć. U Iwony nie ma warunków dla takiej drobiny, bo w domu ma 8 psów, a przy domu ponad 20 - a staruszka nie bardzo nadaje się do zamieszkania w kojcu, nawet wewnątrz, bo się zapłacze, ona bardzo lgnie do człowieka.

szukamy jej DT i jesli nie znajdzie się jej właściciel będziemy szukać drobince nowego domku!

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzielna dziewczyna hmmm raczej babunia :)
Napisz jak zachowuje się w stosunku do innych psów?
Wzięłabym ją na tymczas ale nie wiem co powie na to mój Misio - on nie za bardzo lubi nowych domowników :(

Posted

Jagna78 napisał(a):
to nie dobrze bo Misiek to mix Onka - 30 kg żywej wagi, chociaż na małe psy praktycznie nie reaguje - w domu jest też pudlica mini

no to spory
nie wiem nadal jak z ta cieczką
czekam na nowe wiesci, Iwona miala dzis jezdzic po rejonie, moze jednak ktos jej szuka...

eve-w napisał(a):
zapisuje. Dajcie kontakt do siebie

503 143 355
506 403 514

Posted

zapisze sobie maleństwo ;)
a jak ona aktualnie do innych psów? czy Pani Iwona ma koty? ale pewnie taka staruszka to grzeczna do zwierzaczków? ;)
zachowuje czystość?

Posted

Na szczęscie kolejna kruszynka uratowana !!!

... może porozklejać ogłoszenia w okolicy, gdzie ją znaleziono ... chociaż jak biegła taki kawał, to nie bardzo wiadomo gdzie zginęła ..... może chociaż na przystankach autobusowych itp.

Posted

Cudeńko po prostu, uwielbiam takowe.Bardzo podobna do niej, Majeczka zasnęła 22 września, a mój ciut większy Lejek, odszedł 8 października.Mam teraz starszego, ślepego Edzia i on nie toleruje innych samców, samice też nie wszystkie, poza tym ma jajka.Babcinka Żabcia, którą mam na BDT, jest zazdrosna o inne sunie.Mieszkam w kawalerce i nie dam rady mieć tutaj więcej, niż dwa psy.Podeślijcie maliznę Renata5, też kocha takie mikruski.

Posted

Babunia Slicznota :* Ja mam głuchą pudlice mini ;) no i Misia(avatar) ale miejsce w razie czego czeka na babulkę :D
Czy już po wizycie u weta? jak kondycja babuleńki?

Posted

Jagna78 napisał(a):
Babunia Slicznota :* Ja mam głuchą pudlice mini ;) no i Misia(avatar) ale miejsce w razie czego czeka na babulkę :D
Czy już po wizycie u weta? jak kondycja babuleńki?

miejsce jako dt czy ds?

Guest Elżbieta481
Posted

Starość to przekleństwo i dla ludzi i dla psów...Temu co wywalił,a nawet jeśli tylko nie doplinował życzę szczerze,,wszystkiego najlepszego,,...Starego psa nie wyrzuca się..
Zresztą żadnego psa się nie wyrzuca,ale stary?bez zębów?Nie będzie mógł się bronić.nie będzie jadł..Boże kochany..
E/W

Posted

Babulinka jest cudna :) Wrzucice ogłoszenie na stronę schroniska na Paluchu.Ja tak ostatnio odnalazłam właścicielkę 17 letniego yorka, ktorego przytulisko chcialo uspic :(

Posted

mshume napisał(a):
Babulinka jest cudna :) Wrzucice ogłoszenie na stronę schroniska na Paluchu.Ja tak ostatnio odnalazłam właścicielkę 17 letniego yorka, ktorego przytulisko chcialo uspic :(

Pamiętam :)

Do Psiego Aniłoła w lecie tez trafiła taka ratlerka-babuleńka... Wszyscy myśleli, że właściciel pozbył się "kłopotu", a tymczasem po 2 czy 3 dniach psina znalazła się spowrotem w swoim domku, u ludzi którzy szukali jej zrozpaczeni....

Nie wspomnę o ślepym i głuchym staruszku, którego EVA2406 znalazła w wigilijny wieczór na środku drogi przed swoim domem. Rozwiesiłyśmy ogłoszenia, a po mdwóch dniach znalazła się właścicielka.
Okazało się, że skłócony z nią siostrzeniec, mieszkający przez płot postanowił zrobić cioci na złość. Zabrał biedaka z podwórka, wrzucił do samochodu, wywiózł 2 ulice dalej, po czym bez skrupułów wysadził na środku jezdni...