Kateczka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Dzięki gratce dowiedziałam sie dziś, ze Akita jest rasa NIEMARZNĄCĄ :D Quote
bety Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Nie wiem czy dobry temat, ale tu chyba większość akiciarzy wchodzi. Przeczytajcie proszę: http://www.dogomania.pl/threads/192688-Uwaga-na-ogłoszenia-hod.-Romantyczne-Spotkanie!!!?p=15386049#post15386049 I jeśli ktoś z Was chce nas poprzeć to zapraszam na klubówce do mnie. Pzdr Quote
ogrych Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Witam wszystkich chciałbym się poradzić w sprawie jednego z moich problemów z akita, problem natury zwierzęcej i ludzkiej :) chodzi mi o "puszczanie gazów", moja akita stosunkowo puszcza sobie dużo gazów piszac to mam na mysli okolo 2, 3 razy dziennie i to tak mocne ze czasem mozna zemdleć czy jest to normalne u tej rasy bo porównując moja kochana akite do karela to jest to dla mnie lekkim szokiem Psa karmie karmą firmy belcando od czasu do czasu dostaje ryz ze śledziami twarów z żółtkiem około raz na tydzień. Może bedziecie mogi mi doradzic bo jesli jest to kwestia karmy chodź nie jestem do ego przekonany bardziej skłaniam się ku problemami żołądka. Co wy na to ? Quote
fotolaf Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Witam Mialem to samo na poczatku .. ale zmienilem karme i po problemie... Osobiscie mam smieszna sytuacje.. Kupielm klatke by mogl tam sie schowac jak bedzie chcial .. i jak nas nie ma to zeby nie niszczyl zbyt duzo zeczy w mieszkaniu .. bo juz poszlo pol drzwi :) a cwaniak sobie sam ja otworzyl :) poporstu szalenstwo :) usmialem sie z tego :) ale jakos trzeba radszic bo do pracy i do szkoly tez trzeba przeciez chodzic Quote
Agappe Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 a czy pies ma cały dom do dyspozycji, czy jest ograniczony do jednego/kilku pomieszczeń?? my na początku jak Anata się wprowadziła zostawialiśmy ją tylko w moim pokoju, żeby nie zniszczyła innych rzeczy.. pokój przewracała do góry nogami.. gdy otworzylismy jej drzwi na całe mieszkanie zniszczenia się skończyły po za kilkoma poduszkami Quote
fotolaf Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 wlasnei mieszkamy z dziewczyna w Kawalerce jest to przejsciowe rozwiazanie ale codziennie go zabieram na dlugie spacery :) zobaczymy moze damy rade... dziewne jest to ze przez pierwsze 3 razy jak go zostawilismy to cisza i spokoj dopiero pozniej pokazal na co go naprade stac :) Quote
tatalka2 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Nie chcąc zakładać nowego tematu postanowiłam trochę 'pozaśmiecać' już istniejący ;) Drodzy akiciarze, jak spędzacie czas ze swoimi psama? Jak wyglądają Wasze spacery, zabawy? Chciałabym jeszcze bardziej urozmaicić nasze spacerki i zastanawiam się jak to uczynić :P Może nie mam takiej fantazji jak coniektórzy :D Chętnie poczytam i zastosuję coś ciekawego ;) Patyczki od czasu do czasu mojej psicy się podobają... Ostatnio szalejemy po łąkach i szukamy myszy - ja daję sygnał 'szukaj myszy' a psiura skacze, węszy i ma chyba z tego niezłą radochę. Coś jeszcze przychodzi Wam do głowy? Quote
schabowy Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 tatalka2 napisał(a):Nie chcąc zakładać nowego tematu postanowiłam trochę 'pozaśmiecać' już istniejący ;) Drodzy akiciarze, jak spędzacie czas ze swoimi psama? Jak wyglądają Wasze spacery, zabawy? Chciałabym jeszcze bardziej urozmaicić nasze spacerki i zastanawiam się jak to uczynić :P Może nie mam takiej fantazji jak coniektórzy :D Chętnie poczytam i zastosuję coś ciekawego ;) Patyczki od czasu do czasu mojej psicy się podobają... Ostatnio szalejemy po łąkach i szukamy myszy - ja daję sygnał 'szukaj myszy' a psiura skacze, węszy i ma chyba z tego niezłą radochę. Coś jeszcze przychodzi Wam do głowy? No nie wiem:roll: zapytaj się Fibry, ona ma zawsze tysiące pomysłów:lol: Quote
Miawko Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Na pewno :) Ja może bardzo pomysłowa nie jestem, ale z moim Akitą kiedy tylko mogę wybieram się w góry - uwielbia wspinaczkę. W ramach codziennych zabaw: polowanie na piłkę (koniecznie na sznurku trzymanym przez kogoś, kto kieruje piłką - jeśli piłka jest tylko rzucana po kilku sekundach jest po zabawie ;)), czasem przeciąganie się gałganem i łapanie różnych gałganków/pętli w powietrzu :). Coraz częściej jeździmy też z Nikkou na rowerze. Quote
tatalka2 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Ooo, piłka na sznureczku jest dla mojej Rozi najlepszą zabawką od małego ;) Zdążyła już kilka ukatrupić :P Niestety szaleje z nią tylko w domu, na spacerach za dużo rzeczy ją interesuje bardziej. Na górskiej wycieczce jeszcze nie byłyśmy, ale może warto o tym pomyśleć :) Jeśli chodzi o rower - mam pewne obawy o swoje życie :P Chyba są uzasadnione biorąc pod uwagę skłonności psiny do pogoni za ptactwem, zającami i w zasadzie wszystkim co się rusza :/ Moje tereny obfitują w dzikie zwierzątka. (Żeby nie było...prowadzę psa na długiej lince bo nie chcę żeby zrobiła im krzywdę). Dziękuję za pomysły i czekam na kolejne ;) Quote
SAIKO Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Z moim rudzielcem (3 miesiące hehe:)) lubię się powygłupiać właśnie w piłeczkę na sznureczku, czasami się z nim ścigam (póki mam jakieś szanse ;p, tak było na polach w górach). Jeszcze jest niestety za mały na rower i wspinaczki po górskich szlakach więc przy okazji posłucham Waszych pomysłów na "zabawę" z małym:). Pozdrawiam. Quote
Miawko Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 to ja jeszcze tylko króciutko. tatalka2, myślę, że warto spróbować na rowerze - oczywiście jeśli da radę najpierw na ogrodzie, a potem gdzieś dalej. Ja też miałam straszne opory na początku - mieszkam w samym centrum Katowic, tu jest masa psów na spacerach, a mój Nikkou reaguje na nie podobnie jak Twoja sunia na leśną faunę. O dziwo kiedy byłam na rowerze wystarczyła drobna korekta żeby skupił się na mnie i na biegu :) W tym momencie mój główny problem to logistyka - jak z 15. pietra zwieźć jednocześnie rower i psa :D Quote
tatalka2 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Miawko, dzięki za dodanie otuchy ;) Chyba spróbuję już w długi majowy weekend :D Może Cię kiedyś wypatrzę w Katowicach jak pomykasz z białą kitką ;) Studiuję tam więc zdarza mi się bywać w centrum :P Pozdrawiam! Quote
Miawko Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Biała kitka na czerwonej smyczy. Najczęściej do oglądania w okolicach Superjednostki i Altusa :) Quote
tatalka2 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 No popatrz, idealnie! :) Altus okrążam za każdym razem i idę w kierunku wpia :) Quote
Agappe Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 dla bardziej leniwych kitek rolki, spacery nad wodą Quote
uukkii Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Ostatnimi czasy Yuki zaczoł się drapać i delikatnie gryść.Oglądałem te miejsca i wszystko ok.Pcheł też nie ma.Możliwe że to alergia??Dosatje sucha karmę Eukanube i czasami gotownego kurczaka.Co może byc przyczyną?? Quote
Kateczka Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 wymiana futra?? ;) poza tym to, ze pcheł nie ma nie znaczy, ze pchła nie ugryzła i nie spowodowała reakcji alergicznej. Tano ma uczulenie na pchły właśnie...nigdy zadnej nie miał...ale jakaś go kiedyś udziabała ;) Quote
*Aga* Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='uukkii']Ostatnimi czasy Yuki zaczoł się drapać i delikatnie gryść.Oglądałem te miejsca i wszystko ok.Pcheł też nie ma.Możliwe że to alergia??Dosatje sucha karmę Eukanube i czasami gotownego kurczaka.Co może byc przyczyną??[/QUOTE] może kurczak go uczula, wiele kitek ma na kurę uczulenie w tym właśnie moja sunia :-( Quote
Hayko Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Witam wszystkich Od kilku dni zamieszkala z nami wspaniala Akita. Dokladnie dzis mija mu- Pies- 2 miesiace Szczerze powiem nigdy nie mialam wczesniej Akita i liczena wasza pomoc. jak wychowaywac, od kiedy mozna zaczac pozadne szkolenie by w przyszloscie nie bylo problemow? Kiedy moge wykapac swojego pupila? (kupilam ja 01.maja ) oraz wszelkie porady jakich mozecie mi udzielic. Bede wdzieczna za kazda dobra rade od milosnikow i wlasicieli tej rasy. Agata Quote
Kateczka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Radzę zaczac od rozmowy z hodowca on bedzie znał swoje psy najlepiej...chodzi np o diete, przyzwyczajenia, usposobienie :) Quote
Hayko Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Dzieki za szybka odpowiedz- to juz oczywiscie zrobilam. a;e licze tez na wasza pomoc. na razie to maly szczeniak, ale wiem ze od malego trzeba miec kontrole nad jego wychowaniem i dlatego pytam tu na forum wlascicieli tej rasy nie ma to jak dobre rady od posiadaczy akity. Quote
schabowy Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Hayko']Witam wszystkich Od kilku dni zamieszkala z nami wspaniala Akita. Dokladnie dzis mija mu- Pies- 2 miesiace Szczerze powiem nigdy nie mialam wczesniej Akita i liczena wasza pomoc. jak wychowaywac, od kiedy mozna zaczac pozadne szkolenie by w przyszloscie nie bylo problemow? Kiedy moge wykapac swojego pupila? (kupilam ja 01.maja ) oraz wszelkie porady jakich mozecie mi udzielic. Bede wdzieczna za kazda dobra rade od milosnikow i wlasicieli tej rasy. Agata[/QUOTE] Ale to ten szczeniak ze zdjęcia to ta rasa? Quote
Recommended Posts