Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

psiakiGabi napisał(a):
Szila dojechała do nas po 2 w nocy :) jest wystraszona, musimy jej dać czas na oswojenie się z sytuacją.

Gabi, to kolejny nasz psiak u ciebie! Wiem, że pokażesz Szilusi, że człowiek to dobro! Misiu załapał to i Szila załapie!

Posted

Buster pewnie, że jej pokażemy :) Dzisiaj jeszcze jest wystraszona, zjadła tylko trochę, spacerek tylko na siusiu i z powrotem. Teraz musimy jej dać kilka dni, żeby się oswoiła. Mieszka w kojcu między Misiem, a Elzą i muszę przyznać, że Misiaczek zachowuje się jak prawdziwy dżentelmen:cool3: w ogóle nie szczekał na Nią:multi: zaczepia Ją do zabawy, ale Szila narazie nie ma ochoty na zabawę. Elza też Ją chyba polubiła, bo o dziwo nie pyskowała do Niej:cool3: Także Szila ma grzecznych sąsiadów:lol:
Czekamy aż się troszkę oswoi i przyzwyczai do nas.

Posted

psiakiGabi napisał(a):
Buster pewnie, że jej pokażemy :) Dzisiaj jeszcze jest wystraszona, zjadła tylko trochę, spacerek tylko na siusiu i z powrotem. Teraz musimy jej dać kilka dni, żeby się oswoiła. Mieszka w kojcu między Misiem, a Elzą i muszę przyznać, że Misiaczek zachowuje się jak prawdziwy dżentelmen:cool3: w ogóle nie szczekał na Nią:multi: zaczepia Ją do zabawy, ale Szila narazie nie ma ochoty na zabawę. Elza też Ją chyba polubiła, bo o dziwo nie pyskowała do Niej:cool3: Także Szila ma grzecznych sąsiadów:lol:
Czekamy aż się troszkę oswoi i przyzwyczai do nas.

To naprawdę dobre wieści - mam na myśli Misia ;) dżentelmen powiadasz :) toż to nie podobne do niego :) A tak na baby warczał :) Szilusia napewno za kilka dni będzie już zupełnie "wasza" - tak jak Misio :)

Posted

dominikabankert już jestem:oops:

Szila pomalutku się do nas przyzwyczaja, już normalnie zjada jedzonko, bo pierwszego dnia nie wiele zjadła, spacerki wyglądają coraz lepiej i są coraz dłuższe:lol: pierwszy spacerek był króciutki i prawie na leżąco, bała się bidula:-( Teraz już pomalutku i ostrożnie wszystko wącha i sprawdza co to:cool3: Do psów jak narazie idealnie, ożywa przy psach. Jest jeszcze wycofana i bardzo ostrożna. Boi się zapinania na smycz, ale już załapała, że spacerki są bezpieczne :) Już jest trochę lepiej. Szila potrzebuje czasu, do niczego jej nie zmuszamy, pomalutku, małymi kroczkami zrobimy z niej towarzyską dziewczynkę :razz:
Jutro będą zdjęcia:lol:

Posted

Szila nadal się jeszcze boi:-(
mało je, z ręki długo trzeba ją namawiać żeby wzięła.
Na spacerki wychodzi z brzusiem przy ziemi, potem wstaje, ale chodzi bardzo ostrożnie.

[IMG]http://i55.tinypic.com/e9jkmt.jpg[/IMG]

[IMG]http://i53.tinypic.com/v66cd0.jpg[/IMG]

[IMG]http://i55.tinypic.com/hw00es.jpg[/IMG]
troszkę ją wyskubaliśmy ze starego futra, ale jeszcze trochę tego zostało:roll:

Posted

To dzisiaj dołaczył do Gabi jeszcze jeden strachulec - Mika. Nie sądze aby sie polubiły, ale moze sie myle.Chyba, ze Gabi potrafi je obie wychowac.
Ja sama mam strachulca, ktory niestety,ze strachu rzuca sie na inne suki.:-(

Posted

bela51 Szila jak narazie do psów zachowuje się super :)
Mika zdążyła poznać dzisiaj tylko naszą DONkę Fanny i też nie było żadnego problemu, także mamy nadzieję, że z czasem się polubią.
Teraz obie pomalutku się uczą, że człowiek nie jest taki zły :) długa droga przed nimi i przed nami, ale na pewno będzie dobrze :)
Z tego co zdążyłam zaobserwować to Szila jest w gorszym stanie psychicznym od Miki :( Mika chodzi, wącha, obserwuje, a Szila tylko siedzi cały czas i obserwuje, spacerek to jeszcze dla niej przymus :(

Biedne strasznie są obie :(

Posted

dominikabankert dzisiaj obie sunie razem były na spacerze:cool3: była jeszcze z nami nasza Fanny i Rudzia:lol: i było super,bez żadnego warczenia, czy odgryzania się:multi: Mika i Szila ładnie obserwowały wszystko z boku. Porobiłam im wspólne zdjęcia tak jak prosiłaś, ale wstawię jutro bo nie mam dzisiaj kabla żeby zrzucić:oops:

Szila straaasznie linieje, a raczej kępami wyłazi z niej stare futro, ale narazie jeszcze nie chcemy jej stresować czesaniem. Cycuchy ma strasznie wyciągnięte, więc musiała wiele miotów wykarmić:-( jest chuda trochę, ale nie chce za bardzo jeść, z ręki bardzo rzadko coś weźmie, z miski wyjada tylko w nocy. Ale dzisiaj już normalnie wychodziła na spacer, nie czołgała się:lol: Jak ją wypuszczamy w budynku z kojca, to chodzi wystraszona, ale obwąchuje wszystko, najbardziej podoba jej się w magazynku w kąciku za workami z karmą :cool3: No i na spacerze ciągnie w stronę lasu:roll:

Posted

[quote name='psiakiGabi']

No i na spacerze ciągnie w stronę lasu:roll:[/QUOTE]

Jednym slowem," ciągnie wilka do lasu".;) Mysle, ze gdyby miala mozliwosc, pewnie by uciekla...