dominikabankert Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 na stronie 21 wątku Szilii Avilia wpisała ze dotarła też wpłata od pani EWY G- 20zł, tak tylko przypominam bo nie wiem czy to odnotowane...... Quote
Buster Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 psiakiGabi napisał(a):Szila dojechała do nas po 2 w nocy :) jest wystraszona, musimy jej dać czas na oswojenie się z sytuacją. Gabi, to kolejny nasz psiak u ciebie! Wiem, że pokażesz Szilusi, że człowiek to dobro! Misiu załapał to i Szila załapie! Quote
psiakiGabi Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Buster pewnie, że jej pokażemy :) Dzisiaj jeszcze jest wystraszona, zjadła tylko trochę, spacerek tylko na siusiu i z powrotem. Teraz musimy jej dać kilka dni, żeby się oswoiła. Mieszka w kojcu między Misiem, a Elzą i muszę przyznać, że Misiaczek zachowuje się jak prawdziwy dżentelmen:cool3: w ogóle nie szczekał na Nią:multi: zaczepia Ją do zabawy, ale Szila narazie nie ma ochoty na zabawę. Elza też Ją chyba polubiła, bo o dziwo nie pyskowała do Niej:cool3: Także Szila ma grzecznych sąsiadów:lol: Czekamy aż się troszkę oswoi i przyzwyczai do nas. Quote
Buster Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 psiakiGabi napisał(a):Buster pewnie, że jej pokażemy :) Dzisiaj jeszcze jest wystraszona, zjadła tylko trochę, spacerek tylko na siusiu i z powrotem. Teraz musimy jej dać kilka dni, żeby się oswoiła. Mieszka w kojcu między Misiem, a Elzą i muszę przyznać, że Misiaczek zachowuje się jak prawdziwy dżentelmen:cool3: w ogóle nie szczekał na Nią:multi: zaczepia Ją do zabawy, ale Szila narazie nie ma ochoty na zabawę. Elza też Ją chyba polubiła, bo o dziwo nie pyskowała do Niej:cool3: Także Szila ma grzecznych sąsiadów:lol: Czekamy aż się troszkę oswoi i przyzwyczai do nas. To naprawdę dobre wieści - mam na myśli Misia ;) dżentelmen powiadasz :) toż to nie podobne do niego :) A tak na baby warczał :) Szilusia napewno za kilka dni będzie już zupełnie "wasza" - tak jak Misio :) Quote
dominikabankert Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 moj bład to 20zł było grudniowe i jest odnotowane oj ja durnowata:evil_lol: Quote
wtatara Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Budrysek pieniązki poszły. Jak otrzymasz potwierdx na watku Quote
psiakiGabi Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 dominikabankert już jestem:oops: Szila pomalutku się do nas przyzwyczaja, już normalnie zjada jedzonko, bo pierwszego dnia nie wiele zjadła, spacerki wyglądają coraz lepiej i są coraz dłuższe:lol: pierwszy spacerek był króciutki i prawie na leżąco, bała się bidula:-( Teraz już pomalutku i ostrożnie wszystko wącha i sprawdza co to:cool3: Do psów jak narazie idealnie, ożywa przy psach. Jest jeszcze wycofana i bardzo ostrożna. Boi się zapinania na smycz, ale już załapała, że spacerki są bezpieczne :) Już jest trochę lepiej. Szila potrzebuje czasu, do niczego jej nie zmuszamy, pomalutku, małymi kroczkami zrobimy z niej towarzyską dziewczynkę :razz: Jutro będą zdjęcia:lol: Quote
dominikabankert Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 dziekuje Gabi za relacje i czekamy na zdjecia oneczki:) Quote
dominikabankert Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Budrysku kochany , ja wciaz kombinuje karton a ciuchów to mam tyle ze chyba z godzine bedziesz musiala zdjecia robic:) Quote
BUDRYSEK Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 cioteczki jak tam finanse Szili? mamy juz na hotel czy nie? :( Quote
czarna Zocha Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 a co u Maluszków Szili będą jakieś zdjęcia? Quote
wtatara Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 [quote name='BUDRYSEK']cioteczki jak tam finanse Szili? mamy juz na hotel czy nie? :([/QUOTE] w pierwszym poście jest rozliczenie a ile ma byc na hotel to nie wiem Quote
dominikabankert Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Gabi a może w przyszłości dałoby rade zrobić wspólne zdjęcie Szili i Miki????? to by była gratka dla fanów obu suń:) Quote
BUDRYSEK Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='wtatara']w pierwszym poście jest rozliczenie a ile ma byc na hotel to nie wiem[/QUOTE] 450 zl miesiecznie, jak sa fundusze to trzeba przelac do hoteliku Quote
BUDRYSEK Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='dominikabankert']Budrysku kochany , ja wciaz kombinuje karton a ciuchów to mam tyle ze chyba z godzine bedziesz musiala zdjecia robic:)[/QUOTE] damy rade ;) Quote
psiakiGabi Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Szila nadal się jeszcze boi:-( mało je, z ręki długo trzeba ją namawiać żeby wzięła. Na spacerki wychodzi z brzusiem przy ziemi, potem wstaje, ale chodzi bardzo ostrożnie. [IMG]http://i55.tinypic.com/e9jkmt.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/v66cd0.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/hw00es.jpg[/IMG] troszkę ją wyskubaliśmy ze starego futra, ale jeszcze trochę tego zostało:roll: Quote
psiakiGabi Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Pewnie, że zrobimy im wspólne fotki :) ale jeszcze kilka dni im damy, żeby się zadomowiły :) Quote
dominikabankert Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 moj chłopak w marcu przeleje znów w marcu na szile i moja mama moze i ja dam rade ale teraz luty odpada:( Quote
bela51 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 To dzisiaj dołaczył do Gabi jeszcze jeden strachulec - Mika. Nie sądze aby sie polubiły, ale moze sie myle.Chyba, ze Gabi potrafi je obie wychowac. Ja sama mam strachulca, ktory niestety,ze strachu rzuca sie na inne suki.:-( Quote
psiakiGabi Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 bela51 Szila jak narazie do psów zachowuje się super :) Mika zdążyła poznać dzisiaj tylko naszą DONkę Fanny i też nie było żadnego problemu, także mamy nadzieję, że z czasem się polubią. Teraz obie pomalutku się uczą, że człowiek nie jest taki zły :) długa droga przed nimi i przed nami, ale na pewno będzie dobrze :) Z tego co zdążyłam zaobserwować to Szila jest w gorszym stanie psychicznym od Miki :( Mika chodzi, wącha, obserwuje, a Szila tylko siedzi cały czas i obserwuje, spacerek to jeszcze dla niej przymus :( Biedne strasznie są obie :( Quote
psiakiGabi Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 dominikabankert dzisiaj obie sunie razem były na spacerze:cool3: była jeszcze z nami nasza Fanny i Rudzia:lol: i było super,bez żadnego warczenia, czy odgryzania się:multi: Mika i Szila ładnie obserwowały wszystko z boku. Porobiłam im wspólne zdjęcia tak jak prosiłaś, ale wstawię jutro bo nie mam dzisiaj kabla żeby zrzucić:oops: Szila straaasznie linieje, a raczej kępami wyłazi z niej stare futro, ale narazie jeszcze nie chcemy jej stresować czesaniem. Cycuchy ma strasznie wyciągnięte, więc musiała wiele miotów wykarmić:-( jest chuda trochę, ale nie chce za bardzo jeść, z ręki bardzo rzadko coś weźmie, z miski wyjada tylko w nocy. Ale dzisiaj już normalnie wychodziła na spacer, nie czołgała się:lol: Jak ją wypuszczamy w budynku z kojca, to chodzi wystraszona, ale obwąchuje wszystko, najbardziej podoba jej się w magazynku w kąciku za workami z karmą :cool3: No i na spacerze ciągnie w stronę lasu:roll: Quote
wtatara Posted February 2, 2011 Author Posted February 2, 2011 kochana sunia nareszcie jej los jest dobry Quote
bela51 Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 [quote name='psiakiGabi'] No i na spacerze ciągnie w stronę lasu:roll:[/QUOTE] Jednym slowem," ciągnie wilka do lasu".;) Mysle, ze gdyby miala mozliwosc, pewnie by uciekla... Quote
psiakiGabi Posted February 2, 2011 Posted February 2, 2011 Na pewno by uciekła gdyby tylko mogła :( Quote
Recommended Posts