Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.

Jakieś póltora roku temu przygarneliśmy pieska (miał około 3miesięcy). Piesek błąkał się po osiedlach Przyszowic (niedaleko Gliwic). Wyrósł na póltorarocznego, 45kg psa o przyjznym przysposobieniu (nadal zachowuje się jak szczeniak). Niestety sytuacja rodzinna zmusza nas do wyjazdu za granicę na stałe. Szukamy dla psa nowego właściciela, który będzie w stanie zapewnić mu optymalne warunki do życia. Prosimy o pomoc.

Zdjęcia przeslę każdemu zainteresowanemu na podany adres e-mail.
asjg@op.pl

Pozdrawiam Serdecznie
Joanna

Posted

Dziękuję za e-maila. Zwrócę się z konkretnymi informacjami do pogotowia.

Tu także załączam informacje:

Wyjeżdżamy z mężem 29 listopada. Mamy dwa tygodnie [FONT=Wingdings]:([/FONT]
Niko uwielbia nie tylko dzieci ale także dorosłych - jest jeszcze praktycznie szczeniakiem
Komendy które zna to: siad, leżeć, łapa, zostaw, przynieś, zostań.

Co ważne – nie atakuje innych psów nawet jeśli jest spuszczony ze smyczy. Uwielbia jeździć samochodem (bez skutków ubocznych [FONT=Wingdings]J[/FONT])
Mieszka w mieszkaniu (kupiliśmy rok temu mieszkanie przy lesie m.in dlatego aby miał piesek dużo terenu do biegania i zabawy). Jeśli chodzi o jedzenie – jest praktycznie wszystkojedzący aczkolwiek karmimy go w większej części suchą karma Frieskies – ale nie pogardzi parówką, zupa ogórkową czy marchewką gotowaną [FONT=Wingdings]:)[/FONT]. Nie ma żadnych problemów ze zdrowiem.

Prosimy o pomoc.

Joanna

Posted

zapisuję i myśle...Pani Joanno, prosze mi na pw podać swój nr telefonu..bardzo prosze., a wątek zapisuję, na pw wysyłam mail, potrzebne mi zdjęcia psa

Posted

Ja mam, ale czekam na informację, czy Pogotowie Adopcyjne Rhodesianów zajmie się ogłoszeniami, czy można przejąć pałeczkę, wiem tylko od Pani Joanny że mają się zająć adopcją.

Mam nadzieję, że niebawem dowiem się czegoś więcej... bo teraz nie wiem czy kontakt na Panią Joannę podawać w ewentualnych ogłoszeniach, czy do tego Pogotowia....a czas ucieka...

Posted

Witam, proszę o zajrzenie na stronę adopcji rodezjanów - tam są podane wszystkie procedury.
Staramy się działać tak, żeby pies w momencie adopcji przechodził na własność Fundacji i był adoptowany formalnie jako pies z Fundacji. W ten sposób mamy możliwość monitorować jego los w przyszłości i mamy podstawę prawną do ewentualnych interwencji. Wiąże się to z pisemnym zrzeczeniem się prawa własności przez obecnych właścicieli.
Warunkiem adopcji przez naszą fundację jest oczywiście kastracja psa, przez obecnego właściciela lub przyszłego.

Jeżeli właścicielka pieska zdecyduje się skorzystać z naszej pomocy, zostanie on umieszczony na stronie i chętnie skorzystamy z oferty pomocy w zewnętrznych ogłoszeniach ;) Pozdrawiam!

Posted

Super, dziękujemy za pomoc.

Pani Joanno, proszę pisać jakie są decyzje!!

Ma-ja, daj znać jak tylko będzie można zrobić ogłoszenia :)

Co do uśpienia ... sądzę, że już takiej potrzeby nie ma i nie chcę tego więcej słyszeć .... ;)

P.S.

http://www.adopcjerr.pl/index.php?option=com_joomgallery&func=viewcategory&catid=1&Itemid=66

Czyli Pani Joanna się zgodziła, wieczorem zajmę się ogłoszeniami, przydałoby się więcej zdjęć.

;)