Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zdrówka, Ewcia! Czyli zaklepane, że Reno zrobi wizytę?...
Skoro to taka "zakazana" ulica, to może domek powinien jakiś "większy kaliber" adoptować... Żartowałam!:eviltong:

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewatonieja napisał(a):
ja łykam antybiotyk (tracę głos) więc pomoc na tą chwilę nie mogę, dodam tylko, że Abramowskiego to jedna z tych ulic, gdzie po zmroku lepiej sie nie plątać samemu więc Ewa koniecznie weź ze sobą kogoś do towarzystwa, najlepiej płci męskiej

No to teraz już wiem dlaczego nikt iść nie chciał... :(

To co robić? Pies tam się nie nadaje...? Ja też mieszkam w okropnym miejscu...

Posted

No pewnie, że nie można utożsamiać ludzi z okolicą, no co Wy, dziewczyny! :) Ja też kiedyś mieszkałam w dość "zakazanym" podwórku. Tylko że to były czasy, że się swojego nie ruszało. Teraz takie kodeksy przeszły do lamusa, niestety. A, i w Łodzi znam bardzo przyzwoitych ludzi, którzy mieszkają w takiej kamienicy, do której po zmroku nie weszłabym za żadne skarby świata! :)

Posted

Mam watpliwości czy to będzie dobre miejsce... To samo centrum, a Margo nie wystarczy dreptanie po chodniku. Ona musi się wyszaleć na trawie...

Posted

iwop napisał(a):
Mam watpliwości czy to będzie dobre miejsce... To samo centrum, a Margo nie wystarczy dreptanie po chodniku. Ona musi się wyszaleć na trawie...

Ojej, poczekaj na wynik wizyty! A może państwo mają działkę? A może też lubią długie spacery i pokonają nawet pewną odległość od domu, żeby się znaleźć w miejscu fajnym i bezpiecznym dla psa?... Też kiedyś mieszkałam w centrum stolicy, miałam dwa psy i spacerów z bieganiem im nie brakowało :)

Posted

niedaleko sa 2 parki jeden mały drugi spory, a 3-4 przystanki to juz Park na zdrowiu, jeden z najwiekszych w Łodzi
zresztą u nas dużo takich miejsc, z tego tez słynie miasto, że ma takie "zielone płuca" co kilka przecznic :)

Posted

ewatonieja napisał(a):
niedaleko sa 2 parki jeden mały drugi spory, a 3-4 przystanki to juz Park na zdrowiu, jeden z najwiekszych w Łodzi
zresztą u nas dużo takich miejsc, z tego tez słynie miasto, że ma takie "zielone płuca" co kilka przecznic :)

no to żeby domek okazał się dobry...:oops:

Posted

No i ciapuś, z którą miałam iśc na wizytę mi sie pochorowała, więc jutro na pewno nie pójdziemy.
Niestety w takim układzie to chyba jedynie weekend mi zostaje. Dziś jestem dopiero w połowie dnia pracy, jeszcze czeka mi służbowy wyjazd pod Łódź. Jutro wraca mój TZ i pewnie podrepczemy tam oboje w sobotę lub niedzielę. Chyba tak będzie najrozsądniej.

Posted

iwop napisał(a):
Dobrze by było bo mam następną bidę w kolece na tymczas:

Będzie dobrze - Margolcia zostania Łodzianką, a ze sfilcowanej bidy też jeszcze będą... psy! :evil_lol:

Posted

W sumie to nezła niespodzianka :) Wczoraj zadzwoniła do mnie pani z Ostrowca zainteresowana Margo. Nie pisałam bo nie chciałam zapeszać. Dzisiaj pojechałyśmy z Jola i Margo sprawdzić domek i przedstawić Margo :) Margo została :multi:

Zamieszkała w domu jednorodzinnym z ogródkiem u emerytów (stosunkowo młodych). Będzie jedynym zwierzakiem. Oczywiście podpisałyśmy umowę adopcyjną.

Myslę, że to będzie idealny domek dla ruchliwej Marolci :)

Dziekuję dziewczynom z Łodzi za chęć sprawdzenia domku, ale w takiej sytuacji to wiezienie Margo tak daleko, nawet jezeli to dobry dom, byłoby bez sensu .

Posted

Iwop a wiesz może skąd Pani miała numer? Może wreszcie z papierowego ogłoszenia, bo sporo ogłoszeń Margo rozwieszone było. Jeśli wiesz daj znać - bo to byłby znak że warto drukować i wieszać!

Posted

Viris napisał(a):
Iwop a wiesz może skąd Pani miała numer? Może wreszcie z papierowego ogłoszenia, bo sporo ogłoszeń Margo rozwieszone było. Jeśli wiesz daj znać - bo to byłby znak że warto drukować i wieszać!

Pani wypatrzyła Margo na allegro. Inne zaisteresowane osoby na allegro albo na Morusku.

• 2 weeks later...
Posted

Minął tydzień od adopcji :) Rozmawiałam dzisiaj z panem Margo i dowiedziałam się, że Margo jest cudownym psem i nigdy w życiu nikomu by jej nie oddali :D