iwop Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Niestety pani z Płocka zrezygnowała...:( Quote
Nutusia Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Ludzie to jednak skrajnie nieodpowiedzialni są! Po co d... zawracają i nadzieję robią?... Dobrze, że psy o tym nie wiedzą :( A z drugiej strony dobrze, że Margo nie poszła do nieodpowiedzialnego domu - jednak anioł stóż nad nią czuwał. Znajdzie się domek z najwyższej półki - bo tylko na taki to maciupeństwo zasługuje (jak każdy inny pies, zresztą :)) Quote
iwop Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 Nutusia napisał(a):Ludzie to jednak skrajnie nieodpowiedzialni są! Po co d... zawracają i nadzieję robią?... Dobrze, że psy o tym nie wiedzą :( A z drugiej strony dobrze, że Margo nie poszła do nieodpowiedzialnego domu - jednak anioł stóż nad nią czuwał. Znajdzie się domek z najwyższej półki - bo tylko na taki to maciupeństwo zasługuje (jak każdy inny pies, zresztą :)) Masz zupelna rację Nastusia :) Quote
Viris Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 asiaf1 napisał(a):Viris napisał(a):No niestety często się takie sytuacje zdarzają, ale to i tak dobrze że ludzie chcieli adoptować a nie kupili szczeniaka i go wywalili jak się "zepsuł" a z tą suką co niby zrobili? oddali ja do schronu bo się "zepsuła". naprawdę wykazali się wielką odpowiedzialnością i sercem.Nie widzisz różnicy między "oddali do schronu" a wyrzucili "na ulice, na mróz, do rzeki"? Niestety adopcja psa to nie to samo co kupno wychuchanego szczeniaka - wiele osób nie daje sobie rady - ale można wybrać mniejsze zło. Ja zawsze daję czas "na zwrot" - owszem nie jest to idealne rozwiązanie dla zwierząt, ale lepsze niż wywalenie na zbity pysk - powrót do bezpiecznego miejsca. Nie wychwalałam ich wielkiego serca i odpowiedzialności - więc Twoja ironia jest wielce nie trafiona. Poćwicz może jeszcze. Quote
iwop Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Dzwoniła pani z łodzi, bardzo zainteresowana Margo. Pani jest z łodzi. Czy znacie kogoś kto mógłby zrobić wizytę przedadopcyjną? Quote
iwop Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Już trzeci raz zmieniam tytuł :( Może tym razem to będzie TEN domek? :) Quote
Nutusia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Iwop, napisz mi na PW chociaż o jaką dzielnicę chodzi. Znam kilka osób z Łodzi - popytam :) A co do trzeciego razu to się nie martw - przecież przysłowie mówi, że do trzech razy sztuka! :) Quote
iwop Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Nutusia napisał(a):Iwop, napisz mi na PW chociaż o jaką dzielnicę chodzi. Znam kilka osób z Łodzi - popytam :) A co do trzeciego razu to się nie martw - przecież przysłowie mówi, że do trzech razy sztuka! :) Chodzi o ul. Abramowskiego. Dziekuję nastusia :) Quote
mmd Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Szukam. Jak nie znajdę i Wy nie znajdziecie, to mogę być ostatnią deską ratunku;) Quote
Viris Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Bardzo prosimy o sprawdzenie, Margolka to super sunia. Oby to był TEN domek!!!! Quote
iwop Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Napisałam do 7 osób z łodzi - albo mi nie odpowiedziano, albo nie mają czasu ...:( Przeciez w ciemno psa nie zawiozę... Ech... Quote
iwop Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 agusiazet napisał(a):A do Reno2001 pisałaś? Zapomniałam, że Reno jest z Łodzi ... A przecież ona mi mojego perskiego Synka z łodzkiej fundacji przywiozła :) Quote
iwop Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 iwop napisał(a):Zapomniałam, że Reno jest z Łodzi ... Napisze do Reno. Może dla niej nie bedzie za daleko, albo znajdzie czas... Wiesz co agusia - my zJolą czasami jeżdzimy kilkanaście km żeby zrobić wizyte dla psa z drugiego końca Polski... Hmmm... Quote
Viris Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Dokładnie to miałam napisać, ludki z dogo często proszą o wizyty np w Opatowie, chyba nigdy nie odmawiałam w takiej sytuacji (no chyba że byłam gdzieś na drugim końcu świata) Quote
iwop Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Viris napisał(a):Dokładnie to miałam napisać, ludki z dogo często proszą o wizyty np w Opatowie, chyba nigdy nie odmawiałam w takiej sytuacji (no chyba że byłam gdzieś na drugim końcu świata) Viris jestem zaszokowana - napisałam do 8 osób! Ja też jeździłam z Jola za Kunów, pod Opatów mimo, że to daleko... Wszyscy z Łodzi mnie olali. Pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją... Wygląda na to, że powinnam do Łodzi pojechać sama... I to nie o pomoc mnie, tylko pomoc psu.. Warto zapamiętać dogomaniacką pomoc z Łodzi :( ech... szkoda gadać Quote
Reno2001 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Przepraszam, ale ja dopiero teraz weszłam na dogo. Postaram się zrobic ta wizytę, tylko muszę popatrzec w grafik. Jesli już będzie to pewnie wieczór, bo w ciągu dnia pracuję. Dajcie mi chwilkę. Quote
Reno2001 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Napiszcie mi proszę, czy mam na cos szczególnie zwrócic uwagę w tym potencjalnym domu? Doczytałam z pierwszego postu, że sunia bezproblemowa, ale nie wczytywałam się dalej. Abramowskiego to ścisłe centrum Łodzi. Wokół bardzo ruchliwe ulice, tramwaje itp. Tylko uprzedzam ;) Quote
iwop Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Reno2001 napisał(a):Napiszcie mi proszę, czy mam na cos szczególnie zwrócic uwagę w tym potencjalnym domu? Doczytałam z pierwszego postu, że sunia bezproblemowa, ale nie wczytywałam się dalej. Abramowskiego to ścisłe centrum Łodzi. Wokół bardzo ruchliwe ulice, tramwaje itp. Tylko uprzedzam ;) Suczka jest bezproblemowa. Musi mieć swoje zabaweczki do gryzienia (mam dla niej worek pluszaków). Jest bardzo żywiołowa i musi się porządnie wybiegac, więc trzeba zadać pytanie - czy jest jakiś park w pobliżu itp. Zachowuje czystość w domu, ale jeżeli nie wyjdzie się wystarczająca ilośc razy to może nasiusiać - co domek na to? Bardzo dziękuję Reno2001. :) mdm dziękuję bardzo również :) Jak domek wypali to poprosze się o wizytę poadopcyją :) Quote
Nutusia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Dzięki mmd za wejście na wątek - razem z Reno uratowałyście zdaje się honor Łodzi ;) Trzymam kciuki z pomyślny dla Margo wynik wizyty. Quote
mmd Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Przepraszam, dopiero wstałam;) Bardzo się cieszę, że nie jest aż tak źle z nami;) Quote
ewatonieja Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 ja łykam antybiotyk (tracę głos) więc pomoc na tą chwilę nie mogę, dodam tylko, że Abramowskiego to jedna z tych ulic, gdzie po zmroku lepiej sie nie plątać samemu więc Ewa koniecznie weź ze sobą kogoś do towarzystwa, najlepiej płci męskiej Quote
Recommended Posts