Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludzie to jednak skrajnie nieodpowiedzialni są! Po co d... zawracają i nadzieję robią?... Dobrze, że psy o tym nie wiedzą :( A z drugiej strony dobrze, że Margo nie poszła do nieodpowiedzialnego domu - jednak anioł stóż nad nią czuwał. Znajdzie się domek z najwyższej półki - bo tylko na taki to maciupeństwo zasługuje (jak każdy inny pies, zresztą :))

Posted

Nutusia napisał(a):
Ludzie to jednak skrajnie nieodpowiedzialni są! Po co d... zawracają i nadzieję robią?... Dobrze, że psy o tym nie wiedzą :( A z drugiej strony dobrze, że Margo nie poszła do nieodpowiedzialnego domu - jednak anioł stóż nad nią czuwał. Znajdzie się domek z najwyższej półki - bo tylko na taki to maciupeństwo zasługuje (jak każdy inny pies, zresztą :))

Masz zupelna rację Nastusia :)

Posted

asiaf1 napisał(a):
Viris napisał(a):
No niestety często się takie sytuacje zdarzają, ale to i tak dobrze że ludzie chcieli adoptować a nie kupili szczeniaka i go wywalili jak się "zepsuł"

a z tą suką co niby zrobili? oddali ja do schronu bo się "zepsuła". naprawdę wykazali się wielką odpowiedzialnością i sercem.
Nie widzisz różnicy między "oddali do schronu" a wyrzucili "na ulice, na mróz, do rzeki"? Niestety adopcja psa to nie to samo co kupno wychuchanego szczeniaka - wiele osób nie daje sobie rady - ale można wybrać mniejsze zło.
Ja zawsze daję czas "na zwrot" - owszem nie jest to idealne rozwiązanie dla zwierząt, ale lepsze niż wywalenie na zbity pysk - powrót do bezpiecznego miejsca.

Nie wychwalałam ich wielkiego serca i odpowiedzialności - więc Twoja ironia jest wielce nie trafiona. Poćwicz może jeszcze.

Posted

Iwop, napisz mi na PW chociaż o jaką dzielnicę chodzi. Znam kilka osób z Łodzi - popytam :) A co do trzeciego razu to się nie martw - przecież przysłowie mówi, że do trzech razy sztuka! :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Iwop, napisz mi na PW chociaż o jaką dzielnicę chodzi. Znam kilka osób z Łodzi - popytam :) A co do trzeciego razu to się nie martw - przecież przysłowie mówi, że do trzech razy sztuka! :)

Chodzi o ul. Abramowskiego.

Dziekuję nastusia :)

Posted

agusiazet napisał(a):
A do Reno2001 pisałaś?

Zapomniałam, że Reno jest z Łodzi ... A przecież ona mi mojego perskiego Synka z łodzkiej fundacji przywiozła :)

Posted

iwop napisał(a):
Zapomniałam, że Reno jest z Łodzi ...

Napisze do Reno. Może dla niej nie bedzie za daleko, albo znajdzie czas... Wiesz co agusia - my zJolą czasami jeżdzimy kilkanaście km żeby zrobić wizyte dla psa z drugiego końca Polski... Hmmm...

Posted

Dokładnie to miałam napisać, ludki z dogo często proszą o wizyty np w Opatowie, chyba nigdy nie odmawiałam w takiej sytuacji (no chyba że byłam gdzieś na drugim końcu świata)

Posted

Viris napisał(a):
Dokładnie to miałam napisać, ludki z dogo często proszą o wizyty np w Opatowie, chyba nigdy nie odmawiałam w takiej sytuacji (no chyba że byłam gdzieś na drugim końcu świata)

Viris jestem zaszokowana - napisałam do 8 osób! Ja też jeździłam z Jola za Kunów, pod Opatów mimo, że to daleko... Wszyscy z Łodzi mnie olali. Pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją... Wygląda na to, że powinnam do Łodzi pojechać sama... I to nie o pomoc mnie, tylko pomoc psu.. Warto zapamiętać dogomaniacką pomoc z Łodzi :( ech... szkoda gadać

Posted

Przepraszam, ale ja dopiero teraz weszłam na dogo. Postaram się zrobic ta wizytę, tylko muszę popatrzec w grafik. Jesli już będzie to pewnie wieczór, bo w ciągu dnia pracuję. Dajcie mi chwilkę.

Posted

Napiszcie mi proszę, czy mam na cos szczególnie zwrócic uwagę w tym potencjalnym domu?
Doczytałam z pierwszego postu, że sunia bezproblemowa, ale nie wczytywałam się dalej. Abramowskiego to ścisłe centrum Łodzi. Wokół bardzo ruchliwe ulice, tramwaje itp. Tylko uprzedzam ;)

Posted

Reno2001 napisał(a):
Napiszcie mi proszę, czy mam na cos szczególnie zwrócic uwagę w tym potencjalnym domu?
Doczytałam z pierwszego postu, że sunia bezproblemowa, ale nie wczytywałam się dalej. Abramowskiego to ścisłe centrum Łodzi. Wokół bardzo ruchliwe ulice, tramwaje itp. Tylko uprzedzam ;)

Suczka jest bezproblemowa. Musi mieć swoje zabaweczki do gryzienia (mam dla niej worek pluszaków). Jest bardzo żywiołowa i musi się porządnie wybiegac, więc trzeba zadać pytanie - czy jest jakiś park w pobliżu itp. Zachowuje czystość w domu, ale jeżeli nie wyjdzie się wystarczająca ilośc razy to może nasiusiać - co domek na to?

Bardzo dziękuję Reno2001. :)

mdm dziękuję bardzo również :) Jak domek wypali to poprosze się o wizytę poadopcyją :)

Posted

ja łykam antybiotyk (tracę głos) więc pomoc na tą chwilę nie mogę, dodam tylko, że Abramowskiego to jedna z tych ulic, gdzie po zmroku lepiej sie nie plątać samemu więc Ewa koniecznie weź ze sobą kogoś do towarzystwa, najlepiej płci męskiej