Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

iwop napisał(a):
Margo szaleje na śniegu i wręcz uwielbia zabawy z dziećmi! Ja niestety mam grypę, siedze na zwolnieniu i muszę wychodzić z psami na "raty", bo Margo jest nieokiełznana w biegach, Mela ma trudności z chodzeniem a łacia jest coraz słabsza....:(

Iwop, do tej kolekcji chcesz Bisię? Skoro mówisz, że będzie ok to wierzę,że będzie ok. Na pewno lepiej sobie radzisz z psami specjalnej troski niż ja, bo nigdy (przed Bisią) takiego nie miałam! Zatem, jeśli uda Wam się przyjechać do Mielca zabiorę Margo (mam nadzieję, że będzie taka jak piszesz), a Bira wróci do Ciebie!

• 2 weeks later...
  • Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj dzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji Matrgo. Bardzo miła pani :oops: Szuka małej, miłej suczki dla swojej córeczki (5 letniej). Parę dni temu pani wzięla mała suczke ze schroniska, ale suczka okazała sie nieodpowiedzialna i nie chciała nic zrozumieć... Próbowała capnąć dziewczynkę i została po jednym dniu zwrócona do schroniska. A dziewczynka chciała ją tylko mocno przytulać.

Muszę zapytać Margo po powrocie, czy jest odpowiedzialną suczką :angryy:

Posted

No niestety często się takie sytuacje zdarzają, ale to i tak dobrze że ludzie chcieli adoptować a nie kupili szczeniaka i go wywalili jak się "zepsuł".

Może po rozmowie osobistej udałoby się wywnioskować czy ludzie są OK, może trzeba im powiedzieć że dziecka trzeba nauczyć że pies to nie zabawka, że boli takie ściskanie. Ludzi trzeba niestety informować że dziecko nie może zostawać samo z psem - nie dla wszystkich to oczywiste - a potem są tragedie..

Posted

[FONT=FreeSerif]ZAGIN[/FONT]ĄŁ[FONT=FreeSerif] PIES ![/FONT]
[FONT=FreeSerif]W niedzielne dopo[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]udnie,12 grudnia 2010r., oko[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]o godziny 11ej, podczas spaceru[/FONT]
[FONT=FreeSerif]zagin[/FONT]ęł[FONT=FreeSerif]a suczka w typie rhodesian ridgeback. Mia[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]o to miejsce w okolicy ulic[/FONT]
[FONT=FreeSerif]Wary[/FONT]ń[FONT=FreeSerif]skiego i Sienkiewicza. Suczka bywa p[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]ochliwa, boi si[/FONT]ę[FONT=FreeSerif] m[/FONT]ęż[FONT=FreeSerif]czyzn, m[/FONT]ó[FONT=FreeSerif]g[/FONT]ł[FONT=FreeSerif] j[/FONT]ą
[FONT=FreeSerif]przestraszy[/FONT]ć[FONT=FreeSerif] g[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]o[/FONT]ś[FONT=FreeSerif]niejszy d[/FONT]ź[FONT=FreeSerif]wi[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]k. Poniewa[/FONT]ż[FONT=FreeSerif] zosta[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]a przez mnie przygarni[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]ta[/FONT]
[FONT=FreeSerif]niewiele wcze[/FONT]ś[FONT=FreeSerif]niej na osiedlu Patronackim, by[/FONT]ć[FONT=FreeSerif] mo[/FONT]ż[FONT=FreeSerif]e wr[/FONT]ó[FONT=FreeSerif]ci[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]a w tamte rejony...[/FONT]
[FONT=FreeSerif]Suczka w typie rhodesian ridgeback (ale bez pr[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]gi): du[/FONT]ż[FONT=FreeSerif]a, ruda[/FONT]
[FONT=FreeSerif](p[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]owa?),g[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]adkow[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]osa, o proporcjonalnej sylwetce z wyra[/FONT]ź[FONT=FreeSerif]nie zarysowan[/FONT]ą
[FONT=FreeSerif]muskulatur[/FONT]ą[FONT=FreeSerif], tr[/FONT]ó[FONT=FreeSerif]jk[/FONT]ą[FONT=FreeSerif]tnych (podobnych do jamniczych) opadaj[/FONT]ą[FONT=FreeSerif]cych uszach,[/FONT]
[FONT=FreeSerif]posiwia[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]ym pyszczku, do[/FONT]ść[FONT=FreeSerif] d[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]ugim, biczowatym ogonie. Wabi si[/FONT]ę[FONT=FreeSerif] Ochra. Jest[/FONT]
[FONT=FreeSerif]weso[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]a, przyjazna, [/FONT]ł[FONT=FreeSerif]atwo nawi[/FONT]ą[FONT=FreeSerif]zuje kontakty, ale tylko z kobietami - w stosunku[/FONT]
[FONT=FreeSerif]do m[/FONT]ęż[FONT=FreeSerif]czyzn (zw[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]aszcza wysokich) jest bardzo nieufna, wr[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]cz l[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]kliwa.[/FONT]
[FONT=FreeSerif]Ochra mia[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]a na sobie obro[/FONT]żę[FONT=FreeSerif], niestety, bez adres[/FONT]ó[FONT=FreeSerif]wki...[/FONT]
[FONT=FreeSerif]Suczka zagin[/FONT]ęł[FONT=FreeSerif]a w Ostrowcu [/FONT]Ś[FONT=FreeSerif]wi[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]tokrzyskim.[/FONT]

[FONT=FreeSerif]Tel. 510-713-034[/FONT]
[FONT=FreeSerif]NAGRODA 100 z[/FONT]ł

taka informacja dotarła do mieleckiego schroniska

Posted

Mieszkam niedaleko Nowego Dworu Maz. - jeśli nikt inny się nie zgłosi, mogłabym spróbować prześwietlić domek. Proszę o "streszczenie" dotyczące suni oraz o szczegółowe wymagania wobec potencjalnych opiekunów, a także o informacje, jakie już macie na ich temat..

Posted

Nutusia napisał(a):
Mieszkam niedaleko Nowego Dworu Maz. - jeśli nikt inny się nie zgłosi, mogłabym spróbować prześwietlić domek. Proszę o "streszczenie" dotyczące suni oraz o szczegółowe wymagania wobec potencjalnych opiekunów, a także o informacje, jakie już macie na ich temat..

Nastusia, wysłąłąm priva do dogo z tamtych okolic, może uda jej się sprawdzić dom, ale gdyby nie mogła to bede ci bardzo wdzięczna...

Mam wątpliwości co do tego domu...

Posted

Ja mam do NWM 12 km, więc nie jest to wielka wyprawa. W sobotę prawdopodobnie i tak tam będę u weta z naszą tymczasową boksią, więc w razie draki pisz. Nie lubię domów, co do których są wątpliwości :(

Posted

Dla mnie taki dom jest spalony. Nie wytłumaczysz dziecku, żeby nie przytulało psa. Kobieta jest nieodpowiedzialna, żeby pozwalał dziecku ścickać psa, którego zachowania nie zna, który jest wystraszony nowymi warunkami.

Posted

asiaf1 napisał(a):
Dla mnie taki dom jest spalony. Nie wytłumaczysz dziecku, żeby nie przytulało psa. Kobieta jest nieodpowiedzialna, żeby pozwalał dziecku ścickać psa, którego zachowania nie zna, który jest wystraszony nowymi warunkami.

Więc szukałam tylko potwierdzenia tego co sama myślę :)

Odwołuje zatem wizyte :)

Posted

[quote name='Viris']No niestety często się takie sytuacje zdarzają, ale to i tak dobrze że ludzie chcieli adoptować a nie kupili szczeniaka i go wywalili jak się "zepsuł"QUOTE]
a z tą suką co niby zrobili? oddali ja do schronu bo się "zepsuła". naprawdę wykazali się wielką odpowiedzialnością i sercem.