agusiazet Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 iwop napisał(a):Margo szaleje na śniegu i wręcz uwielbia zabawy z dziećmi! Ja niestety mam grypę, siedze na zwolnieniu i muszę wychodzić z psami na "raty", bo Margo jest nieokiełznana w biegach, Mela ma trudności z chodzeniem a łacia jest coraz słabsza....:( Iwop, do tej kolekcji chcesz Bisię? Skoro mówisz, że będzie ok to wierzę,że będzie ok. Na pewno lepiej sobie radzisz z psami specjalnej troski niż ja, bo nigdy (przed Bisią) takiego nie miałam! Zatem, jeśli uda Wam się przyjechać do Mielca zabiorę Margo (mam nadzieję, że będzie taka jak piszesz), a Bira wróci do Ciebie! Quote
iwop Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Dzisiaj dzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji Matrgo. Bardzo miła pani :oops: Szuka małej, miłej suczki dla swojej córeczki (5 letniej). Parę dni temu pani wzięla mała suczke ze schroniska, ale suczka okazała sie nieodpowiedzialna i nie chciała nic zrozumieć... Próbowała capnąć dziewczynkę i została po jednym dniu zwrócona do schroniska. A dziewczynka chciała ją tylko mocno przytulać. Muszę zapytać Margo po powrocie, czy jest odpowiedzialną suczką :angryy: Quote
agusiazet Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Takie jest podejście ludzi, ale trudno ocenić psa ze schroniska, a nawet z DT, przykład moja Milka - u nas w domu anioł, w DS terrorystka! Ale może Margo spełni oczekiwania Pani! Quote
Viris Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 No niestety często się takie sytuacje zdarzają, ale to i tak dobrze że ludzie chcieli adoptować a nie kupili szczeniaka i go wywalili jak się "zepsuł". Może po rozmowie osobistej udałoby się wywnioskować czy ludzie są OK, może trzeba im powiedzieć że dziecka trzeba nauczyć że pies to nie zabawka, że boli takie ściskanie. Ludzi trzeba niestety informować że dziecko nie może zostawać samo z psem - nie dla wszystkich to oczywiste - a potem są tragedie.. Quote
iwop Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Niestety nie powierzę psa domowi, w którym po jednym dniu psa zwraca się do schronu nie próbuijąc nawet nic zrobić... Quote
eloise Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [FONT=FreeSerif]ZAGIN[/FONT]ĄŁ[FONT=FreeSerif] PIES ![/FONT] [FONT=FreeSerif]W niedzielne dopo[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]udnie,12 grudnia 2010r., oko[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]o godziny 11ej, podczas spaceru[/FONT] [FONT=FreeSerif]zagin[/FONT]ęł[FONT=FreeSerif]a suczka w typie rhodesian ridgeback. Mia[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]o to miejsce w okolicy ulic[/FONT] [FONT=FreeSerif]Wary[/FONT]ń[FONT=FreeSerif]skiego i Sienkiewicza. Suczka bywa p[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]ochliwa, boi si[/FONT]ę[FONT=FreeSerif] m[/FONT]ęż[FONT=FreeSerif]czyzn, m[/FONT]ó[FONT=FreeSerif]g[/FONT]ł[FONT=FreeSerif] j[/FONT]ą [FONT=FreeSerif]przestraszy[/FONT]ć[FONT=FreeSerif] g[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]o[/FONT]ś[FONT=FreeSerif]niejszy d[/FONT]ź[FONT=FreeSerif]wi[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]k. Poniewa[/FONT]ż[FONT=FreeSerif] zosta[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]a przez mnie przygarni[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]ta[/FONT] [FONT=FreeSerif]niewiele wcze[/FONT]ś[FONT=FreeSerif]niej na osiedlu Patronackim, by[/FONT]ć[FONT=FreeSerif] mo[/FONT]ż[FONT=FreeSerif]e wr[/FONT]ó[FONT=FreeSerif]ci[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]a w tamte rejony...[/FONT] [FONT=FreeSerif]Suczka w typie rhodesian ridgeback (ale bez pr[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]gi): du[/FONT]ż[FONT=FreeSerif]a, ruda[/FONT] [FONT=FreeSerif](p[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]owa?),g[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]adkow[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]osa, o proporcjonalnej sylwetce z wyra[/FONT]ź[FONT=FreeSerif]nie zarysowan[/FONT]ą [FONT=FreeSerif]muskulatur[/FONT]ą[FONT=FreeSerif], tr[/FONT]ó[FONT=FreeSerif]jk[/FONT]ą[FONT=FreeSerif]tnych (podobnych do jamniczych) opadaj[/FONT]ą[FONT=FreeSerif]cych uszach,[/FONT] [FONT=FreeSerif]posiwia[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]ym pyszczku, do[/FONT]ść[FONT=FreeSerif] d[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]ugim, biczowatym ogonie. Wabi si[/FONT]ę[FONT=FreeSerif] Ochra. Jest[/FONT] [FONT=FreeSerif]weso[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]a, przyjazna, [/FONT]ł[FONT=FreeSerif]atwo nawi[/FONT]ą[FONT=FreeSerif]zuje kontakty, ale tylko z kobietami - w stosunku[/FONT] [FONT=FreeSerif]do m[/FONT]ęż[FONT=FreeSerif]czyzn (zw[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]aszcza wysokich) jest bardzo nieufna, wr[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]cz l[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]kliwa.[/FONT] [FONT=FreeSerif]Ochra mia[/FONT]ł[FONT=FreeSerif]a na sobie obro[/FONT]żę[FONT=FreeSerif], niestety, bez adres[/FONT]ó[FONT=FreeSerif]wki...[/FONT] [FONT=FreeSerif]Suczka zagin[/FONT]ęł[FONT=FreeSerif]a w Ostrowcu [/FONT]Ś[FONT=FreeSerif]wi[/FONT]ę[FONT=FreeSerif]tokrzyskim.[/FONT] [FONT=FreeSerif]Tel. 510-713-034[/FONT] [FONT=FreeSerif]NAGRODA 100 z[/FONT]ł taka informacja dotarła do mieleckiego schroniska Quote
iwop Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Allegro Margo: http://allegro.pl/mala-puchata-8-miesieczna-suczka-szuka-domu-i1397656048.html Quote
iwop Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Szukam kogos do sprawdzenia domu w Nowym Dworze Mazowieckim! Quote
iwop Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 iwop napisał(a):Szukam kogos do sprawdzenia domu w Nowym Dworze Mazowieckim! podnosze sobie! Quote
Nutusia Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Mieszkam niedaleko Nowego Dworu Maz. - jeśli nikt inny się nie zgłosi, mogłabym spróbować prześwietlić domek. Proszę o "streszczenie" dotyczące suni oraz o szczegółowe wymagania wobec potencjalnych opiekunów, a także o informacje, jakie już macie na ich temat.. Quote
iwop Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 Nutusia napisał(a):Mieszkam niedaleko Nowego Dworu Maz. - jeśli nikt inny się nie zgłosi, mogłabym spróbować prześwietlić domek. Proszę o "streszczenie" dotyczące suni oraz o szczegółowe wymagania wobec potencjalnych opiekunów, a także o informacje, jakie już macie na ich temat.. Nastusia, wysłąłąm priva do dogo z tamtych okolic, może uda jej się sprawdzić dom, ale gdyby nie mogła to bede ci bardzo wdzięczna... Mam wątpliwości co do tego domu... Quote
Nutusia Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Ja mam do NWM 12 km, więc nie jest to wielka wyprawa. W sobotę prawdopodobnie i tak tam będę u weta z naszą tymczasową boksią, więc w razie draki pisz. Nie lubię domów, co do których są wątpliwości :( Quote
asiaf1 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Dla mnie taki dom jest spalony. Nie wytłumaczysz dziecku, żeby nie przytulało psa. Kobieta jest nieodpowiedzialna, żeby pozwalał dziecku ścickać psa, którego zachowania nie zna, który jest wystraszony nowymi warunkami. Quote
iwop Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 asiaf1 napisał(a):Dla mnie taki dom jest spalony. Nie wytłumaczysz dziecku, żeby nie przytulało psa. Kobieta jest nieodpowiedzialna, żeby pozwalał dziecku ścickać psa, którego zachowania nie zna, który jest wystraszony nowymi warunkami. Więc szukałam tylko potwierdzenia tego co sama myślę :) Odwołuje zatem wizyte :) Quote
asiaf1 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [quote name='Viris']No niestety często się takie sytuacje zdarzają, ale to i tak dobrze że ludzie chcieli adoptować a nie kupili szczeniaka i go wywalili jak się "zepsuł"QUOTE] a z tą suką co niby zrobili? oddali ja do schronu bo się "zepsuła". naprawdę wykazali się wielką odpowiedzialnością i sercem. Quote
iwop Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 prosze zajrzyjcie tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/199525-Spuchnięta-z-głodu-suczka-i-trzy-szkielety!-POMOCY!-Ostrowiec-Św. Quote
Neris Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Dostałam maila, ale widzę że sprawa już nieaktualna? Quote
iwop Posted January 5, 2011 Author Posted January 5, 2011 [quote name='Neris']Dostałam maila, ale widzę że sprawa już nieaktualna? Tak - nieaktualne... Margolka nadal szuka domku: Quote
iwop Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Jakoś nikt nie interesuje sie Margo :( A to wspaniała, bezproblemowa i radosna suczka.... Quote
agusiazet Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Mnie interesuje los Margo i życzę jej jak najlepiej! Quote
iwop Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 Pani z Płocka jest na powaznie zainteresowana adopcją Margo :) Quote
agusiazet Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 iwop napisał(a):Pani z Płocka jest na powaznie zainteresowana adopcją Margo :) Oby, to był ten jedyny domek Margo! Quote
Recommended Posts