iwop Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Wczoraj z Viris w ramach poszukiwania pewnego onka, znalazłyśmy suczkę - podeszła do nas na trawik i zwinęła się w kłębek... Co było robić...? Malutka jest u mnie. Jest młodziutka - ząbki ma idealnie bielutki, mięciutką sierśc. Jest bardzo ładna - ma krótkie nóżki, puchatą, czarno brązową sierść. Jest bardzo grzeczna. Nie zareagowała na moje koty. Zjadła jedzonko i usnęła na kocyku. Ma nieco problemów z chodzeniem na smyczy... Nie wiem jak zareaguja moje dwie suczki, które w związku z moim wyjazdem są u mojej mamy. Dzisiaj je zabieram i zobaczymy... Bedę musiała wyprowadzać je turami. Zdjęcia wieczorem, albo jutro... Quote
iwop Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Ja to chyba przestanę z domu wychodzić....:( Quote
iwop Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Margo jest suczka nakolankową, jest wybitnie grzeczna w domu i zachowuje czystość... Quote
Viris Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Melduję się na wątku. Nie chciałam wcześniej, przed wstawieniem zdjęć - żeby było po kolei. Dobrze by było ją pokazać u weta koło Ciebie, może jednak skojarzy. Sunia nie błąkała się za długo. Quote
iwop Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Jutro porobię ogłoszenia i porozlepiam w Ostrowcu... Suczka grzeczniutka jak nie wiem.... Quote
iwop Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Margo chodzi za mną jak cień. Po wyjściu na siusiu szybciutko ucieka do domu, tak jakby się bała żeby jej nie zostawić... Bardzo ładnie bawi się piłeczką :) Quote
Viris Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Mam nadzieję że jednak znajdzie się właściciel. Trzeba koniecznie rozkleić ulotki nawet na latarniach itp. No i wetów w okolicy przepytać czy nie kojarzą, najlepiej osobiście z sunią żeby nie było pomyłek. Quote
iwop Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Dzisiaj przyprowadzam do domu moje suczki... Mam nadzieję, że nie bedzie wielkiej awantury... Quote
iwop Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Moje wariatki wcale nie zareagowały na mała ! Nie wiem - może się przyzwyczaiły, że ciągle jest jakiś nowy pies... Jedynie Melka powarkuje trochę, bo Margo chce się bawić, a Melka bawić się nie potrafi... Quote
iwop Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Nie wiem czy ona komus się zgubiła, bo podobno już 2 tygodnie temu widziano ją w zupełnie innej części miasta jak chciała wejśc do sklepu... Quote
Viris Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 No ja wydrukowałam takie małe ulotki, jutro przekażę to wolontariuszom do roznoszenia. Quote
iwop Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 Ogłoszenia porozwieszane w wielu miejscach... W sobotę albo w piątek idziemy do weta. Margo to suczka kanapowa - szybciutko pakuje się na kanapę :) Quote
Viris Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Rozdałam na spotkaniu trochę ulotek z Margo. Quote
iwop Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Viris napisał(a):Rozdałam na spotkaniu trochę ulotek z Margo. Bardzo dziękuję :) Coś mi się jednak wydaje, że nawet jak komuś zginęła, to nikt jej nie szuka...:( Quote
Viris Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Trzeba będzie szukać jej domu. Szkoda że pogoda do "pupy" bo by się pochodziło po mieście z bandamkami "szukam domu" - a nóż widelec ktoś sensowny by się znalazł. To nie jest tak że w Ostrowcu wszyscy ludzie to twory bez serca - tylko my do nich po prostu nie umiemy trafić - wczoraj byłam sprawdzać dom dla psiaka z molosów. Bardzo sensowni ludzie. Quote
iwop Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Margo została odpchlona i odrobaczona... Na moim osiedlu pojawił się młody, malutki psiaczek. Ciężko wystraszony... Nakarmiłam go, a Ula wymiosła mu wode bo lizał trawę... Tylko tyle mogłam zrobić :( Quote
Viris Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Ja zaglądam, zaglądam. No i kolejne psy są u nas też. Dramat po prostu. Quote
iwop Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Viris napisał(a):Ja zaglądam, zaglądam. No i kolejne psy są u nas też. Dramat po prostu. W dodatku jakieś chamstwo pozdzierało ogłoszenia Margo, które Kuba wywiesił... Jak ten piesiulek będzie nadal na moim osiedlu to chyba się załamię... Quote
Clio Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Rozwiesiłam ogłoszenia Margo u weta i u fryzjera bo tam najwięcej ludzi z poza osiedla zagląda, te rozwieszone w innych miejscach pozaklejane albo pozrywane zostaly:( Quote
iwop Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Clio napisał(a):Rozwiesiłam ogłoszenia Margo u weta i u fryzjera bo tam najwięcej ludzi z poza osiedla zagląda, te rozwieszone w innych miejscach pozaklejane albo pozrywane zostaly:( Nie wiem co ludziom takie ogłoszenia przeszkadzaja...? Ciotki trzymajcie kciuki - w poniedziałek ma być rozmowa z potencjalnym domkiem.... Quote
Recommended Posts