Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basiu, a moze bys wyblagala jakas dobra karme dla Milduni? Moze to by jej pomoglo. Biedna sunia :-(
Przyczyny moga byc rozne np. trzustka.
Szkoda, ze to miasto i jego urzednicy tak sie zachowuja niegodnie czlowieczenstwa. Pewnie starych, niedoleznych ludzi tez niedlugo beda uwazac za nieuzytecznych.

Posted

oczywiście że tak tylko czekam przynajmniej na to, aby podać czy dla trzustkowców, czy jakaś inna karma. musze wiedzieć o jaką prosić.
Mam karmę dla sercowców i nerkowców. Kasiu jak będziesz to napisz pliss.

Posted

To na pewno nie trzustka, robiliśmy badania pod tym kątem na samym początku w Laboklinie. Parametry trzustkowe są w porządku. Może to jakieś problemy z jelitami?... Nie znam się, ale najdziwniejsze jest to, że poza biegunką Milda to okaz zdrowia, jest radosna, energiczna, ma ogromny apetyt...

AresekSE, dzięki wielkie za chęć pomocy :loveu:

Posted

Kasiu koniecznie do złotego Pana doktora trzeba z Mildą, niech ją zdiagnozuje. Będziemy przynajmniej wiedzieć na czym stoimy i co sunieczce może pomóc. No przeciez musi znaleźć się to "coś" co ją dręczy w brzuszku

Posted

Węgiel też był już dawany... i karma witaminowa na "przejściową niestrawność".
W końcu się zebrałam i wypisałam wszystko o Mildzie dr Komorowskiemu, poszło mailem... Jutro jeszcze raz pojadę z koopą do analizy, może się tam coś jeszcze znajdzie :roll:

Posted

AresekSE, na razie nie ma potrzeby pomocy finansowej, dzisiaj ustaliłam, że miasto ma pokryć koszty hotelowanie na kolejny miesiąc wraz z kosztami leczenia i leków. Jak będą problemy wtedy będę się odzywać :)
Także ogromnie dziękuję za pomoc :loveu:

Mam dobre wieści, dzisiaj zgłosił się DOM dla Mildy :multi::multi::multi:
Państwo z Dęblina, dom z ogrodem, miejsce dla psa w domku... mieli identycznego pieska - znajdę... też miał podwinięte powieki i operowali oczka. Niestety kilka dni temu pożegnali go, złapał chorobę odkleszczową i mimo intensywnej pomocy weterynarza w końcu przestała pracować wątroba :(

Nie mam pojęcia gdzie wypatrzyli Mildę, bo ona jest tylko na adopcje.org. Chyba tam ją znaleźli :roll:

Państwo prosili tylko, aby zoperować oczka, bo dużo ostatnio przeszli z poprzednim psiakiem i bardzo przeżywają każdy zabieg i wizytę u weterynarza. Za zabieg ma zapłacić Miasto.

No i najważniejsza sprawa: biegunka. Musimy ustalić przyczynę. Dzisiaj oddałam kał do analizy, jak będę wiedziała czy i co tam wyszło to będziemy działać i ewentualnie kontaktować się z dr Komorowskim.

Posted

W kale nic nie ma, ani robali, ani pierwotniaków.
Więc problem tkwi gdzie indziej.
Dr Komorowski ma dzisiaj dokładnie wgłębić się w sprawę i zastanowić się co robić.

Posted

Miejmy nadzieję, że w przypadku Mildy uda nam się uniknąć potrzeby dofinansowania - będzie więcej dla innych potrzebujących psiaków :)
Z miastem niestety nigdy nic nie wiadomo :roll:

Posted

Miasto ma póki co zapłacić za wszystko... jak będą protestować to będziemy się ratować bazarkiem.
Rozmawiałam dzisiaj z dr Komorowskim, podejrzewa że może to być jednak trzustka lub nieżyt jelita; mamy przywieźć Mildę. Sytuacja się trochę skomplikowała, bo prócz psiowozu wysiadł nam drugi samochód, ale mam nadzieję, że tym tygodniu uda się Mildę zawieźć do Rzeszowa.

Dzwoniła dzisiaj też pani, która "zaklepała" sunię. Ale na razie niewiele jej mogłam powiedzieć :-(

Posted

Moze byc trzustka, tak jak pisalam wczesniej, trzeba by pewnie bardzo szczegolowe badania zrobic. Ja mam doswiadczenia ludzkie w tej sprawie, ale pewnie psy moga cierpiec na podobne przypadlosci. Trzymam kciuki za Mildunie, zeby udalo sie ustalic co jej jest. I zeby mogla isc do domku!!!

Posted

No i nadal nie wiadomo co suni jest :(
Trzustka ok.
Jest podejrzenie, że może to być zapalenie żołądka, błony śluzowej i jelit. Milda dostała solidny antybiotyk, wskazówki co do żywienia (ryż z kurczakiem, ale gotowany na wodzie, nie na rosole, aby nie podrażniać przewodu pokarmowego). Możliwe, że potrzebna będzie karma jelitowa. Ale na razie czekamy 4 dni czy będzie poprawa.

Dzwoniłam do Państwa z Dęblina z informacjami, nadal czekają na sunię i na informacje.
Nie zrażają się niczym i będę cierpliwie czekać na Mildę nawet jeśli będzie wymagała jakiejś specjalnej karmy.

Dr Komorowski oczywiście nie chciał żadnych pieniędzy... mimo, że zapewnialiśmy, że za zapłaci miasto. Ozłocić takiego weta to mało :loveu: