Murka Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Ma entropium, czyli podwinięte powieki. Quote
Murka Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Od kilku dni u Mildy jest CZYSTO. Koniec biegunki :multi: Wygląda na to, że paskudztwo pokonane. Wybierzemy Metronidazol do końca i będziemy szykować się do operacji oczu. Quote
Ulka18 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Czyli na razie nie robic Milduni allegro? Kiedy moze byc ta operacja? Jeszcze przed swietami? Quote
Ra_dunia Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Dobrze, że jeden problem załatwiony ;) Quote
Murka Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Operacja miała być w poniedziałek, ale odwołaliśmy, bo znów pojawiły się brzydkie koopska. Dzisiaj Milda dostała ostatnią dawkę metronidazolu (czyli dostawała przez 30 dni) i będziemy obserwować czy jest już spokój (od wtorku jest ok). Jak będzie ok, to po świętach będziemy robić oczka :) Quote
Ra_dunia Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Kurcze, żeby się jej to wszystko wreszcie unormowało. Quote
Murka Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 No niestety biegunka się utrzymuje :( Teraz to już na pewno nie jest sprawa pierwotniaków w przewodzie pokarmowym, bo metronidazol co było to wybił... Na pewno też nie jest to trzustka (już była badana pod tym kątem). Może jakieś uciążliwe robale... Kolejna zagadka :roll: Quote
eloise Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 cholera no! kiedy to dziadostwo się skończy? Quote
Ra_dunia Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 kurcze... chyba trzeba ją dodatkowo przebadać. W końcu jak długo może się utrzymywać biegunka? Quote
Murka Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Postęp mały jest, bo koopska nie są codziennie, przedtem to było non stop sprzątanie boksu, rano i wieczorem trzeba było zmywać... A teraz są przerwy, np. dzisiaj był spokoj. Coś robić trzeba, bo kto takiego psa weźmie... Ale to już głowa Beatki w tym. Na pewno solidnie ją odrobaczymy, może akurat to pomoże. Quote
Murka Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 Milda w wersji zimowej :) Wielka miłość Mildy to Całusek ;) Quote
Ulka18 Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Super ta Mildunia, taka dlugonoga sarenka. Te jej oczka wydaja sie byc w porzadku, nie widac, zeby mruzyla czy zeby lzawily. Pamietam onka Miziaka ulubienca Halci, to jednak on prawie caly czas trzymal oczy zamkniete. Quote
Murka Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Nie widać na pierwszy rzut oka, ale jednak często je mruży, są suche, zaczerwienione. Jutro Milda dostaje solidny lek na robale. Jak to nie pomoże, to już nie wiem co robić. Quote
Ulka18 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 No i co, pomogl ten lek na robale? Lepiej juz z Mildunia? Quote
yoko100 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Milduniu ty tam nie choruj zdrowiej szybciutko Quote
Murka Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 Tabletki na robale podałam wczoraj. Dzisiaj rano była mała, ale brzyyydka koopka. Do teraz spokój, zobaczymy jak będzie jutro. W razie co powtórzymy jeszcze dawkę. Niestety nad Mildą zawisły czarne chmury. Miasto zaczyna kręcić nosem i od Nowego Roku nie chce już opłacać jej hotelowania. Pies, który nie może znaleźć domu przez krótki okres czasu jest niewygodny i trzeba go uśpić. Nie wiem co będzie z Mildą... Jeszcze jak minie jej biegunka to pól biedy, możemy spróbować ją przetrzymać na własny koszt i intensywnie szukać domu, ale jak biegunka będzie się utrzymywać to będzie potrzebny czas i zapewne kosztowne badania/leczenie :-( Nie damy rady. Beatka mówi, że może to być jakaś nietolerancja pokarmowa lub po prostu wada genetyczna. Urzędasom to tak łatwo powiedzieć: uśpić. Oni jej nie znają, nie zajmowali się nią przez te kilka miesięcy, nie głaskali, nie patrzyli w oczy :-( Quote
Murka Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Milda nadal ma biegunkę :( Zapytam jeszcze dr Komorowskiego czy ma jakiś pomysł. Znów mu będę zawracać gitarę, ale to ostatnia deska ratunku dla suni. Quote
Murka Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 Prawdopodobnie uda się Miasto namówić jeszcze na miesiąc sponsorowania suni. Będziemy mieli czas na dokładne przebadanie suni, mam nadzieję, że uda się jednak znaleźć przyczynę tej biegunki i opanować ją. Koszty badań weźmiemy na siebie, pokryjemy je z bazarku, który się właśnie rodzi. Rozmawiałam już z dr Komorowskim (boszzz... jak mi głupio wciąż zawracać mi gitarę, ale sytuacja patowa :( ). Mam mu przesłać mailem całą historię leczenia Mildy i obiecał to przestudiować. On absolutnie nie skreśla suni, powiedział, że jest wiele możliwości co to może być. Quote
Murka Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 Nikt do Mildy nie zagląda :( Zapraszam na bazarek m.in. dla Mildy... http://www.dogomania.pl/threads/199180-KOSMETYKI-LIERAC-VICHY-LA-ROCHE-POSAY-I-INNE-dla-naszych-podopiecznych-do-15.01.?p=16043168#post16043168 Quote
Basia1968 Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Kasiu zapytaj Pana doktora. Trzeba ja porządnie zdiagnozować - jesli będą potrzebne specjalistyczne leki lub karma czy cokolwiek co jej pomoże, to będe błagać zagranicą o pomoc dla niej. Musimy wiedzieć co jest sunieczce, bo bez tego ani rusz. Quote
Recommended Posts