Murka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Milda to młodziutka ok. 9 miesięczna suczka średniej wielkości (waży 20 kg). Jest bardzo łagodna, wesoła, energiczna, kocha ludzi i inne zwierzaki. Umie chodzić na smyczy. Przyjechała do nas ze Stalowej Woli, to bezdomna suczka, którą ktoś prawdopodobnie porzucił. Milda jest już zaszczepiona i wysterylizowana. Obecnie jest w trakcie leczenia (ma entropium, grzybka w uszach i pierwotniaki w kale). Mildusia prosi o pomoc w szukaniu domku... Quote
Luna123 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 fajna psica:lol:, ja lubię takie uchole:cool3: kurcze to moja Fryźka jednak jest kluskowata:roll: :loveu: na pewno ma krótsze nogi a też 20 kg z hakiem waży. I na kudełki nie można zwalic;), sprawdzane po fryzjerze;) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Zapisuję se sobie! ;-) Quote
Ulka18 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 To co, mozna juz chyba oglaszac sunie? Nie bedziemy pisac o tych uszach przeciez. Quote
Murka Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Musimy zrobić ładne zdjęcia suni, ona jest trudna do uchwycenia, bo to ruchliwe takie i całuśne ;) Z grzybkiem w uszach i w jelitach damy sobie radę, Milda dostaje od dzisiaj metronidazol. Gorzej z oczkami, zakrapiam jej na razie gentamycyną, ale potrzebny będzie zabieg... Milda jest "miastowa", czekamy na info czy miasto zasponsoruje suni leczenie. Quote
Ra_dunia Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 jestem i ja... zapiszę, żeby nie umknęło ;) Quote
Ulka18 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 No tak, raczej bez operacji oczu sie nie obejdzie. To na pewno sunieczke boli i ma duzy dyskomfort. Quote
Murka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Tabletki na grzybka pomagają, dzisiaj już koopki były w miarę dobrej konsystencji :multi: Uszka chyba już też zdrowieją, bo już nimi Milda tak nie trzepie niemiłosiernie jak na początku. Poniżej trochę fotek, Milda jest strasznie ruchliwa i jest trudnym modelem ;) Quote
Murka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Ostatnia fotka, oczywiście byłoby zbyt idealnie gdyby Milda miała otwarte oczy ;) Quote
Ra_dunia Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Ogonek na większości zdjęć tak rozmachany, że tylko smugę widać :) Quote
Luna123 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Ra_dunia napisał(a):Ogonek na większości zdjęć tak rozmachany, że tylko smugę widać :) Ra_dunia, skąd ja to znam hmmmm....;) Milda to bardzo fajna radosna sunia:lol: Quote
Murka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Milda jest baaaardzo radosnym psiakiem :p Muszę zakrapiać jej oczka pięć razy dziennie... trochę się trzeba pogimnastykować :eviltong: Quote
Ra_dunia Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Najważniejsze, że pomaga ;) A gimnastyka to ponoć samo zdrowie :D Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Mildunia i Ty też leć do góry! Głaski i przytulaski! Quote
agusiazet Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Witaj śliczna, dobrze, że i Tobie się udało! Quote
Murka Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Miasto zgodziło się się zasponsorować operację oczu suni. Tylko najpierw musimy się uporać z biegunką. Nie jest to niestety takie proste, bo zdarzają się co prawda lepsze dni, ale ogólnie nadal jest kiepsko. Milda musi ok. miesiąc czasu dostawać metronidazol. Mam nadzieję, że wybije to paskudztwo... Quote
Ra_dunia Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 czyli jeszcze długie leczenie przed małą... Quote
Ulka18 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Dlugie leczenie, biedna sunia, najgorsze te bolace oczy. Gdzie bedzie operacja? Takie ladne zdjecia, chcialam juz oglaszac sunie, ale to chyba nie ma sensu. Quote
Murka Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Na razie nie ma sensu suni ogłaszać, kto weźmie psa z biegunką :-( Quote
Recommended Posts