kazik132 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Ja też wczoraj wpłaciłam grosik.Oby było tych grosików jak najwięcej i oby przyniosły zdrowie Tineczce! Quote
Ewa i Paco Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Witam na wątku Tinki. Biedne maleństwo. Wiele nie mogę zrobić ale choć grosik podrzucam. W poniedziałek będą na koncie AFN. Napiszcie ile się uzbierało, czy chociaż na najpotrzebniejsze wydatki starczy. Rozumiem, że mała jest we Wrocku, więc transport póki co niepotrzebny ale jakby kiedyś później było trzeba to możecie mnie zapisać w kierunku Poznania. Zdrowiej Maleńka Quote
Edi100 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Ewa i Paco napisał(a):Witam na wątku Tinki. Biedne maleństwo. Wiele nie mogę zrobić ale choć grosik podrzucam. W poniedziałek będą na koncie AFN. Napiszcie ile się uzbierało, czy chociaż na najpotrzebniejsze wydatki starczy. Rozumiem, że mała jest we Wrocku, więc transport póki co niepotrzebny ale jakby kiedyś później było trzeba to możecie mnie zapisać w kierunku Poznania. Zdrowiej Maleńka Maleńka ma doktora we Wrocławiu, a jest w Krotoszynie. Chyba, ze cos się zmieniło? Quote
yuki Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Będzie jechać na badania do Wrocka ? Do jakiego lekarza ? Quote
adamo1974 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 tinka ma swojego lekarza który prowadzi ją od początku i jakby cos sie działo to zawsze mamy z nim kontakt telefoniczny jest nim doktor Niedzielski i jedzie do Wrocławia a co do jej pobytu to jest nadal tam gdzie była czyli w krotoszynie Quote
novanova Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Poszło kilka groszy na Tineczkę. Wątek obserwuję od kilku tygodni i mocno trzymam kciuki za malutką. Udostępnię również na FB. Quote
irrational Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 malusia biedulka... :( na fb już ją śledzę, teraz jeszcze i tu ;) Quote
Casablanca Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Trafiłam z zaproszenia adamo1974 ;) Narazie podniosę... Quote
mari23 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 Casablanca napisał(a):Trafiłam z zaproszenia adamo1974 ;) Narazie podniosę... i ja od adamo.... a zaprosiłam tu.... lekarza o wielkim sercu, pewnie zaraz tu będzie Quote
adamo1974 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 mari23 napisał(a):i ja od adamo.... a zaprosiłam tu.... lekarza o wielkim sercu, pewnie zaraz tu będzie serdecznie dziękuje Quote
czerda Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 jestem na zaproszenie mari23 każdy napad padaczkowy uszkadza mózg mam nadzieję że padaczka jest objawowa i dobrze leczona na oddziałach neurochirurgii trzeba poszukać cewnika-na dziecięcej bo każdy choćby 1 dzień przeterminowany jest niszczony a nam nie zależy nawet jakby był rok po terminie ale trzeba wiedzieć że to wszystko jest leczenie objawowe bo przyczyny nie da się wyleczyć jeśli to pomoże postaram się w poniedziałek załatwiać taki cewnik Quote
mari23 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 czerda napisał(a):jestem na zaproszenie mari23 każdy napad padaczkowy uszkadza mózg mam nadzieję że padaczka jest objawowa i dobrze leczona na oddziałach neurochirurgii trzeba poszukać cewnika-na dziecięcej bo każdy choćby 1 dzień przeterminowany jest niszczony a nam nie zależy nawet jakby był rok po terminie ale trzeba wiedzieć że to wszystko jest leczenie objawowe bo przyczyny nie da się wyleczyć jeśli to pomoże postaram się w poniedziałek załatwiać taki cewnik Jesteś WIELKA... choć drobniutka ;) aż się popłakałam z radości Quote
czerda Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 czy we Wrocławiu jest jakaś konsultacja weterynaryjna , bo tak zrozumiałam ze sunia jest lub będzie we Wrocławiu Quote
adamo1974 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 czerda napisał(a):czy we Wrocławiu jest jakaś konsultacja weterynaryjna , bo tak zrozumiałam ze sunia jest lub będzie we Wrocławiu tak jest leczy tine doktor niedzielski Quote
adamo1974 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 czerda napisał(a):czy we Wrocławiu jest jakaś konsultacja weterynaryjna , bo tak zrozumiałam ze sunia jest lub będzie we Wrocławiu tina jest na pabi-dexametason dawka 8 mg i furosemit i luminal Quote
Yorija Posted March 5, 2011 Author Posted March 5, 2011 czerda napisał(a):jestem na zaproszenie mari23 każdy napad padaczkowy uszkadza mózg mam nadzieję że padaczka jest objawowa i dobrze leczona na oddziałach neurochirurgii trzeba poszukać cewnika-na dziecięcej bo każdy choćby 1 dzień przeterminowany jest niszczony a nam nie zależy nawet jakby był rok po terminie ale trzeba wiedzieć że to wszystko jest leczenie objawowe bo przyczyny nie da się wyleczyć jeśli to pomoże postaram się w poniedziałek załatwiać taki cewnik genialnie by było gdyby udało się taki zdobyć dajcie znać jak najwcześniej a Grzesiek lub ja zadzwonimy do doktora powiedzieć mu o tym wtedy koszty by nam mogły radykalnie spaść czerda - jaki będzie koszt tego cewnika? to co może doktor Niedzielski kupić to 1700zł zdajemy sobie sprawę, że uszkodzeń mózgu nie da się odwrócić, chyba że się da, ale cewnik, który odprowadzi nadmiar płyny z mózgu powinien poprawić jej stan , tak żeby było jak podczas ostatniej wizyty we Wrocławiu wtedy wydawało się, że to jest już opanowane lekami Quote
adamo1974 Posted March 5, 2011 Posted March 5, 2011 ja rozmawiałem z wieloma wetami i wszyscy muwio ze cewnik odprowadzi wody z muzgu które powoduje ciśnienie i ataki padaczkowe więc myśle żę ten cewnik załatwi sprawe a tina będzie szaleć jak za dawnych dobrych czasów cedra liczymy na ciebie Quote
Kava Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 mari23 napisał(a):i ja od adamo.... a zaprosiłam tu.... lekarza o wielkim sercu, pewnie zaraz tu będzie i mnie takze przywialo po adamowym poscie... witam kruszynke... Quote
Kava Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 czerda napisał(a):jestem na zaproszenie mari23 każdy napad padaczkowy uszkadza mózg mam nadzieję że padaczka jest objawowa i dobrze leczona na oddziałach neurochirurgii trzeba poszukać cewnika-na dziecięcej bo każdy choćby 1 dzień przeterminowany jest niszczony a nam nie zależy nawet jakby był rok po terminie ale trzeba wiedzieć że to wszystko jest leczenie objawowe bo przyczyny nie da się wyleczyć jeśli to pomoże postaram się w poniedziałek załatwiać taki cewnik rozumiem, ze padaczki nie da sie wyleczyc, tylko czestotliwosc napadow redukowac poprzez medykamenty, ale czy wiadomo jakie sa przyczyny , ze taka choroba powstaje? dwa z moich trzech piesiow sa tez padaczkowe... wlasnie wczoraj moj Wolle dostal pierwszy raz !!!!! atak. piesio ma ok. 4 lata u mnie jest od czerwca ubieglego roku... podalam mu Diazepam rozkurczowo, bo ten mam ciagle w domu ze wzgledu na Antona. Anton ma niezbyt czesto i bardzo nieregularne napady. przed 6 laty dostal takze w wieku 4 lat pierwszy raz... Quote
adamo1974 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 na chwile obecną najważniejsze jest żeby nasza tinka wróciła do zdrowia bo to jest teraz priorytetem a z domkiem to nie jest tak prosto Quote
Recommended Posts