Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam na wątku Tinki.
Biedne maleństwo. Wiele nie mogę zrobić ale choć grosik podrzucam. W poniedziałek będą na koncie AFN. Napiszcie ile się uzbierało, czy chociaż na najpotrzebniejsze wydatki starczy. Rozumiem, że mała jest we Wrocku, więc transport póki co niepotrzebny ale jakby kiedyś później było trzeba to możecie mnie zapisać w kierunku Poznania. Zdrowiej Maleńka

Posted

Ewa i Paco napisał(a):
Witam na wątku Tinki.
Biedne maleństwo. Wiele nie mogę zrobić ale choć grosik podrzucam. W poniedziałek będą na koncie AFN. Napiszcie ile się uzbierało, czy chociaż na najpotrzebniejsze wydatki starczy. Rozumiem, że mała jest we Wrocku, więc transport póki co niepotrzebny ale jakby kiedyś później było trzeba to możecie mnie zapisać w kierunku Poznania. Zdrowiej Maleńka

Maleńka ma doktora we Wrocławiu, a jest w Krotoszynie. Chyba, ze cos się zmieniło?

Posted

tinka ma swojego lekarza który prowadzi ją od początku i jakby cos sie działo to zawsze mamy z nim kontakt telefoniczny jest nim doktor Niedzielski i jedzie do Wrocławia a co do jej pobytu to jest nadal tam gdzie była czyli w krotoszynie

Posted

Casablanca napisał(a):
Trafiłam z zaproszenia adamo1974 ;)
Narazie podniosę...

i ja od adamo.... a zaprosiłam tu.... lekarza o wielkim sercu, pewnie zaraz tu będzie

Posted

jestem na zaproszenie mari23

każdy napad padaczkowy uszkadza mózg
mam nadzieję że padaczka jest objawowa i dobrze leczona

na oddziałach neurochirurgii trzeba poszukać cewnika-na dziecięcej bo każdy choćby 1 dzień przeterminowany jest niszczony a nam nie zależy nawet jakby był rok po terminie
ale trzeba wiedzieć że to wszystko jest leczenie objawowe bo przyczyny nie da się wyleczyć
jeśli to pomoże postaram się w poniedziałek załatwiać taki cewnik

Posted

czerda napisał(a):

na oddziałach neurochirurgii trzeba poszukać cewnika-na dziecięcej bo każdy choćby 1 dzień przeterminowany jest niszczony a nam nie zależy nawet jakby był rok po terminie
ale trzeba wiedzieć że to wszystko jest leczenie objawowe bo przyczyny nie da się wyleczyć

Jesteś WIELKA... choć drobniutka ;)
aż się popłakałam z radości

Posted

czerda napisał(a):
czy we Wrocławiu jest jakaś konsultacja weterynaryjna , bo tak zrozumiałam ze sunia jest lub będzie we Wrocławiu

tak jest leczy tine doktor niedzielski

Posted

czerda napisał(a):
czy we Wrocławiu jest jakaś konsultacja weterynaryjna , bo tak zrozumiałam ze sunia jest lub będzie we Wrocławiu
tina jest na pabi-dexametason dawka 8 mg i furosemit i luminal

Posted

czerda napisał(a):

genialnie by było gdyby udało się taki zdobyć
dajcie znać jak najwcześniej a Grzesiek lub ja zadzwonimy do doktora powiedzieć mu o tym
wtedy koszty by nam mogły radykalnie spaść
czerda - jaki będzie koszt tego cewnika? to co może doktor Niedzielski kupić to 1700zł

zdajemy sobie sprawę, że uszkodzeń mózgu nie da się odwrócić, chyba że się da, ale cewnik, który odprowadzi nadmiar płyny z mózgu powinien poprawić jej stan
, tak żeby było jak podczas ostatniej wizyty we Wrocławiu
wtedy wydawało się, że to jest już opanowane lekami

Posted

ja rozmawiałem z wieloma wetami i wszyscy muwio ze cewnik odprowadzi wody z muzgu które powoduje ciśnienie i ataki padaczkowe więc myśle żę ten cewnik załatwi sprawe a tina będzie szaleć jak za dawnych dobrych czasów cedra liczymy na ciebie

Posted

mari23 napisał(a):
i ja od adamo.... a zaprosiłam tu.... lekarza o wielkim sercu, pewnie zaraz tu będzie

i mnie takze przywialo po adamowym poscie...
witam kruszynke...

Posted

czerda napisał(a):

rozumiem, ze padaczki nie da sie wyleczyc, tylko czestotliwosc napadow redukowac poprzez medykamenty,
ale czy wiadomo jakie sa przyczyny , ze taka choroba powstaje?
dwa z moich trzech piesiow sa tez padaczkowe...
wlasnie wczoraj moj Wolle dostal pierwszy raz !!!!! atak. piesio ma ok. 4 lata u mnie jest od czerwca ubieglego roku...
podalam mu Diazepam rozkurczowo, bo ten mam ciagle w domu ze wzgledu na Antona. Anton ma niezbyt czesto i bardzo nieregularne napady. przed 6 laty dostal takze w wieku 4 lat pierwszy raz...