wtatara Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 bardzo się cieszę , moja nowa tymczasowiczka tez jest troche przerażona ale mam nadzieje ze tez sie zmieni Quote
milka74 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Oby więcej takich szczęśliwych zakończeń.Bardzo się cieszę, wspaniali ludzie i piękna Agusia. Quote
ossa98 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Fantastyczne wieści!. Oby Agusi zdrowie dopisywało, a wszystko będzie dobrze! Quote
Evelka Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Wspaniałe wieści! Strasznie się cieszę, że Agusi się udało! Teraz będzie już tylko lepiej:) Quote
sosiczka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 "APEL - prosze o rozesłanie!!! http://www.dogomania.pl/threads/1903...my-z-nosówką! W zwiazku z wzmożeniem działań mających na celu ucywilizowanie sytuacji w sosnowieckim schrosnisku, ropoczęliśmy wykonywanie sekcji zwłok psów poddawanych eutanazji lub tych, które padły - w celu ustalenia przyczyn uśpienia lub powodów padnięcia . Sekcje wykonuje PZHW. Zawiozłam 5 psów i 1 kota na początek. Apeluję o pomoc w finansowaniu kolejnych sekcji zwłok - badając zmarłe pomożemy żywym!!! Proszę rozesłanie i pomoc. TO BARDZO WAŻNE Wpłaty z dopiskiem Sosnowiec prosze kierować na konto: FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-508 Chorzów - Maciejkowice ul. Antoniów 1 Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 " Quote
Cantadorra Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 To takie wspaniałe widzieć Agusię wyprostowaną na spacerze, a nie pełzającą i te łapki w końcu rozprostowane a nie podkulone. Agusia, ty szczęściaro, tak wspaniale wyszło :) Quote
zapka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 zapraszam na bazarek dla małego Maciusia z wielkim guzem, zestaw żwaczy - to co wasz pies lubi najbardziej :eviltong: tylko 6 zł za zestaw!! http://www.dogomania.pl/threads/2003...6#post16122946 Quote
zapka Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 HELP!!! rozmawiałam dziś z panią od Dagusi i się popłakała mi do telefonu. Zrobili suni rtg, które stwierdziło, że ma nieleczoną dysplazję stawów. Ponoć jeszcze rok temu można by było zrobić jej operację, teraz juz jest to niemożliwe. Jej stawy są w strasznym stanie i jedyne co teraz można zrobić to podawać leki przeciwzapalne i przeciwbólowe. Niestety koszt tych leków jest duży, a będzie musiała je brać do końca życia. Trzeba się liczyc z tym, że Aga może przestać chodzić. To najprawdopodobniej dlatego ona nie siadała, bo bolały ją stawy. Zresztą dalej nie siada na jednej stronie. Dodatkowo okazało się, że ma martwicę większości zębów, miała usuwane dwa guzy w pysku. I wet stwierdził, że ten pies jest starszy niż miała w schronie w karcie wpisane - ma około 7 lat. Niestety życie tej psiny to jedno wielki cierpienie. Dobrze, że trafiła do tego domku, gdzie odżyła psychicznie. Ze swojej strony chciałam zapytać czy nie ma ktoś dostępu do takich leków po niższej cenie - KREON 25000, PERLOQUAN. Proszę...., ci ludzie mimo iż bardzo się starają i robią wszystko żeby jej pomóc, nie wydolą finansowo na leczenie Agusi, ja obiecałam że spróbuję coś wykombinować. W poniedziałek będę znała pozostałe leki, które musi brać. Macie jakiś pomysł? Quote
Jenny19 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='zapka']HELP!!! rozmawiałam dziś z panią od Dagusi i się popłakała mi do telefonu. Zrobili suni rtg, które stwierdziło, że ma nieleczoną dysplazję stawów. Ponoć jeszcze rok temu można by było zrobić jej operację, teraz juz jest to niemożliwe. Jej stawy są w strasznym stanie i jedyne co teraz można zrobić to podawać leki przeciwzapalne i przeciwbólowe. Niestety koszt tych leków jest duży, a będzie musiała je brać do końca życia. Trzeba się liczyc z tym, że Aga może przestać chodzić. To najprawdopodobniej dlatego ona nie siadała, bo bolały ją stawy. Zresztą dalej nie siada na jednej stronie. Dodatkowo okazało się, że ma martwicę większości zębów, miała usuwane dwa guzy w pysku. I wet stwierdził, że ten pies jest starszy niż miała w schronie w karcie wpisane - ma około 7 lat. Niestety życie tej psiny to jedno wielki cierpienie. Dobrze, że trafiła do tego domku, gdzie odżyła psychicznie. Ze swojej strony chciałam zapytać czy nie ma ktoś dostępu do takich leków po niższej cenie - KREON 25000, PERLOQUAN. Proszę...., ci ludzie mimo iż bardzo się starają i robią wszystko żeby jej pomóc, nie wydolą finansowo na leczenie Agusi, ja obiecałam że spróbuję coś wykombinować. W poniedziałek będę znała pozostałe leki, które musi brać. Macie jakiś pomysł? Napiszę do tej dziewczyny z Kato co pracuje w hurtowni leków ale to może jak już bedzie ich pełna lista Quote
zapka Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Jenny19 napisał(a):Dostałam meila od pani z Chicago, która chce wpłacić pieniądze na Agusię, nie wiem co jej napisać/ Zbieramy jakieś pieniądze? I czy podać konto Fundacji czy moje albo Kasi? Jenny19, może udałoby się napisać do tej pani i poprosić ją o wsparcie finansowe dla Agusi? Quote
Jenny19 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='zapka']Jenny19, może udałoby się napisać do tej pani i poprosić ją o wsparcie finansowe dla Agusi? Oczywiście mogę spróbować, chociaż pani już się nie odezwała więcej. można jeszcze zapytać tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/128994-LEKI-w%C4%85tek-zbiorczy Quote
zapka Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Agusia musi brać cały czas te leki: Perloquan - 160 zł Rheumocam - 90 zł Kreon 25000 - 50 zł jakby ktoś mógł załatwić taniej... Jenny napisz plisss do tej koleżanki czy u niej taniej się je da kupić. A co do Dagi, to sunia jest już zupełnie innym psem podobno. Wyobraźcie sobie, że nawet kładzie się na brzuchu żeby ją smyrać. Bardzo domaga się pieszczot, bawi się z innymi psami na podwórku. Nie podjada już w nocy jak nikt nie widzi, ale teraz wyjada mięso od razu z michy, warzywka zostawia. Przybiega od razu na zawołanie, pilnuje się bardzo na podwórku. Quote
Jenny19 Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Napisałam, do Karoliny, na razie odpisała mi że Kreon jest lekiem podawanym również ludziom i uwaga [U]jest w 100% refundowany przez NFZ[/U], więc Karolina proponuje żeby poprosić weterynarza,który prowadzi Dagusię żeby na kartce z pieczątką i czytelnym podpisem napisał prośbę do lekarza rodzinnego o wypisanie recepty na Kreon, będzie można go wtedy dostać za darmo czy symboliczną opłatę. Jeżeli lekarz rodzinny się nie zgodzi to Karolina poprosi swojego lekarza, ja też mam bardzo fajną lekarkę więc popytam czy mogłaby coś takiego ewentualnie wypisać gdyby okazało się że państwo mają problem z uzyskaniem recepty od rodzinnego. koszt Rheumocanu to 100ml - ok. 78,00zł 200ml - ok. 130,00zł Perloquanu nie mają i nie mieli na stanie, Karolina ma jeszcze podzwonić po innych hurtowniach i się dowiedzieć Quote
zapka Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 dzięki Jenny zadzwonię do pani i przedstawię jej sytuację. Widziałam, że też na allegro i w aptekach internetowych można kupić taniej te leki, niż u weta. Jedną paczkę Kreonu dostaniemy od jednej dogomaniaczki. Quote
Jenny19 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Kolejna przerażona bida w schronisku jeśli do środy jej nie wyciągnięmy- zostanie uśpiona, zbieramy deklarację na sunię, proszę zajrzyjcie chociaż http://www.dogomania.pl/threads/2017...zja.-Amstaffka Quote
zapka Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Jenny19 napisał(a):Napisałam, do Karoliny, na razie odpisała mi że Kreon jest lekiem podawanym również ludziom i uwaga jest w 100% refundowany przez NFZ, więc Karolina proponuje żeby poprosić weterynarza,który prowadzi Dagusię żeby na kartce z pieczątką i czytelnym podpisem napisał prośbę do lekarza rodzinnego o wypisanie recepty na Kreon, będzie można go wtedy dostać za darmo czy symboliczną opłatę. Jeżeli lekarz rodzinny się nie zgodzi to Karolina poprosi swojego lekarza, ja też mam bardzo fajną lekarkę więc popytam czy mogłaby coś takiego ewentualnie wypisać gdyby okazało się że państwo mają problem z uzyskaniem recepty od rodzinnego. koszt Rheumocanu to 100ml - ok. 78,00zł 200ml - ok. 130,00zł Perloquanu nie mają i nie mieli na stanie, Karolina ma jeszcze podzwonić po innych hurtowniach i się dowiedzieć Kreon jest na receptę, ale tylko w dwóch przypadkach - u ludzi chorych na mukowiscydozę i z przewlekłą chorobą trzustki i podobno nie może być wypisany na każdą osobę, tego się dowiedziałam od Pani od Agi, jej przyjaciółka jest lekarką i też nie może jej wystawić recepty na Kreon. Ale Rheumocan jest chyba dużo tańszy u twojej koleżanki, Jenny Quote
Recommended Posts