Jump to content
Dogomania

Agusia - cudna ONka, zalękniona, zagubiona. Już w domu stałym :)

Recommended Posts

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiem za bardzo jak podejść do sprawy ogłoszeń Agusi, bo ona musi trafić do osób, które będą je rehabilitować, a nie do kogoś kto chce mieć pieska. Czyli najlepszy profesjonalny DT. A takich przez ogłoszenie ciężko znaleźć. No nie łudźmy się, gdziekolwiek indziej też będzie ciężko. Ale chyba nie ma wyjścia. Zatem jutro biorę się za ogłoszenia. Każda pomoc w tym względzie mile widziana. Allegro też zrobię, bo nie ma jeszcze.

Posted

Jedna z wolontariuszek ( nowych) była z Agusią na spacerze, Aga się spodobała, ta wolontariuszka ma wpaść jutro ze swoim owczarem, kastratem ( niestety agresywny) i sprawdzić czy się dogadają, wtedy by wzięła Agusię.

Agusia dzisiaj dobrze się zachowywała, powachała się z psem, dobrze się zachowuje w stosunku do mężczyzn.

Posted

czekamy zatem do jutra na dobrą, mam nadzieję, wiadomość :))
Faktycznie Agusia dzisiaj spokojnie szła na spacerku. Na początku jak ją zobaczyłam z nowym wolontariuszem, nie poznałam jej. wyglądała jakby po prostu wyszła ze swoim panem na spacer do lasu. Mam nadzieję, że wypali ten dom.

Posted

ossa98 napisał(a):
Ja też miała taką nadzieję.
Agusia została sama i to w tak niesprzyjającym środowisku.
Czy zrobiono już jej testy na nosówkę?

Nie.
Bo testy są drogie, a koszty ponosi fundacja.
Nie ma sensu robić testu jeśli nie ma DT/DS.
Robimy testy na wychodne.
Czyli w momencie jak pies opuszcza schronisko.

Posted

osa98
My wykonujemy te testy sami, ale nie jesteśmy w stanie ich zrobić wszystkim psom.
Psy chore dostają leki, ale to w gestii schroniska nie w naszej.
Odseparowanie też jest w gestii schroniska.
Na razie budowany jest szpitalik.
Aga nie ma objawów nosówki, styczności z wirusem nie miała, psy z jej boksu także nie, bo robiliśmy na wychodne test Tutu.
Jeżeli masz dla niej DT zrobię jej test, obecnie czekam na nowe testy bo muszę zrobić je kilku psom, które będą wychodzić min. stara pudlica.
Wczoraj ostatni test poszedł na zasmarkaną labkę, która dziś pojechała do DT do Wawy.
Nie jestem w stanie robić testów wszystkim psom wolontariackim, dlaczego mam robić akurat jej?
Zobaczymy jak wypadło spotkanie Agusi z owczarem wolontariuszki.