matrioszka2 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Moim faworytem zdecydowanie jest Korek. Gdyby mu jeszcze wyhodować nad oczyskami takie goliacikowe niesforne czułki, to zawojuje cały świat.:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Quote
matrioszka2 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Korek też tak zarośnie, ale czułki są przypisane do Goliacika, na zawsze i "pij doopa wodę", jak się mawia w mojej rodzinie - Korek takich nijak mieć nie będzie.:-( Może chociaż jaki Pele z niego będzie , albo inny Boniek .:lol: Quote
israel Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Przepraszam, że nie zaglądamy do chłopaków. Wkrótce postaram się nadrobić. Nasza jamnisia wymaga teraz całodobowej opieki i uwagi. A chłopcy są śliczni i zawsze byli. W sprawie Tobiego były 3 tel. 2 osoby raczej zrezygnowały. Jeden domek czeka na sprawdzenie. Jeżeli znacie kogoś w okolicach Olkusza w stronę Krakowa proszę o kontakt. Ja też szukam, ale na razie nic. Pozdrawiam Quote
matrioszka2 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Pytałabym Asior. Ona z Krakowa, to pewnie szybciej kogoś może polecić. Quote
bianka0 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 israel napisał(a):Przepraszam, że nie zaglądamy do chłopaków. Wkrótce postaram się nadrobić. Nasza jamnisia wymaga teraz całodobowej opieki i uwagi. A chłopcy są śliczni i zawsze byli. W sprawie Tobiego były 3 tel. 2 osoby raczej zrezygnowały. Jeden domek czeka na sprawdzenie. Jeżeli znacie kogoś w okolicach Olkusza w stronę Krakowa proszę o kontakt. Ja też szukam, ale na razie nic. Pozdrawiam Jaka miejscowość konkretnie ? Quote
israel Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 Miejscowość to Jerzmanowice, ok 27 km od Krakowa, ok 17 km od Olkusza. Napisałem do agamiki z Krakowa i malawaszki - czasem jeździ w te okolice ale nie tak daleko. Zobaczymy co odpowiedzą. Bianco w sprawie domku wyślę PW. Quote
danka1234 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 chciałabym zrobic dzisiaj ogłoszenia dla Korka bo jeszcze nie jest ogłaszany. Czy mogłabym prosic osobe u której przebywa o wszystkie informacje na temat jego zachowania itp.. czy jemu powinien być wskazany domek raczej bez innych zwierząt? A w ogłoszeniach Tobiaszka przydało by sie chyba zmienic tresc ogłoszen bo widac okazało sie ze jest grzecznym pieskiem a tam napisane o nim ze lubi porzadzić a to działa na jego niekorzysć. Najlepiej by było jakbym mogła prosic o relacje i jednym i drugim,bo pewnie po tym juz krótkim pobycie w hoteliku mozna cos wiecej o nich powiedizec a i byc moze ich zachowanie tez zmieniło sie od czasu pobytu w schronisku. Quote
bianka0 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Chciałam wczoraj Danusiu napisać tekst, ale siadłam i stwierdziłam, że niewiele o nich wiem, żeby to zrobić. Quote
nescca Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Weszlam na chwilkę więc piszę..... Tobiaszek jest spokojniutkim ,łagodnym psiakiem. Raczej dogoduje się z innymi psami. Już sam biega po ogrodzie ,ale wraca tylko i wyłącznie kiedy mamy smakołyk w ręce. To świetny psiak. Natomiast Korek to uffff..... dominator . Często atakuje Tobiaszka i powarkuje na Niego. Generalnie to miły psiak ,ale może nie zgodzić się z każdym psem. Myślę ,że ten charakterek trochę zmieni się po kastracji. Generalnie to przemiłe psisko.Nie wiemy jak reagują na koty i na dzieci. Uważam ,że obydwa są gotowe do adopcji. Zobaczymy tylko co siedzi w skórze ,kastracja i chłopaki do domków. Quote
bianka0 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Israel, proszę zajrzyj na tą stronkę, AMIGA będzie mogła zrobić tą wizytę domową, jak się pogoda ustabilizuje. Gdybyś mógł się z nią skontaktować , a ludzi uprzedzić, żeby trochę poczekali. http://www.dogomania.pl/threads/196598-JAMNICZA-SPI%C5%BBARNIA-d%C5%82uuuuga-jak-Korek-Tobi-i-Jasiek.-Do-30.11.2010.?p=15823288#post15823288 Quote
israel Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Bardzo dziękuję już piszę do Amigi. Udało mi się znaleźć dziewczynę z Olkusza ale też mogłaby pojechać najwcześniej w sobotę (nie na pewno). Fajnie by było gdyby pogoda uspokoiła się ponieważ domek bardzo się niecierpliwi. Państwo przysłali zdjęcia suni, która czeka i dziś znowu dzwonili. Quote
bianka0 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Myślę, że jak im zależy to poczekają. Tobi jest zabrany prosto ze schroniska, nawet nie wiemy jakie świństwo ma na skórze. Trzeba poczekać na wyskrobiny i ich uczciwie poinformować co z nich wyjdzie. Potem mogą mieć pretensje, że zarazi suczkę. A możesz wrzucić zdjęcia suni :cool3: Quote
israel Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Przepraszam, że dopiero teraz ale walczymy z żywiołem. Mam nadzieję, że chłopaków nie zasypało i dają radę przedrzeć się przez zaspy :) Oto zdjęcie suni pod tytułem "Sonia czeka na Tobiego" ;) Quote
bianka0 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Świetna Sońka, bardzo tęsknie patrzy za towarzyszem . Smutne ma te samotne noce w kotłowni. Quote
israel Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Podobno tęskni ogromnie, jeszcze niedawno były 3 jamnisie - teraz została sama :( A co tam u chłopaków? Jak znoszą mróz i duże ilości śniegu? Czy pani doktor już była u Nich? Quote
bianka0 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Israel, może ty napiszesz krótki tekst do ogłoszeń dla Korka, siedzę i nie wiem co wymyślić, tak mało ciągle o nim wiem.:shake: Może Tobie będzie łatwiej, miałeś bezpośredni kontakt z nimi. Quote
nescca Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Witam na wątku .... naprawdę nie miałam czasu wczesniej aby tu wpaść. A więc co następuje :) Pojechałysmu uzbrojone po zęby...włącznie z mikroskopem będąc pewnymi ,że będzie potrzebny. A tu niespodzianka......wieści są optymistyczne dla chłopaków.Tobiaszek ma APZS (alergia na pchełki.) Do tego tasiemiec. Korek podobnie ,ale Jego skóra jest w gorszym stanie. Jest powygryzana aż utwotrzyły się strupki. Dostał więc steryd(RAPIDEXON) Obydwaj chłopcy otrzymali ADVOKATE i tabletki na trzydniowe odrobaczenie.Do tego ranki na ciele chłopców będą przemywane manusanem. Pani dr.twierdzi ,że to powinno po tym leczeniu zniknąć. Nie martwcie się :) Na czas przemywania ran i aż do wyschnięcia psiaki będa przebywać w pomieszczeniu cieplutkim i zamkniętym. Chłopaki najprawdopodobniej za tydzień najdalej dwa mogą iść do domkow. Koszty leczenia to Korek 62 zł a Tobiesz 57zł + zrzuta na paliwo dla Pani dr. 20 zł. (60 km z objazdem). w jedna stronę Quote
bianka0 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 To dobre wiadomości. Czy pytałas o koszty kastracji i kiedy będzie można zaszczepić je od wirusówek ? Skończył się dzisiaj bazarek dla chłopaków. Nescca czy możesz podliczyć dotychczasowe wydatki chłopaków i koszty miesięcznego hotelikowania dla obu? Jutro będę mogła zrobić przelew. Quote
nescca Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Chłopcy zostali zaszczepieni . Nie było p.wskazań. O kastrację nie pytałam ,bo ciagle nie wiem czy robic ja w Kluczborku czy w Lublińcu. Jak tylko stan skory chlopcow sie poprawi i wydalą z siebie te" tasiemki "to oczywiście zaraz się dopytam i odpowiem. Za wirusowki zapłaciła mama Israela ( 62 +8 na smaczki dla chłopców) Sumując wszystko : Tobiasz -57zł (leczenie) Korek -62zł (leczenie) dojazd -20 zł Co do opłaty za hotelik chłopcy są liczeni po 250 zł od osoby :) Dziś bardzo radośnie przywitali śnieg i zabawy w nim..... ale martwię się nadchodzącymi mrozami. Budy są co prawda ocieplone , wejścia do nich zabezpieczone kotarkami.....ale mimo to jak patrzę na Tobisia to serce mi pęka. Może ktoś zechce podarować chłpakom kubraczki.... ja juz zastanawiałam się ,czy nie zalożyć im sweterków dziecięcych ,choć jak znam jamniczą naturę to wystarczą im na .....jakieś 20 min. Myślę ,że warto by chłpcow zabezpieczyć. A może domek predziutko zabierze Tobiaszka ? On jest cudowny.... rozkoszny i posłuszny. Korek jest agresorkiem dla Tobika ,ale sądzę że to się dzieje na tle przeżyć schroniskowych. Jest zazdrosny o ręce ,miskę ,uwagę. Ale generalnie obaj są the best. Quote
bianka0 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Nie wiem czy ten tekst będzie dobry, ale szkoda czasu, trzeba mu zrobić ogłoszenia. Korek Trzyletni piesek w typie jamnika szorstkowłosego. Tak jak większość jamników o silnej, dominującej naturze. Łagodny do ludzi, pragnący ich towarzystwa. Nauczony przebywania w domu, zachowuje czystość, dobrze toleruje jazdę samochodem. Piesek jest zdrowy, żywiołowy, wymagający dużo ruchu i przestrzeni. Nie zgadza się z psami i prawdopodobnie z kotami. Preferowany dom bez innych zwierząt. Ze względu na charakter tej rasy , pies nie jest polecany do domu z małymi dziećmi. Piesek jest odrobaczony, odpchlony, aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie i szczepienie przeciwko chorobom wirusowym, w planie kastracja ( pies bez kastracji nie będzie wydany ). Przebywa obecnie w prywatnym hoteliku. Warunkiem adopcji jest wizyta w domu zainteresowanym psem, w celu sprawdzenia proponowanych mu warunków, oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Quote
nescca Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 bianka0 napisał(a):Nie wiem czy ten tekst będzie dobry, ale szkoda czasu, trzeba mu zrobić ogłoszenia. Korek Trzyletni piesek w typie jamnika szorstkowłosego. Tak jak większość jamników o silnej, dominującej naturze. Łagodny do ludzi, pragnący ich towarzystwa. Nauczony przebywania w domu, zachowuje czystość, dobrze toleruje jazdę samochodem. Piesek jest zdrowy, żywiołowy, wymagający dużo ruchu i przestrzeni. Nie zgadza się z psami i prawdopodobnie z kotami. Preferowany dom bez innych zwierząt. Ze względu na charakter tej rasy , pies nie jest polecany do domu z małymi dziećmi. Piesek jest odrobaczony, odpchlony, aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie. W planie szczepienie przeciwko chorobom wirusowym i kastracja ( pies bez kastracji nie będzie wydany ). Przebywa obecnie w prywatnym hoteliku. Warunkiem adopcji jest wizyta w domu zainteresowanym psem, w celu sprawdzenia proponowanych mu warunków, oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Tekst fajny ,ale dopisz już te wirusówki ,bo są podane i wpisane w książeczkę zdrowia. Co do kotów.....sprawdzę kawalerkę. Mój jamnior kocha koty. Jamniki mojej siostry też. A więc..... zobaczymy :) Quote
danka1234 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 jaki kontakt mam podawac w ogłoszeniach,czy ten sam co u Tobiasza? Tobiaszowi tez przydałby sie nowy tekst i tzreba mu zrobic nowe ogłoszenia bo w tamtych wypada niekorzystnie bo okazało sie ze ma zupełnie inny charakter niz tam opisaliśmy. Quote
nescca Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Kurcze..... psiaki marzną. Koniecznie trzeba pomyśleć o kubraczkach. Korek mimo ,że są dwie budy, atakuje Tobika kiedy ten probuje wejsc do środka. To terrorysta . Tobik często leży a materacu przed budą. Martwię się aby On się nie przeziębił. Quote
Recommended Posts