Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bianko, zajrzałam na smakowity bazarek i tylko to,że sama również wyrabiam przetwory to spokojnie przetoczyłam ślinę. Spiżarnię dziewczyny błyskawicznie oczyściły :)

Posted

docha napisał(a):
bianko, zajrzałam na smakowity bazarek i tylko to,że sama również wyrabiam przetwory to spokojnie przetoczyłam ślinę. Spiżarnię dziewczyny błyskawicznie oczyściły :)

To już druga edycja w tym roku, można śmiało powiedzieć że uboższa od pierwszej.:p

Posted

docha napisał(a):

to fakt , przeszły jak burza :):)

Posted

docha napisał(a):
bianko, a gruszki w occie robisz?

Nie, słyszałam o tym i mam przepis. w tym roku u nas nie było zbyt dużo gruszek i nie mieliśmy okazji z mężem wypróbować. W tym roku zrobimy.
Robimy gruszki w syropie i śliwki w occie, ale poszły prawie wszystkie w listopadzie.

A teraz mniej przyjemna część programu. Pakowanie :evil_lol:

nescca napisał(a):
. To wszystko wygląda tak smakowicie.... i w ogóle dla mnie to maleńkie ,kulinarne dzieła sztuki.

Powiem Ci, że już zamówiłam przed sezonem odpowiednie nakrętki. Jest jeden sklep, w którym nie śmieją się ze mnie kiedy wybieram wzory na nakrętkach i kształty słoiczków .
Nie wiem co sobie o mnie myślą, ale nie ma pod moim adresem komentarza :evil_lol:

Posted

widzę, że robicie przetwory dla samej przyjemności ich sporządzania. My też, ale asortyment jest dość okrojony, z drzewek mamy-jabłonki i grusze, trochę porzeczek i agrestów, maliny i jeżyny, poziomki, no i cudowny Orzech na orzechówkę;) lipę na herbatkę, a do lasu po jarzębinę, borówkę i Grzyby- tzn. sezon tuż, tuż i słoiki trzeba szykować pomalutku :)

a pakowania to Wam nie zazdroszczę.

Posted

:roll:Tobi coraz częściej się uśmiecha.Moje pozostałe psy to mają uśmiech na stałe przyklejony do pyszczków :evil_lol: Muszę wstawić zdjęcie Gremlika po fryzjerze:diabloti:.

Posted

Tobiaszek jest poważnym facetem, ale u Was śmieją mu się oczy.
Widać że jest szczęśliwy. U Arktyki na zdjęciach wyczuwało się apatię, zrezygnowanie i smutek w jego oczkach.
U Was Krysiu Tobi jest jak gospodarz, spojrzenie pełne pewności siebie :lol:

To czekamy na zdjęcia Gremlinka.:evil_lol:

Posted

Witam...

Korek jest juz po zabiegu /zawiozlam go dzis rano/.
Lezy na lozku i serce mi sie kraje bo widze ze musi go bolec. Wiem, ze to stosunkowo drobny zabieg ale jednak...Jakos dziwnie sie czuje nie czujac jego wszedobylskowosci ;-) Prawdopodobnie jest jeszcze oszolomiony lekami. W kazdym razie twardy z niego zwodnik /sporo czasu minelo zanim weterynarz podal mu narkoze - po prostu nie daje sie dotknac warczac i gryzac - gdy czuje jakikolwiek najmniejszy nawet symptom tego ze zaboli/. Ma jakas traume zwiazana z przeszloscia. Moze oberwal porzadnie. Poniewaz za diabla nie daje sie dotykac lekarzom, a raczej niezle musimy sie zwykle napracowac zeby pozwolil cos przy sobie zrobic - przy okazji zabiegu poprosilam weterynarza o zalatwienie prozaicznych spraw - czyszczenie uszu, skrocenie pazurow, czyszczenie gruczolow przyodbytniczych...Okazalo sie dzieki temu ze w jednym uchu ma jakas niegrozna infekcje grzybicza. Gdy wydobrzej po kastracji zajme sie uchem ;-)
Pozdrawiamy

Posted

Neilla dziękuję za wiadomości.
To szybko minie, z uszka infekcja też.
A co do przeszłości, to ja u moich psiaków też dopiero przy różnych okazjach stopniowo ją odkrywam. Nigdy do końca nie poznamy ich przeżyć.
Trzymam kciuki Koreczku:thumbs: