bianka0 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Zapraszam na bazarek dla kolejnych jamnikowatych psiaków. Korkowi i Tobiemu całe szczęście już nie jest potrzebny :p http://www.dogomania.pl/threads/205294-JAMNICZA-SPI%C5%BBARNIA-reaktywacja.-Dla-INKI-MELVINA-i-LIROJA-do-17.04.-godz.22. Quote
docha Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 bianko, zajrzałam na smakowity bazarek i tylko to,że sama również wyrabiam przetwory to spokojnie przetoczyłam ślinę. Spiżarnię dziewczyny błyskawicznie oczyściły :) Quote
bianka0 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 docha napisał(a):bianko, zajrzałam na smakowity bazarek i tylko to,że sama również wyrabiam przetwory to spokojnie przetoczyłam ślinę. Spiżarnię dziewczyny błyskawicznie oczyściły :) To już druga edycja w tym roku, można śmiało powiedzieć że uboższa od pierwszej.:p Quote
lilk_a Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 docha napisał(a):bianko, zajrzałam na smakowity bazarek i tylko to,że sama również wyrabiam przetwory to spokojnie przetoczyłam ślinę. Spiżarnię dziewczyny błyskawicznie oczyściły :) to fakt , przeszły jak burza :):) Quote
ALMA2 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='bianka0']Zapraszam na bazarek dla kolejnych jamnikowatych psiaków. Korkowi i Tobiemu całe szczęście już nie jest potrzebny :p http://www.dogomania.pl/threads/205294-JAMNICZA-SPI%C5%BBARNIA-reaktywacja.-Dla-INKI-MELVINA-i-LIROJA-do-17.04.-godz.22. Musze przyznać , ze ja na Bianki bazarek czatowałam - przetwory jak u mamy - pycha. Quote
nescca Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Niesamowita jesteś Bianko.... To wszystko wygląda tak smakowicie.... i w ogóle dla mnie to maleńkie ,kulinarne dzieła sztuki. Quote
bianka0 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 docha napisał(a):bianko, a gruszki w occie robisz? Nie, słyszałam o tym i mam przepis. w tym roku u nas nie było zbyt dużo gruszek i nie mieliśmy okazji z mężem wypróbować. W tym roku zrobimy. Robimy gruszki w syropie i śliwki w occie, ale poszły prawie wszystkie w listopadzie. A teraz mniej przyjemna część programu. Pakowanie :evil_lol: nescca napisał(a):. To wszystko wygląda tak smakowicie.... i w ogóle dla mnie to maleńkie ,kulinarne dzieła sztuki. Powiem Ci, że już zamówiłam przed sezonem odpowiednie nakrętki. Jest jeden sklep, w którym nie śmieją się ze mnie kiedy wybieram wzory na nakrętkach i kształty słoiczków . Nie wiem co sobie o mnie myślą, ale nie ma pod moim adresem komentarza :evil_lol: Quote
docha Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 widzę, że robicie przetwory dla samej przyjemności ich sporządzania. My też, ale asortyment jest dość okrojony, z drzewek mamy-jabłonki i grusze, trochę porzeczek i agrestów, maliny i jeżyny, poziomki, no i cudowny Orzech na orzechówkę;) lipę na herbatkę, a do lasu po jarzębinę, borówkę i Grzyby- tzn. sezon tuż, tuż i słoiki trzeba szykować pomalutku :) a pakowania to Wam nie zazdroszczę. Quote
nescca Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 SUPER... Tobiaszku jak miło widzieć Cię szczęśliwego. Pani widać też szczęśliwa. Quote
bianka0 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Ale świetne zdjęcia rodzinne :lol: Widać że Tobi i Krysia szczęśliwi są razem :multi: Quote
JamniczaRodzina. Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Rodzinna sielanka.:)Widać jaki on jest szczęśliwy .Zgnął smutek z pycholka. Quote
magdyska25 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 http://images49.fotosik.pl/794/6f5792fb48ea30cegen.jpg Nic dodać, nic ująć ! :) Quote
docha Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Pani Krysiu, jakoś tak sobie Panią wyobrażałam- super:) całkiem lordowe towarzystwo. pozdrawiam! Quote
Krysia Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 :roll:Tobi coraz częściej się uśmiecha.Moje pozostałe psy to mają uśmiech na stałe przyklejony do pyszczków :evil_lol: Muszę wstawić zdjęcie Gremlika po fryzjerze:diabloti:. Quote
bianka0 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Tobiaszek jest poważnym facetem, ale u Was śmieją mu się oczy. Widać że jest szczęśliwy. U Arktyki na zdjęciach wyczuwało się apatię, zrezygnowanie i smutek w jego oczkach. U Was Krysiu Tobi jest jak gospodarz, spojrzenie pełne pewności siebie :lol: To czekamy na zdjęcia Gremlinka.:evil_lol: Quote
Neilla Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Witam... Korek jest juz po zabiegu /zawiozlam go dzis rano/. Lezy na lozku i serce mi sie kraje bo widze ze musi go bolec. Wiem, ze to stosunkowo drobny zabieg ale jednak...Jakos dziwnie sie czuje nie czujac jego wszedobylskowosci ;-) Prawdopodobnie jest jeszcze oszolomiony lekami. W kazdym razie twardy z niego zwodnik /sporo czasu minelo zanim weterynarz podal mu narkoze - po prostu nie daje sie dotknac warczac i gryzac - gdy czuje jakikolwiek najmniejszy nawet symptom tego ze zaboli/. Ma jakas traume zwiazana z przeszloscia. Moze oberwal porzadnie. Poniewaz za diabla nie daje sie dotykac lekarzom, a raczej niezle musimy sie zwykle napracowac zeby pozwolil cos przy sobie zrobic - przy okazji zabiegu poprosilam weterynarza o zalatwienie prozaicznych spraw - czyszczenie uszu, skrocenie pazurow, czyszczenie gruczolow przyodbytniczych...Okazalo sie dzieki temu ze w jednym uchu ma jakas niegrozna infekcje grzybicza. Gdy wydobrzej po kastracji zajme sie uchem ;-) Pozdrawiamy Quote
yunona Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Koreczku trzymaj się dzielnie, za parę dni zapomnisz o wszystkim i znowu będziesz miał kontrolę nad wszystkim:multi::loveu: Quote
bianka0 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Neilla dziękuję za wiadomości. To szybko minie, z uszka infekcja też. A co do przeszłości, to ja u moich psiaków też dopiero przy różnych okazjach stopniowo ją odkrywam. Nigdy do końca nie poznamy ich przeżyć. Trzymam kciuki Koreczku:thumbs: Quote
docha Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 dla opiekunów lorda Tobiasza i hrabiego Korkowskiego i dla Was dziewczyny życzę Zdrowych i Radosnych Świąt! Quote
ALMA2 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Dla Tobiaszka i Rodziny Tobiaszkowej ZDROWYCH, SPOKOJNYCH I WESOŁYCH SWIAT:loveu: czy Topiaszk czuje sie dobrze. Quote
Recommended Posts