Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A u nas znowu zdarzył się niesamowity zbieg okoliczności, wczoraj musieliśmy przełączyć na gazowe ogrzewanie. W nocy wstałam bo bolała mnie głowa, okazało się że ulatniał się czad. Szybko wygasiliśmy palenisko i włączyliśmy gazowy piec. Od 2 dni źle się spalało w węglowym, kopcił, a ja cały czas pamiętałam o Kapselku, jak to łatwo o nieszczęście.
Jutro czekamy na kominiarzy.

Posted

[quote name='Jagoda1']:turn-l:

Świetny jest :) Mój jamnior stoi tak, tylko wtedy, kiedy chce do michy

Trochę śledziłam ten wątek i świetnie jest oglądać tak pozytywne zdjęcia. :loveu:

Posted

[quote name='bianka0']Zimowy spacer w towarzystwie nowej psiej rodzinki :
]

Ale mają raj psiaki :)
I pilnują się siebie, bawią i biegają wspólnie, mimo różnicy gabarytów :D No proszę !
Fajnie :loveu:

Posted

Jezu, żeby mój bugi tak umiał się bawić ... :( a nie 3 minuty zabawy a potem dyla za tropem głuchy i ślepy i wraca dopiero jak upoluje albo go znajdę cudem po dzwoniącym dzwonku i świecącej obroży przy próbie zabójstwa lub w trakcie konsumpcji ofiary :placz:

Posted

E-S napisał(a):
Jezu, żeby mój bugi tak umiał się bawić ... :( a nie 3 minuty zabawy a potem dyla za tropem głuchy i ślepy i wraca dopiero jak upoluje albo go znajdę cudem po dzwoniącym dzwonku i świecącej obroży przy próbie zabójstwa lub w trakcie konsumpcji ofiary :placz:

Co już upolował ?
Ja się boję Goliata brać do lasu, bo nie chcę żeby mi dzika w zębach przyniósł.

Posted

Może ja Gangę podeślę do polowań. Co tylko się rusza to już ściga w morderczych celach. Nie wierzyłam jak mi mówiono, że upolowała trochę kur i za koty zaczęła sie brać (do spółki z pozostałymi dwoma jamnikami które zabieraliśmy) - no więc nie wierzyłam dopóki jej nie zobaczyłam w akcji.

Posted

ale macie mordercze jamniki :):) moja Fiśka , którą pani w lecznicy kiedyś wzięła za jamnika ( młodziutka wtedy była .... Fiśka , nie ta pani:)) poluje na ptaki , kosy , gołębie itp... raz tylko przyniosła nieżywego gołębia do domu i położyła karnie u moich stóp :shake: ptaki są jednak szybsze i kończy się na podkradaniu do nich i pięknej stójce .... i żaby jeszcze ...ale odkąd ślinotoku dostała po jakiejś ropuszce , która plunęła jej w pysk to odpuściła ....

Posted

E-S napisał(a):

A co upolował?

Posted

bianka0 napisał(a):
Co już upolował ?
Ja się boję Goliata brać do lasu, bo nie chcę żeby mi dzika w zębach przyniósł.

Nie mam jamnika, mam terierka, ale doswiadczenia podobne.
Mam tylko jedno odludne miejsce, w którym go spuszczam ze smyczy, a potem z Kiri czekamy, czekamy, czekamy.... Czasami przyniesie mi w zębach jeża.
Raz mu "zaufałam" na skraju lasu, sądziłam, ze bedzie trzymał się nas, ale on pognał i... o mało zawału nie dostałam... przygnał watahę dzików, dobrze, że nie byla to locha z małymi.
Natomiast domowe zwierzaki go nie obchodzą, dobre i to;)

Posted

Moje są już nauczone poruszania się ze mną po lesie, często je ze sobą zabieram.
Dzisiaj były wszystkie sześć, w środku lasu, przeszliśmy ze 4 km. Ale bez żadnych sensacji. Tylko Pola jeszcze niezdyscyplinowana, ale Tuptuś łapie ją za kark i z powrotem na ścieżkę. One w lesie wzajemnie się pilnują.

Posted

Witam jestem nową właścicielka Tobiaszka:D
Dzisiaj Tobi poznał naszych sąsiadów, jak złapał trop to nie było siły która by go zatrzymała,tak się zapędził że poszedł zwiedzać ich podwórka i szukać zaczepki. Na szczęście Pan biegł za nim w kapciach po śniegu aż go złapał i przyniósł pod pachą, oganiając się przed psami sąsiadów które mały psotnik zaczepił. To było do południa, a po południu pobiegł do drugich sąsiadów którzy na szczęście nie mają żadnego pieska uf. teraz za karę siedzi u pani na kolanie i udaje niewiniątko, poziewa i mruczy jak niedźwiedź.
Widać że jeszcze słabo reaguje na swoje imię:). Najbardziej na razie reaguje na "Piesku" lub "Ej ty chodź tu". ha ha
Wciąż uczę go nie molestować ludzi przy stole i stawać w słupka ale jestem cierpliwa a Tobi bardzo mądry i ciekawy, więc szybko się uczy.
Pozdrawiam użytkowników dogo i wszystkich ludzi którzy przejmowali się losem Tobiego.
P.S:Pani Doroto mam nadzieje że nie ucierpiała pani za bardzo w wypadku