Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O jeku ! jaki szczęśliwy psiaczek.:multi: To jest cudowne uczucie oglądać szczęśliwe psiaki, które jeszcze niedawno były bezdomne i nieszczęśliwe. Całym ciałkiem nie tylko pysiem ta szczęśliwość i spokój przebija! Oby wszystkie bidoty znalazły takie domeczki:lol:

Posted

To jest Fredek, poprzedni piesek Nowego Państwa Tobiaszka.
Zginął tragicznie ( zaczadzenie ) dosłownie kilka dni temu. Rozpacz i tęsknota nadal ogromna.
Ale Tobiaszek nie został adoptowany na miejsce Fredka, tamto miejsce zawsze pozostanie dla maluszka.
Tobiaszek był adoptowany z potrzeby serca, to była decyzja świadoma. Żeby pomóc psu w potrzebie.
Tobi pomoże zapełnić pustkę i zrealizować potrzebę miłości do psa w tej rodzinie.

Posted

Rozszyfrowałam psiaki :evil_lol:
To jest Fredek jeszcze wcześniejszy jamniczek

A to jest KAPSELEK, ostatnia miłość rodziny

A to jest sunia na podwórku i piękne obejście, które teraz jest również Tobiaszka :cool3:

Posted

bianka0 napisał(a):
To jest Fredek, poprzedni piesek Nowego Państwa Tobiaszka.
Zginął tragicznie ( zaczadzenie ) dosłownie kilka dni temu. Rozpacz i tęsknota nadal ogromna.
Ale Tobiaszek nie został adoptowany na miejsce Fredka, tamto miejsce zawsze pozostanie dla maluszka.
Tobiaszek był adoptowany z potrzeby serca, to była decyzja świadoma. Żeby pomóc psu w potrzebie.
Tobi pomoże zapełnić pustkę i zrealizować potrzebę miłości do psa w tej rodzinie.
Ojej!A jak się Fredek zaczadził?Tzn gdzie,w jakich okolicznościach?To musiało być straszne.Niby śmierć lekka,ale niespodziewana i nagła!Wielka szkoda.
Bianko,nie wiem jak inni, ja widzę w ostatnim Twoim poście tylko jedno zdjęcie.A pod resztą niewidoczną sa tylko podpisy:)

Posted

kazik132 napisał(a):
Ojej!A jak się Fredek zaczadził?Tzn gdzie,w jakich okolicznościach?To musiało być straszne.Niby śmierć lekka,ale niespodziewana i nagła!Wielka szkoda.
Bianko,nie wiem jak inni, ja widzę w ostatnim Twoim poście tylko jedno zdjęcie.A pod resztą niewidoczną sa tylko podpisy:)

Nie wiem jak inni, ale ja widzę wszystkie, tu musi być wiadomość jeszcze od kogoś.
To się zdarzyło niedawno, państwo wyszli z domu, on został sam. Kiedy wrócili okazało się że czad się ulatniał, a piesek odszedł w czasie snu.

Posted

bianka0 napisał(a):
Nie wiem jak inni, ale ja widzę wszystkie, tu musi być wiadomość jeszcze od kogoś.
To się zdarzyło niedawno, państwo wyszli z domu, on został sam. Kiedy wrócili okazało się że czad się ulatniał, a piesek odszedł w czasie snu.
Mój Boże!Gdyby nie wyszli,mogliby się zaczadzić razem z nim?Wyobrażam sobie,jaki przeżyli szok!Nie chciałabym być na ich miejscu:(

Posted

__Lara napisał(a):
Gratuluję piesku wspaniałego domku!!! :)

No jestes....Domek rzeczywiscie udany panstwo tez...namowcie pania Krystyne zeby sama zamieszczala od czasu do czasu
info i jakies fotki....
Zapraszamy P. Krystyne na Dogo..jedna dobra ciotka wiecej.

Posted

Tobiaszek w nowym domu czuje się coraz pewniej.
Wybrał na przywódcę stada P.Krystynę, broni jej ,chodzi za nią krok w krok i jej najbardziej słucha.
Ma chorą łapkę. Dwa dni temu pisałam, że utyka na przednią łapkę przy chodzeniu. Dzisiaj podczas spaceru rozbrykał się i dużo biegał z sunią w typie ONka. Starał się ją dogonić. Po szaleństwie zaczął bardziej utykać i poniżej łopatki pojawił się duży bolesny obrzęk. Po odpoczynku obrzęk zniknął, pozostała w tym miejscu tkliwość. Wygląda to na zerwany mięsień.
Nie załatwia się w domu. Oprócz epizodu zaznaczenia terenu zaraz po przyjeździe, nie było już z jego strony takich prób. Kupkę robi na dworze, pomimo tego że nie zamykają go na noce w klatce kennelowej.
Jest chętny do zabawy, ale kiedy człowiek zajmie się innymi sprawami karnie odchodzi, nie narzuca się mu.
Jest zazdrosny o pieska kudłaczka na podwórku. Odgania go od P.Krystyny, obszczekuje.
Bardzo lubi dzieci, lgnie do córki P.Krystyny. Widocznie wychowywał się w domu z dziećmi.
Coraz częściej pakuje się na łózko, obok ludzi, zaczyna lubić przesiadywanie na kolanach.

Posted

dobrze czytać takie wiadomości mój Maks też miał to z przednią łapką staruszek gonił się z Pikiem ale dostał leki i było dobrze

Posted

To jest tylko część wiadomości jaką mi przekazują. O Tobiaszku wiem już dużo, jak lubi spać, co lubi jeść, że ma zarośnięty brzuszek, inaczej niż pozostałe jamniki, jak wyglądają blizny na uszkach i na nosie.
Państwo wiedzą, że nie miałam okazji osobiście go obejrzeć i z chęcią przekazują wszystko co zauważą. Za darmo.