Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bianko...są to klasyczne jamniki. Nie miniatury. Jeśli chcesz to powiem Lilce aby je jutro zmierzyła ,ale ja widziałam kiedyś w jakimś sklepie ubranko właśnie dla jamnika. Dziś Korek zniszczył kotary na budach. Chyba trzeba będzie je wieszać codziennie ,bo noce poki co mroźne.

Posted

danka1234 napisał(a):
jaki kontakt mam podawac w ogłoszeniach,czy ten sam co u Tobiasza? Tobiaszowi tez przydałby sie nowy tekst i tzreba mu zrobic nowe ogłoszenia bo w tamtych wypada niekorzystnie bo okazało sie ze ma zupełnie inny charakter niz tam opisaliśmy.

Chyba ten sam.
Korek sobie da radę w hoteliku, ale Tobiasz przy tej temperaturze i zachowaniu Korka powinien szybko znaleźć się w cieple. Chyba będzie trzeba sprawdzić ten potencjalny dom dla Tobiego, jak tylko dziewczyny będą mogły dojechać. Lepsza kotłownia niż materacyk przed budą.:shake:

Posted

mam jeszcze u siebie polarowe kubraczki na standardowe jamniki,moge podesłać wiec jesli trzeba adres do przesyłki jak najszybciej podajcie.
czekam na odpowiedz jaki kontakt podawac w ogłoszeniach?czy ten sam co u Tobiasza.

Posted

Już Ci Danusiu odpowiedziałam, że ten sam.

Dziękuję bardzo za polarki :loveu:.Dla Korka to wystarczy, Tobiego na razie też.. Ja jeszcze rozejrzę się za czymś ocieplanym, może sweterkiem.

Posted

danka1234 napisał(a):
mam jeszcze u siebie polarowe kubraczki na standardowe jamniki,moge podesłać wiec jesli trzeba adres do przesyłki jak najszybciej podajcie.
czekam na odpowiedz jaki kontakt podawac w ogłoszeniach?czy ten sam co u Tobiasza.

O Jesooo....ale się cieszę. I baaardzo dziękuję. Tobi aprawdę marznie....i znów Korek ugryzł Go dziś w nos. Ten nos jest taki biedny....
tak bym chciała aby Tobiasz trafił jak najprędzej do kochającego domku. To taki miły pies.....

Posted

Nescca, czy znasz odpowiedzi na takie pytania:

- ile spacerów dziennie Tobi odbywa i jakie długie,
- jak reaguje na ruch uliczny, przechodniów, zwierzęta,
- czy lubi się bawić (ulubiony rodzaj zabawek),
- czy lubi być noszony, czy woli siedzieć na kolankach,
- czy dużo szczeka?

To kilka najczęściej zadawanych pytań w sprawie Tobiego :)

Tak na poważnie, to najważniejsze są pytania o zachowanie w domu. Szkoda, że chłopcy nie są zdrowi i nie mogą choć jeden dzień pobyć w domu.

Wtedy można by coś konkretnego o nich powiedzieć.

Dziękuję i pozdrawiam

Posted

Israel, czy tamten domek z jamniczką będzie czekał na Tobiego ?
U nas na wschodzie Polski - 15 stopni i zamieć, wiatr taki że moje psiaki ze schodów zwiewa. Dziewczyny na razie, w taką pogodę na pewno nie wybiorą się na wizytę przedadopcyjną.

Posted

israel napisał(a):
Nescca, czy znasz odpowiedzi na takie pytania:

- ile spacerów dziennie Tobi odbywa i jakie długie,
- jak reaguje na ruch uliczny, przechodniów, zwierzęta,
- czy lubi się bawić (ulubiony rodzaj zabawek),
- czy lubi być noszony, czy woli siedzieć na kolankach,
- czy dużo szczeka?

To kilka najczęściej zadawanych pytań w sprawie Tobiego :)

Tak na poważnie, to najważniejsze są pytania o zachowanie w domu. Szkoda, że chłopcy nie są zdrowi i nie mogą choć jeden dzień pobyć w domu.

Wtedy można by coś konkretnego o nich powiedzieć.

Dziękuję i pozdrawiam

Tobi już raczej spaceruje po za posesją krótko ,ponieważ nie ma zapędów uciekiniera i sam biega po ogrodzie. 3 razy dziennie. UWAGA.... utrzymuje czystość w boksie.
Jeśli chodzi o ruch uliczny to... byłeś u nas i wiesz ,że nawet ulicy nie mamy tylko polna drogę więc z przyczyn naturalnych nie odpowiem. Z przechodniami też ciężko. Wiem ,że samochodów się nie boi. Do nas przyjeżdża mnóstwo ludzi i nigdy nie zauważyłam lęku przed nimi. Wręcz odwrotnie. Jest zainteresowany i przyjazny dla wszystkich. Psy toleruje. Nie wiem czy wszystkie. Raczej się nie bawi ponieważ Korek Go dominuje i Tobiaszek się Go boi. Lubi ręce...uwielbia głaskanie. Jeśli chodzi o szczekanie to Tobi jest ciuchutkim pieskiem. Sporadycznie słyszymy Jego głos. Nadaje się do mieszkania i do drugiego psiaka.

Posted

Niestety. Mozemy sprawdzić,ale takie sprzwdzanie nie daje pewnosci. Mialysmy owczarka niem. i sprawdzalysmy reakcje na kota. Bylo tragicznie.Mimo to został zaadoptowany a Po 2 tyg.zaakceptował koty w nowy domu .Tak więc uważam ,że takie sprawdzanie mija się z prawdą.

Posted

danka1234 napisał(a):
moje kubraki dzisiaj wysłane prioritetem ale jutro juz weekend to chyba raczej dojdą dopiero na poniedziałek.

Tak jak ostatnio wysyłałam paczki, to myślę że w sobotę będą. Dziękuję Danusiu.

Posted

wziełam sie za ogłoszenai dla Korka ale widze ze te fotki sa niezbyt korzystne do ogłoszeń,nie sa zbyt widoczne,przydało by sie kilka lepszych wyrażniejszych ujęć tym bardziej do allegra.
Chciałabym zrobic allegra i wiecej ogłoszen przez weekend wiec przydało by sie jeszcze zrobić po kilka zdjec dla obydwu psiaków.
1-alegratka
2-gumtre
3-kokosy
4-e-oferty
5-psy pl
6-szerlok
7-morusek
8-do adopcji
9-adopcja psa
10-kupie psa

Posted

bianka0 napisał(a):
Israel, czy tamten domek z jamniczką będzie czekał na Tobiego ?
U nas na wschodzie Polski - 15 stopni i zamieć, wiatr taki że moje psiaki ze schodów zwiewa. Dziewczyny na razie, w taką pogodę na pewno nie wybiorą się na wizytę przedadopcyjną.

Czy nadal czekają, czy mam prosić o wizytę przedadopcyjną ?

Posted

Tak czekają.

U nas też -15, śniegu tyle, że nie ma już gdzie odrzucać. Dobrze, że kubraczki do chłopców już jadą. Straszny czas dla psiaków nastał.

----

Przed chwilą był pierwszy tel. w sprawie Koreczka :)

Na razie wstępny - jutro będzie pewniejsze info.

Posted

do mnie przyszedł mail w sprawie adopcji Tobiego z Katowic.
bianka0,ysyłam Ci dane Panstwa i numer telefonu na pw porozmawiasz zPania jesli bedziesz uwazała ze warto lub podasz namiary do Israela.
Pani pisze ze mozna dzwionic do południa wiec nie mmam jak sama zadzwonić by spokojnie porozmawiac i wypytac o wszystko.