Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie przed chwilą ktoś do mnie zadzwonił :O Ale, że chce sunię adoptować >?<
Czy ktoś dawał jej w ogłoszeniach imię Sara/Saba ?

Kobieta mówi, że to długowłosy owczarek, że starsza i ze Sławna- tak pisało w ogłoszeniu.
Dziwnym zbiegiem okoliczności byłoby, gdyby ktoś akurat ze Sławna pomylił swój numer z moim. O.o

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja ogłaszałam Sarę 5-letnią długowłosą Onkę, przywiązaną w lesie do drzewa, ale już bardzo dawno i na pewno nie podawałam tam Twojego nr bo wtedy go jeszcze nie znałam ;) i co najważniejsze Sara jest z Sochaczewa i tak wpisywałam we wszystkich ogłoszeniach. Sara nadal szuka domu...

Posted

Vlk napisał(a):
pewnie nie bardzo wiadomo skąd się sunia wzięła. A sprawdzałyście w miejscu wypadku? Może tam się w okolicy kręci i czeka?

Ja mieszkam w tej miejscowości, gdzie był wypadek.
Sunia nie została wyrzucona u nas. W sumie, to sama nie wiem gdzie. Bo słyszałam, że ludzie widzieli ją 5km w jedną stronę od miejsca gdzie mieszkam i też z 5km w drugą stronę :roll: :/ A jak wyrzucili ją i nawet 10km ode mnie :/
Okoliczne schroniska:
- Koszalin- raczej bym już wiedziała,
- Kołobrzeg- za daleko chyba :/
- Słupsk- też kawał drogi, ale wypadałoby tam zapytać,
Nie wiem, gdzie pobliżu są jeszcze jakieś schroniska :/

Posted

Boże, co za zbieg okoliczności !!! Jest sunia, jest nasza sunia !!!!!!!!!!
Trafiłam na to ogłoszenie :arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=121442
Opis podobny. Dałam znać dziewuchom. Pojechały do weta i... okazało się, że jest i sunia z ogłoszenia i nasza sunia ! Szok !
Sunia ponoć kogoś pogryzła, dlatego trafiła do weta na obserwację. Była jakieś 10-15km od Sławna. Jest bardzo wychudzona, nie ma szelek, ma ranę nad okiem.
Jeśli nie znajdzie się właściciel, to suka tak czy siak zostanie uśpiona...
A jeśli ktoś ma być jej właścicielem, to trzeba zapłacić 150-200zł za pobyt suki na obserwacji.
Ale... to miejsce gdzie ona jest, to bardzo, bardzo mała klatka, co przy problemach suni ze stawami może zagrażać jej życiu... 14 dni w małej, ciasnej klatce. Asia nie da rady codziennie dowozić jej ze Sławna do Darłowa, tym bardziej przy takiej pogodzie... ( u nas jest katastrofa... ). Same nie wiemy co robić, ale na razie prosimy o te 150-200zł, żeby mieć pewność, że nie uśpią nam suni.
Błagam !!!!!

Numer konta: 17 1020 4681 0000 1102 0047 7216
Proszę o dopisek: " na sunię + nick "

Posted

Atomowka napisał(a):
Dziewczyny ratujcie ją, proszę skombinujcie jakieś DT. Ona jest przecudna, a te oczy rozczulają do granic możliwości

u nas ciężko o DT dla małego kota, a co dopiero dla większego psa :( w dodatku schorowanego i starego :(

Posted

Atomowka napisał(a):
To jak co z nią zrobicie jak się "spłacicie". Szukanie hoteliku płatnego?

Ona ma DT w Sławnie.
Tyle że teraz nie możemy jej zabrać bo: nie ma kasy, musi przejść 14 dniową kwarantannę.
A gdyby nawet można było wziąć sunię i dojeżdżać z nią codziennie ze Sławna do Darłowa na kontrolę, to Asia nie da rady. Tym bardziej że u nas ruch sparaliżowany.
Czyli pozostaje nam zebranie kasy i modlenie się, żeby sunia przetrzymała kwarantannę. :(