ŚWIAT Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Kinia, proszę popraw w wydarzeniu na FB skrót DT na dom tymczasowy bo ludzie spoza Dogo nie znają tego skrótu. A możesz dodać na samym początku opisu wydarzenia na FB sytuację obecną?Że jest bardzo chora i nie ma gdzie mieszkać?Bo jak ktoś czyta pierwsze zdania to wydaje się że sunia dopiero co złapana...a ludziom się czytać całości nie chce... Czy ktoś może zrobić suni Allegro cegiełkowe? Uzbierałoby się trochę kaski na dług i leczenie. Ja niestety nie umiem:( Może tak napisać do jakiegoś moderatora Dogo z prośbą o radę? Czytałam że Czarodziejka się zajmuje beznadziejnymi przypadkami... Quote
jogolcia@pdx Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Czy sunia ma imię, czy tak bezimiennie egzystuje od Listopada? Powysyłałam informację na PW, co polecam innym tutuaj bywającym - zawsze jest oddźwięk na prywatne wiadomości... Może ktoś coś rozsądnego poradzi - niestety z odległości tysięcy kilometrów nie mogę nic zdziałać osobiście? Czu ktoś odpowiedzialny za sunię może podjechać do DT i zrobic kilka dobrych zdjęć? Jeżeli sunia nie może się podnosić, to przede wszystkim trzeba by zrobić gruntowne badania, żeby ustalić co jest tego powodem, a potem podjąć odpowiednie leczenie (zmiana karmy, witaminy, leki, itd.), ale tam gdzie jest tego na pewno nie otrzyma.... Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Atomowka napisał(a):Kinia ale jakie ogłoszenia? Z tymi zdjęciami i z taki informacjami jakie mamy? To zupełnie bez sensu Moim zdaniem zdjęcia nie są aż tak złe. Może poruszą czyjeś sumienie te smutne oczka ... :( ŚWIAT, zaraz zabiorę się za FB. Dopiero wróciłam do domu i teraz mam czas. Myślę że allegro cegiełkowe to świetny pomysł ! Czy ktoś mógłby zrobić ? Sunia teraz miała robione badania krwi i wyszły ok ! Ma tylko podwyższone próby wątrobowe, ale to ponoć po przebytym stanie zapalnym. Tak czy siak, zdrowieje ! Jutro ja zadzwonię do weta i dowiem się nazw leków. Sytuacja wygląda tak, że zalegamy 265zł u DT i jeszcze 70 u weta, a jutro suka musi iść na kontrolę.. nie pójdzie bo nie ma kasy.. Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Dowiedziałam się przed chwilą, że te zastrzyki to były antybiotyki i witaminy. Po tym suni przeszło. Wcześniej dostawała tabletki ale zwracała je i wtedy stan się pogorszył. Zastrzyki polepszyły sytuację. I na bank głównym problemem są stawy. :( Quote
jogolcia@pdx Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 kinia098 napisał(a):Dowiedziałam się przed chwilą, że te zastrzyki to były antybiotyki i witaminy. Po tym suni przeszło. Wcześniej dostawała tabletki ale zwracała je i wtedy stan się pogorszył. Zastrzyki polepszyły sytuację. I na bank głównym problemem są stawy. :( Kinia - dzieki za odpowiedź...czyli nie jest tak źle... a co z imieniem? Nie można jej dać jakiegoś tymczasowego? Na przykład Hope? Albo Lusia Onkusia? Wysyłam prywatne widomości do wszystkich których widziałam ostatnio... Daliście o nie wiedomość na ONki? Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):Kinia - dzieki za odpowiedź...czyli nie jest tak źle... a co z imieniem? Nie można jej dać jakiegoś tymczasowego? Na przykład Hope? Albo Lusia Onkusia? Wysyłam prywatne widomości do wszystkich których widziałam ostatnio... Daliście o nie wiedomość na ONki? Sunia z dziś Nie wiem jak to z imieniem. Chyba wcześniej do ogłoszeń było brane Saba. Quote
lilith27 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 faktycznie kochani nie wiadomo o co chodzi teraz z suczką pw to tylko zaproszenie Quote
Szarotka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Dostalam zaproszenie. Ja juz bylam na watku. Quote
IVV Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 ja tez dostalam zaproszenie....czy te zdjecia sa od veta? Quote
ewatonieja Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 ja mogę pomóc w ogłoszeniach i zrobić banerek - tylko dajcie psu imię :) Quote
fiorsteinbock Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Sunia jest chora ale w jakich warunkach ona przebywa? czy to sa zdjecia z dt? nawet poslania pies niema?I gdzie ona jest obecnie skoro dt odmowil trzymania psa? Quote
fiorsteinbock Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Sluchajcie, ile dt bierze za m-c? Quote
Igiełka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 gdzie ona jest.. o matko w garażu :-( Na gołym betonie a ma chore stawy :placz: Quote
lilith27 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 czytam że sunia jest bardzo chora, ale nie wiem na co nie doczytałam jeszcze powinno być w tytule to, że chora, że nie ma nic nie ma kasy nie ma dt, jest beton i jakaś choroba Quote
jogolcia@pdx Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 No właśnie - sunia z problemami stawów leży na betonie ???????????? Matko, to przecież warunki jak w schronie - i za to się płaci (niektórzy ludzie naprawdę nie mają sumienia)???? ... trzeba jak najszybciej ją zabrać... Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź na moje zaproszenia - jesteście, jak zwykle, niezastąpione....poradźcie co zrobić w tej sytaucji, bo tutaj jest dosyć chaotycznie, jak widzicie... Quote
fiorsteinbock Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Musimy rozeslac watek i zwolac pomoc. Quote
lilith27 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 czytam że sunia jest bardzo chora, ale nie wiem na co nie doczytałam jeszcze powinno być w tytule to, że chora, że nie ma nic nie ma kasy nie ma dt, jest beton i jakaś choroba Quote
Igiełka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 z tego co czytałam to sunia ma także chore nerki Quote
Radek Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Dziękuję za zaproszenie. Na razie zaglądam, jak się coś wyklaruje może uda mi się wysupłać kilka groszy (nie chcę obiecywać na darmo). Quote
fiorsteinbock Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 W jej stanie trudno bedzie znalezc ds, trzeba zabrac na dt z opcja dozywotnia :( Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Matko ! Znowu chaos. DT nic nie bierze za to, że suka jest. Prosi tylko o zwrot kasy za leczenie, dojazdy, wyżywienie. To są zdjęcia suni z garażu. Już chyba 100 razy powtarzałam, że ona woli być tam niż w domu. Nie chce siedzieć w domu i tyle. Ma tam piec i 2 posłania. Nie wiem czemu w tym momencie wybrała beton. ewatonieja- nazwijmy ją na razie roboczo Saba do ogłoszeń i banerka. Chyba, że ktoś proponuje lepsze imię ? Suka nie jest chora na nerki.. Jak pisałam- choruje na stawy. Pewnie po pobycie u weta i tułaczce się tak załatwiła i teraz wszystko wychodzi. Badania krwi są jak najbardziej ok ! fiorsteinbock W jej stanie trudno bedzie znalezc ds, trzeba zabrac na dt z opcja dozywotnia :-( Dokładnie ! :( Quote
ŚWIAT Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 fiorsteinbock napisał(a):W jej stanie trudno bedzie znalezc ds, trzeba zabrac na dt z opcja dozywotnia :( Dokładnie tak jak pisze fiorsteinbock, trudno, trzeba się liczyć z opcją dożywotniego DT. 1.Cioteczki która umie robić Allegro cegiełkowe? 2.Kinia wpisz w tytule o chorobie zgodnie z sugestią lilith27 3.Czy ktoś dał o niej wiadomość na ON-ki? Quote
fiorsteinbock Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Allegro ceglaste najlepiej jakby zrobila OPP, gdyz od nich allegro nie pobiera oplat prowizyjnych od sprzedazy. Caly dochod trafia na konto. Quote
lilith27 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 suczka po coś pojechała do weta, gdzie podobno siedziała na betonie w kupach miała potem chorować i wyć........cierpieć na stawy....potem jak czytałam było lepiej a teraz co? dalej stawy? czy dług macie u weta tego co ją w tych kupach trzymał? dlaczego nie możesz poprosić o przesłanie historii choroby psa? dlaczego nie utrzymujesz kontaktu z dt? wybacz pytania, ale jeszcze takiego chaosu to nie widziałam tysiące niedopowiedzeń pies od listopada czeka na dom i nie ma ładnych zdjęć Quote
fiorsteinbock Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Kinia moze edytuj post pierwszy na informacje najbardziej aktualne, bo rzeczywiscie powstal balagan. Staruszki wymagajace opieki hotelujemy u ZuziM i Kikou, ale to kawal drogi od Was - okolice Zgorzelca. Koszt duzego psa ok. 350zł. Quote
Recommended Posts