Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kinia, proszę popraw w wydarzeniu na FB skrót DT na dom tymczasowy bo ludzie spoza Dogo nie znają tego skrótu. A możesz dodać na samym początku opisu wydarzenia na FB sytuację obecną?Że jest bardzo chora i nie ma gdzie mieszkać?Bo jak ktoś czyta pierwsze zdania to wydaje się że sunia dopiero co złapana...a ludziom się czytać całości nie chce...
Czy ktoś może zrobić suni Allegro cegiełkowe? Uzbierałoby się trochę kaski na dług i leczenie. Ja niestety nie umiem:(
Może tak napisać do jakiegoś moderatora Dogo z prośbą o radę? Czytałam że Czarodziejka się zajmuje beznadziejnymi przypadkami...

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy sunia ma imię, czy tak bezimiennie egzystuje od Listopada?

Powysyłałam informację na PW, co polecam innym tutuaj bywającym - zawsze jest oddźwięk na prywatne wiadomości... Może ktoś coś rozsądnego poradzi - niestety z odległości tysięcy kilometrów nie mogę nic zdziałać osobiście? Czu ktoś odpowiedzialny za sunię może podjechać do DT i zrobic kilka dobrych zdjęć?

Jeżeli sunia nie może się podnosić, to przede wszystkim trzeba by zrobić gruntowne badania, żeby ustalić co jest tego powodem, a potem podjąć odpowiednie leczenie (zmiana karmy, witaminy, leki, itd.), ale tam gdzie jest tego na pewno nie otrzyma....

Posted

Atomowka napisał(a):
Kinia ale jakie ogłoszenia? Z tymi zdjęciami i z taki informacjami jakie mamy? To zupełnie bez sensu

Moim zdaniem zdjęcia nie są aż tak złe.
Może poruszą czyjeś sumienie te smutne oczka ... :(

ŚWIAT, zaraz zabiorę się za FB. Dopiero wróciłam do domu i teraz mam czas. Myślę że allegro cegiełkowe to świetny pomysł ! Czy ktoś mógłby zrobić ?

Sunia teraz miała robione badania krwi i wyszły ok ! Ma tylko podwyższone próby wątrobowe, ale to ponoć po przebytym stanie zapalnym. Tak czy siak, zdrowieje !

Jutro ja zadzwonię do weta i dowiem się nazw leków.

Sytuacja wygląda tak, że zalegamy 265zł u DT i jeszcze 70 u weta, a jutro suka musi iść na kontrolę.. nie pójdzie bo nie ma kasy..

Posted

Dowiedziałam się przed chwilą, że te zastrzyki to były antybiotyki i witaminy. Po tym suni przeszło.
Wcześniej dostawała tabletki ale zwracała je i wtedy stan się pogorszył. Zastrzyki polepszyły sytuację.
I na bank głównym problemem są stawy. :(

Posted

kinia098 napisał(a):
Dowiedziałam się przed chwilą, że te zastrzyki to były antybiotyki i witaminy. Po tym suni przeszło.
Wcześniej dostawała tabletki ale zwracała je i wtedy stan się pogorszył. Zastrzyki polepszyły sytuację.
I na bank głównym problemem są stawy. :(

Kinia - dzieki za odpowiedź...czyli nie jest tak źle... a co z imieniem? Nie można jej dać jakiegoś tymczasowego? Na przykład Hope? Albo Lusia Onkusia? Wysyłam prywatne widomości do wszystkich których widziałam ostatnio... Daliście o nie wiedomość na ONki?

Posted

jogolcia@pdx napisał(a):
Kinia - dzieki za odpowiedź...czyli nie jest tak źle... a co z imieniem? Nie można jej dać jakiegoś tymczasowego? Na przykład Hope? Albo Lusia Onkusia? Wysyłam prywatne widomości do wszystkich których widziałam ostatnio... Daliście o nie wiedomość na ONki?

Sunia z dziś

Nie wiem jak to z imieniem. Chyba wcześniej do ogłoszeń było brane Saba.

Posted

czytam że sunia jest bardzo chora, ale nie wiem na co
nie doczytałam jeszcze

powinno być w tytule to, że chora, że nie ma nic
nie ma kasy nie ma dt, jest beton i jakaś choroba

Posted

No właśnie - sunia z problemami stawów leży na betonie ???????????? Matko, to przecież warunki jak w schronie - i za to się płaci (niektórzy ludzie naprawdę nie mają sumienia)???? ... trzeba jak najszybciej ją zabrać...

Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź na moje zaproszenia - jesteście, jak zwykle, niezastąpione....poradźcie co zrobić w tej sytaucji, bo tutaj jest dosyć chaotycznie, jak widzicie...

Posted

czytam że sunia jest bardzo chora, ale nie wiem na co
nie doczytałam jeszcze

powinno być w tytule to, że chora, że nie ma nic
nie ma kasy nie ma dt, jest beton i jakaś choroba

Posted

Dziękuję za zaproszenie.
Na razie zaglądam, jak się coś wyklaruje może uda mi się wysupłać kilka groszy (nie chcę obiecywać na darmo).

Posted

Matko ! Znowu chaos.
DT nic nie bierze za to, że suka jest. Prosi tylko o zwrot kasy za leczenie, dojazdy, wyżywienie.
To są zdjęcia suni z garażu. Już chyba 100 razy powtarzałam, że ona woli być tam niż w domu. Nie chce siedzieć w domu i tyle. Ma tam piec i 2 posłania. Nie wiem czemu w tym momencie wybrała beton.

ewatonieja- nazwijmy ją na razie roboczo Saba do ogłoszeń i banerka. Chyba, że ktoś proponuje lepsze imię ?

Suka nie jest chora na nerki.. Jak pisałam- choruje na stawy. Pewnie po pobycie u weta i tułaczce się tak załatwiła i teraz wszystko wychodzi. Badania krwi są jak najbardziej ok !

fiorsteinbock
W jej stanie trudno bedzie znalezc ds, trzeba zabrac na dt z opcja dozywotnia :-(

Dokładnie ! :(

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
W jej stanie trudno bedzie znalezc ds, trzeba zabrac na dt z opcja dozywotnia :(

Dokładnie tak jak pisze fiorsteinbock, trudno, trzeba się liczyć z opcją dożywotniego DT.
1.Cioteczki która umie robić Allegro cegiełkowe?
2.Kinia wpisz w tytule o chorobie zgodnie z sugestią lilith27
3.Czy ktoś dał o niej wiadomość na ON-ki?

Posted

suczka po coś pojechała do weta, gdzie podobno siedziała na betonie w kupach
miała potem chorować i wyć........cierpieć na stawy....potem jak czytałam było lepiej

a teraz co? dalej stawy?

czy dług macie u weta tego co ją w tych kupach trzymał?

dlaczego nie możesz poprosić o przesłanie historii choroby psa?

dlaczego nie utrzymujesz kontaktu z dt?

wybacz pytania, ale jeszcze takiego chaosu to nie widziałam
tysiące niedopowiedzeń

pies od listopada czeka na dom i nie ma ładnych zdjęć

Posted

Kinia moze edytuj post pierwszy na informacje najbardziej aktualne, bo rzeczywiscie powstal balagan.
Staruszki wymagajace opieki hotelujemy u ZuziM i Kikou, ale to kawal drogi od Was - okolice Zgorzelca. Koszt duzego psa ok. 350zł.