kinia098 Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Inez de Villaro napisał(a):Pies piszczy i cierpi a ludzie patrzą na to bezczynnie, bo nie ma transportu...? ręce mi opadają... Tak, nie ma transportu. Sławno a Słupsk to 30km, jak pisała estrella, a do autobusu raczej nikt nie weźmie suki robiącej pod siebie.. Quote
kinia098 Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 W środę suka pojedzie do weterynarza. Rozważamy jej uśpienie.. Ona strasznie już cierpi :( Ale ostateczną decyzję podejmie wet.. Jedyne co nas pociesza w tej sytuacji, to to, że sunia jeszcze zaznała dobroci i opieki ze strony człowieka :( Quote
kinia098 Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Sunia dziś była u weta. Wetka myślała, że będzie miała bardzo niską temperaturę co by oznaczało, że jest w agonii, a jednak nie !! Sunia się broni, walczy ! I są dwie opcje- albo jest to drobna sprawa, że suńce się po prostu zachorowało i antybiotyki ją postawią na nogi albo to coś poważniejszego i niestety.... Dziś dostała 3 różne zastrzyki, w tym bardzo dobry antybiotyk. Ma je dostawać jeszcze jutro i w piątek. W piątek po południu ma też mieć robione badanie krwi i jeśli okaże się, że nerki i wątroba przestają pracować, to.... :cry: Koszty za dziś: - 35zł - wizyta i 3 zastrzyki, - 60zł - zastrzyki na czwartek i piątek, - 35zł - paliwo. Państwo, którzy się nią opiekują są załamani, że z sunią tak źle :( W piątek potrzebna będzie kolejna kasa... Quote
Igiełka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 sunia tak bardzo chce żyć i walczy..stan jest zły.. bardzo to smutne Quote
kinia098 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Suka ma dług i traci DT............ Ja jestem załamana. Quote
kinia098 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 ŚWIAT napisał(a):Jak to traci DT??? No mamy ją zabrać... Znowu rozchodzi się o pieniądze.... Do mnie to jeszcze nie dotarło. Ja nie wiem co teraz z sunią... Nawet gdyby poszła do hotelu, to już chyba na dożywocie.. bo kto by chciał tak schorowanego psa ?! Quote
siekowa Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Zróbcie jej wydarzenie na FB. Ile pieniędzy brakuje? Quote
Szarotka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 I dt. komu ja niby odda, czy moze wypusci ? czy jak ? Quote
Igiełka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 O matko :-( Tragedia :-( Czemu DT chce Ją oddać? Quote
fiorsteinbock Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 kinia098 napisał(a):Suka ma dług i traci DT............ Ja jestem załamana. o zesz!!! Nie mam jak pomoc! A co z jej stanem zdrowia? jest w bardzo zlym stanie i dt ją oddaje? Przeciez dlug mozna splacic :( Quote
kinia098 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Wydarzenie na FB jest, ale tak zagmatwane, że nie wiem czy coś uzbieramy :( Poza tym, kto wpłaci jak ja nawet nie dostałam nazw leków, chociaż proszę już od bardzo dawna... A fakturę wet wystawi dopiero jak zapłacimy dług- 70zł............. Czyli chyba w sumie musimy zebrać jakieś 300zł. Sama nie wiem. Ciężko skupić myśli jeśli się nie wie co teraz stanie się z suką, gdzie ją umieścić... DT nie ma czasu, kasy i sił, żeby dalej się suką opiekować... i pisze, że w każdej chwili może mi ją przywieźć do domu. A jak to zrobi, to ja chyba wylecę razem z tą sunią.. :( Po prostu brak w domu już miejsca na kolejnego zwierzaka ... :( Hotel ? Na to potrzeba deklaracji i to być może na baaaaaaaaardzo długo, bo jak wiadomo suka jest w złym stanie. Nie wiem naprawdę.. może Wy macie jakieś pomysły ? Quote
ANETTTA Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 ! :placz: psie tragedie przez brak kasy !!! Quote
Szarotka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 A czemu jest wydarzenie na f.b zagmatwane. To moze zrobic dobry opis i starac sie uzbierac pieniadze. Quote
kinia098 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Szarotka napisał(a):A czemu jest wydarzenie na f.b zagmatwane. To moze zrobic dobry opis i starac sie uzbierac pieniadze. Tak jak i cały wątek na Dogo chyba. Niektórzy nie mogli się połapać. Jutro zmienię opis. Opiszę wszystko dokładnie, żeby było wiadomo o co chodzi. Quote
jogolcia@pdx Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Zapisałam wydarzenie i udostępniam na FB... ale sytuacja, aż zaniemówiłam na ten DT (nawet gdyby były pieniądze, to ona tam nie powinna zostać- z tego co wyczytałam ;-( ... w jakiej dokładnie okolicy jest sunia? Czy można ją transportować gdzieś dalej? Co powiedział wet? Co to może być? Jakie są prognozy? Robili jakieś badania, czy tylko antybiotyk zaaplikowali? Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 jogolcia@pdx napisał(a):Zapisałam wydarzenie i udostępniam na FB... ale sytuacja, aż zaniemówiłam na ten DT (nawet gdyby były pieniądze, to ona tam nie powinna zostać- z tego co wyczytałam ;-( ... w jakiej dokładnie okolicy jest sunia? Czy można ją transportować gdzieś dalej? Co powiedział wet? Co to może być? Jakie są prognozy? Robili jakieś badania, czy tylko antybiotyk zaaplikowali? Sunia jest w Sławnie. Jesto to województwo zachodniopomorskie. Nie tak daleko od Koszalina, Darłowa, Słupska. Jeśli odpowiedzialny DT, który podołałby z leczeniem suni i w ogóle tymczasowaniem jej; suka co chwilę choruje, woli siedzieć w garażu niż w domu, czasami wyje jeszcze w nocy, no ma gorsze dni :(, zdarza się, że robi w pomieszczeniu a nie na dworze :(, znalazłby się gdzieś dalej, to stanęłabym na głowie, żeby ją tam dowieźć. Bo nie wiem czy tutaj na miejscu znajdzie się ktoś kto zaopiekuje się starą chorą suką :( Suni poprawiło się po tych antybiotykach, więc chyba wątroba w porządku i reszta narządów. Zaczęła więcej jeść, żywsza się zrobiła. Ale najgorzej ze stawami, bo sunia czasami piszczy i nie może się podnieść. Dlatego pewnie musiałaby być cały czas na jakichś tabletkach :( Dziś powinnam dostać dokładniejsze wyniki po pobraniu krwii. Quote
Atomowka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ja nie mam słów, więc teraz nie nie napiszę A dt tak cierpi,że sunia choruję,że aż ją wywalają. Pff żal Quote
Igiełka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 brak słów, przykre to wszystko najbardziej żal tej niewinnej suni Quote
kinia098 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 W górę suniu ! :( DT tak bardzo potrzebny ! :( Może ktoś nas wspomoże ogłoszeniami ? Quote
Atomowka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Kinia ale jakie ogłoszenia? Z tymi zdjęciami i z taki informacjami jakie mamy? To zupełnie bez sensu Quote
Recommended Posts