Aleksa. Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 kinia098 napisał(a):suka jest w ciężki stanie. po świętach rozważam uśpienie jej. :(:(:( (10 znaków.....:/) Quote
Inez de Villaro Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 kinia098 napisał(a):suka jest w ciężki stanie. po świętach rozważam uśpienie jej. Co z nią? Jest chora? Co się stało? Quote
lika1771 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Inez de Villaro napisał(a):Co z nią? Jest chora? Co się stało? Tez zapytam Quote
kinia098 Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 kąsa, nie za bardzo może chodzić, jest w złym stanie psychicznym, do końca życia będzie musiała brać leki, weterynarz zajebiści* ją urządził ( 2 tygodnie nie była wyprowadzana z tej klatki i nie miała tam sprzątane...), i kilka innych spraw, o których pisać nie będę, bo może to dziwnie się skończyć. :cry: Quote
Inez de Villaro Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Dlaczego nie może chodzić? Jakie leki bierze do końca życia? Czy nie mozna jej stamtąd zabrać i leczyć? Quote
Plicha Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Kinia napisz coś więcej, o co chodzi? Na co jest chora? Stan psychiczny powinien ulec poprawie w DT :( Quote
kinia098 Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 sunia jest już w DT. na pewno 2 tygodniowy pobyt w klatce w zimnie i swoich odchodach zrobił swoje na stawy suni i jest z nią ciężko... w dodatku jej psychika... wszystkich gryzie, jest jeszcze w gorszym stanie niż na początku. na pewno boli ją wszystko. ma dostawać jakieś leki przeciwbólowe. a nie wiem jakie leki do końca życia ma brać :/ na pewno przeciwbólowe i jakieś na stawy :/ dostałam info, że mam ją jak najszybciej zabierać do DS.... a wątpię, że znajdzie się DS, ja nie mam gdzie jej zabrać i w dodatku sunia na pewno bardzo, bardzo cierpi.. dlatego rozważam jej uśpienie :cry: Quote
Atomowka Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Jeżeli tylko leki przeciwbólowe to zapewne to nie jest duży koszt Agresje tez się da zwalczyć, nie takie "agresory" wychodziły na prostą, przecież wcześniej się tak nie zachowywała. Ona jest w szoku nie wie co się dzieję. Raz wolność, tułaczka, zaraz dom, potem tułaczka, klatka i znowu dom. Dajcie jej szansę Kinia czemu piszesz,że musisz mieć dla niej szybko DS czy DT nie chce/ nie może się już nią zajmować? Quote
kinia098 Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Atomowka napisał(a):Jeżeli tylko leki przeciwbólowe to zapewne to nie jest duży koszt Agresje tez się da zwalczyć, nie takie "agresory" wychodziły na prostą, przecież wcześniej się tak nie zachowywała. Ona jest w szoku nie wie co się dzieję. Raz wolność, tułaczka, zaraz dom, potem tułaczka, klatka i znowu dom. Dajcie jej szansę Kinia czemu piszesz,że musisz mieć dla niej szybko DS czy DT nie chce/ nie może się już nią zajmować? Dla mnie sprawa z DT jest niezbyt miła i nie chcę tutaj o tym pisać.. :/ Albo ktoś weźmie sunię na DS i bezgranicznie ją pokocha, nie patrząc na to, że potrzeba jej czasu, dużo miłości, wydatków związanych z leczeniem, albo niestety ją uśpię :( Chociaż, sama nie wiem czy warto szukać DS. Ona strasznie cierpi :( Jestem w kropce :( Quote
Atomowka Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 K..a mac:angryy: To nie do Ciebie Kinia tylko z bezsilności Wiem,że łatwo jest pisać i doradzać jak jest się daleko ale nie wiem,. może szukajmy jej DT na cito z dobrą opieką. Na leki jakoś się uzbiera Kinia zmień tytuł wątku, może napisz,że szukamy kasy i DT na cito inaczej suka trafi pod igłe Porozsyłam trochę wątek, ja właśnie to robię Quote
kinia098 Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 [quote name='Atomowka']K..a mac:angryy: To nie do Ciebie Kinia tylko z bezsilności Wiem,że łatwo jest pisać i doradzać jak jest się daleko ale nie wiem,. może szukajmy jej DT na cito z dobrą opieką. Na leki jakoś się uzbiera Kinia zmień tytuł wątku, może napisz,że szukamy kasy i DT na cito inaczej suka trafi pod igłe Porozsyłam trochę wątek, ja właśnie to robię Atomowko, zdaję sobie sprawę że Dogo pomogłoby w leczeniu, dałoby DT albo hotelik. Ale ja naprawdę poważnie zastanawiam się nad uśpieniem jej :( Mi już też ręce opadają, sama nie wiem co w końcu robić. Uśpić i ulżyć jej cierpieniom, czy szukać DT, zbierać kasę, długo pracować nad sunią i znaleźć jej super dom, żeby po tylu przeszkodach mogła spokojnie dożyć końca swoich dni. Ja naprawdę sama nie wiem :cry: Boję się już nawet podjąć wprowadzania kolejnego starego psa, bo Dan którego wypatrzyłam w schronie już ponad pół roku czeka na dom w hotelu, a deklaracji coraz mniej :( Prawie w ogóle.. :/ -> http://www.dogomania.pl/threads/186633-B.schorowany-i-stary-ASTEK-w-schronisku-!-Potrzebny-spokojny-k%C4%85t-na-stare-lata-!?p=14781803#post14781803 Quote
Atomowka Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Kinia może pogadaj z wetem ( ale jakimś lepszym niż tym u którego teraz sunia była) zrób dokładne badania suni, niech on oceni czy ona faktycznie tak cierpi, czy będzie potrzebne jakieś inne leczenie oprócz tego podawania leków? Niech wet oceni jej stan ogólny, sorry ale Ty ( chyba) nie jesteś wetem takie dogłębne badania wiele wyjaśnią Kinia nie możemy usypiać psów dlatego, bo już nie mamy siły, jak mówię wiem,że z daleka to łatwo pisać ale proszę zrób jej najpierw konkretne badania. Sunia jest w jakim mieście? Quote
Estrella Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 kinia098 napisał(a):a nie wiem jakie leki do końca życia ma brać :/ na pewno przeciwbólowe i jakieś na stawy :/to tak jak nasz Abi. Jest w hoteliku u mariamc, w Szczecinku. Dostaje carprodyl na stawy i przeciwbólowy to chyba vetmedin. A od 1.11 zmniejszono mu dawkę o połowę, aby został tylko na suplementach stawowych. Fajnie by było gdyby sunia trafiła w takie miejsce jak Abiś, gdzie na pewno szybko doszłaby do siebie i fizycznie i psychicznie.. trzymam Kinga kciuki i za sunię i za Ciebie, wierzę, że podejmiesz właściwą decyzję. Quote
Plicha Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Kiniu daj suni szansę, ona jest w szoku, te 2 tygodnie musiały być dla niej tragedią :( myślę że jest agresywna z bólu i strachu :( trzeba jej spokoju i żeby ją dobry wet zdiagnozował, pieniążki się znajdą. Szkoda sunieczki, tyle już przeszła :( Quote
kinia098 Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 Jest lepiej, jest lepiej !! :) :) :) Quote
kinia098 Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 Zaczęła jeść i pić. Uspokoiła się trochę. Nawet kilka razy pomerdała ogonkiem :) Tylko cały czas śpi. Bardzo boi się dotyku. Nie chcę nawet myśleć, co mogli jej na tych wsiach robić :cry: Leki będzie musiała brać do końca życia jakieś na wzmocnienie, przeciwbólowe i coś jeszcze chyba na stawy. I znowu proszę o jakiekolwiek wpłaty.. :( Chyba nie usypiamy.. Quote
Atomowka Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Kinia nie usypiamy absolutnie to byłoby egoistyczne Kinia proszę wpisz w tytule, że zbieramy na DT i leczenie inaczej sunia trafi do schronu czy pod igłę. Ten tytuł nic nie mówi Porozsyłaj trochę wątek, ja powrzucałam sunię na "moje" wątki widać troszkę osób weszło Sama nie dasz rady a nawet z moją pomocą będzie ciężko Ode mnie sunia ma 50 zł na start jak pisałam a jak znajdzie się hotelik ( może u mariamc zapytam tam gdzie wspominamy Abi jest, Estrella wiesz czy ona ma miejsce?) to co msc będę 50 zł płaciła stałej, kasy co prawda nie mam ale nie mogę przejść obok niej obojętnie Masz może jakieś rzeczy na bazarek? Ja trochę fantów pewnie znajdę ale to mało, jakby zebrać więcej to może jakaś kasa się znajdzie Quote
Estrella Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 nie wiem, czy mariamc ma wolne boksy, zapytajcie się jej na pw Quote
Szarotka Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Jestem na watku, ale nie mam pomyslu. Wiem, ze messtudio ma BDT., ale chyba kobieta jest zapsiona po uszy. Quote
Atomowka Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Mestudio nie znam osobiście ale to złota kobita i psów ma aż nadmiar, nie śmiem do niej pisać nawet Szarotka może jakaś drobna deklaracja, może rzeczy na bazarek? Banerek? Estrella kochana moja zrobisz? Quote
ŚWIAT Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Co za bieda psina... poproszę o nr konta na priv, coś dorzucę choć niewiele, czy wysyłać na to konto w 1 poście? Quote
lika1771 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Amstaf je co drugi dzien lub zadziej chleb z woda http://www.dogomania.pl/threads/198899-Amstaf-potrzebuje-pomocy Quote
Recommended Posts