lika1771 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Niech nie ida do tego weta co byli pierwszym razem albo Baczynski na Armi Krajowej albo do Alwetu Quote
Polla Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 jejku, co się dzieje? dlaczego musi cierpieć? biedna suńka? :( czekam na wiadomości :( Quote
Enigma79 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Ten opis (objawów) brzmi strasznie groźnie i niepokojąco :( Ona musi bardzo cierpieć... Napiszcie, co powiedział weterynarz. Quote
kinia098 Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Jeszcze nic nie wiem :( lika1771 napisał(a):Niech nie ida do tego weta co byli pierwszym razem albo Baczynski na Armi Krajowej albo do Alwetu Mówiłam to kobiecie, która ma sunię na DT.. Ona twierdzi, że Radwet jest najlepszy i sunia będzie leczona tam. Moje zdanie raczej znaczenia nie ma po ostatniej rozmowie, chociaż według mnie powinno mieć, chociażby po części. Quote
lika1771 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 [quote name='kinia098']Jeszcze nic nie wiem :( Mówiłam to kobiecie, która ma sunię na DT.. Ona twierdzi, że Radwet jest najlepszy i sunia będzie leczona tam. Moje zdanie raczej znaczenia nie ma po ostatniej rozmowie, chociaż według mnie powinno mieć, chociażby po części.[/QUOTE Trudno, mam nadzieje ze poznaja sie co suni dolega.Czekam na wiesci.Kinia a Ty jestes ze słupska? Quote
kinia098 Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Dziś lepiej z sunią; nie zwracała, normalnie na dwór wychodziła, piła. Dopiero jutro będzie ekg. I zaczynają się następne wydatki- jutrzejsza wizyta może wynieść minimum 100zł.............. Doszła wpłata od Enigmy, 30zł :loveu::loveu::loveu: A, i czy może ktoś napisać do Isadora ( 7, czy 77? ) ? Ja tu się nie łapię, nie mogę znaleźć listy użytkowników :angryy: Inez pisała, że to ona robiła jej allegro cegiełkowe. A naszej suni na pewno się przyda :/ Quote
ilon_n Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Z tego co czytam sunia wymaga wnikliwej diagnostyki. To wycie z pewnością bierze się z bólu. Nie podejrzewam, że serducho jest jego źródłem, ale ono tez wymaga zbadania, więc ekg i tak potrzebne. Jednak sądzę, że ból ma zupełnie inne podłoże i w pierwszej kolejności należy doszukać się tej przyczyny i ja eliminować. Biedna sunia. Zaraz napiszę do Isadory. Quote
kinia098 Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 ilon_n napisał(a):Z tego co czytam sunia wymaga wnikliwej diagnostyki. To wycie z pewnością bierze się z bólu. Nie podejrzewam, że serducho jest jego źródłem, ale ono tez wymaga zbadania, więc ekg i tak potrzebne. Jednak sądzę, że ból ma zupełnie inne podłoże i w pierwszej kolejności należy doszukać się tej przyczyny i ja eliminować. Biedna sunia. Zaraz napiszę do Isadory. z tym wyciem to ja już sama zgłupiałam. jak jeszcze była u mnie, uciekła, złapałam ją. byłyśmy na podwórku i szczekały psy sąsiadów. w pewnym momencie sunia zaczęła wyć, szarpać się na smyczy, skomleć i... machać ogonem :O tak jakby gdzieś dojrzała swojego pana :O Quote
kinia098 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 za dzisiejszą wizytę Asia zapłaciła 110zł :( dokładnie jeszcze nie wiem za co, napisze jak się dowiem. ale z sunią lepiej ! :D:D:D Quote
lika1771 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 To dobrze ze stan suni sie poprawia,a co wet powiedział jest jakas diagnoza? Quote
kinia098 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 Pozwolę sobie skopiować wczorajszą wiadomość od Asi: [FONT=MS Shell Dlg 2]Witaj byłam dziś ze Znajdą u weta....oj było wrażeń....posłuchał jej serduszka.....twerdzi, ze to juz babulinka , ma zły stan zabków i również serduszko jest osłabione ale bije ok. Dzis psinka miała pobranie kwri, az trzy probówki:( bała sie bardzo ale doktor tak fajnie podszedł do niej , gadał do niej, głaskał, byl delikatny..... krew povrali na wszystko, morfologia, nerki, watroba trzustka i cos tam jeszcze, jutro po 10.00 ma zadzownic po wyniki i wtedy dopiero powiedza mi, jakie zaczynamy leczenie bo on nie chcial dac nic w ciemno. Mała dostała dziś dwa zatsrzyki, jeden witaminy a drugio na wzmocnienie serca....za pobieranie krwi wyszło 110zł, wizyta 30zł i dwa zastrzyki 30zł....powinnam zaplacic 170zł ale jak dowiedział sie ze to znajda, powiedział ze placimy tylko za pobranie krwi :)) byłma mega happy! [/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]Psinka ma mocne zwyrodnienie stawów biodrówych.....dlatego ma słabe nozki i boli ja jak sie nią z tyłu dotyka [/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]ogolnie stwerdził, że ejst bardzo osłabiona, WYSTRASZONA!! oraz widac, ze teskni:(( [/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]nie mogł sie nadziwic ze po tylu latach ktos ja wyrzucił:( [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2] [/FONT] Quote
kinia098 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 A może ktoś zrobi banerek ? Ja niestety jestem noga w tym :/ Co z allegro cegiełkowym, zrobi je nam Isadora ? Mam nowe, dobre wieści !!! :D :D :D Nerki trzustkę sunia ma super ! :) Próby wątrobowe też ok :) prócz jednego świadczącego o stanie zapalnym w organizmie. Morfologia w miarę, ma dużo białych krwinek, co świadczy o tym zapaleniu. Leczenie ma wyglądać tak- tydzień antybiotyk, leki przeciwzapalne oraz leki wzmacniające serduszko. Dobrze, że wyniki nie są takie złe !!! :) A, a ponoć ten guz na grzbiecie może świadczyć o jakichś problemach ze stawami lub kośćmi :( Quote
kinia098 Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 mamy stówkę dla suni ! :D ale to jeszcze nie koniec :( Quote
lika1771 Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Dziekuje Blacky banerek super.Cioteczki brac Quote
Plicha Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Biedna suńka :( cieszę się że wyniki nie są takie złe. Quote
Polla Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 dobrze, że wyniki w miarę ok, a co z padaczką? Quote
kinia098 Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 blacky764 napisał(a): dziękuję za banerek :loveu::loveu: padaczka chyba wyeliminowana. może to jakieś chwilowe tylko było ? Quote
kinia098 Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Sunie uciekła z DT :( A już było lepiej, zaczęła bawić się z sunią P. Ewy, zabierała buty, zrobiła się żywsza :( Ale mimo to dalej wyła. Nawet o 3 rano. Wtedy P. Ewa zeszła do niej, posiedziała, uspokoiła, ale rano suni już nie było :( Musiała się wymsknąć przez drzwi do garażu. Jutro intensywne poszukiwania, dziś po suni nie było ani śladu :( Quote
Aleksa. Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Jak to????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: :(:( Quote
kinia098 Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Aleksandra95 napisał(a):Jak to????:crazyeye::crazyeye::crazyeye: :(:( wymsknęła się :( ona dalej tęskni za tamtym skur#$%^, dalej wyje przez niego, chce wrócić, pamięta, cholernie cierpi ! :( Quote
kinia098 Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 __Lara napisał(a):Szukaliście jej? :( No pewnie.. P. Asia szukała suni, zapewne P. Ewa też. :( Może schowała się gdzieś pod krzaczkiem i jutro wróci, bo dziś cholernie padało :( Tak czy inaczej, jutro intensywne poszukiwania, ogłoszenia i mamy nadzieję, że sunia się odnajdzie :( Ja u siebie w okolicach też będę się rozglądać. Quote
Recommended Posts