Inez de Villaro Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 lika1771 napisał(a):Oby nie, bo tam naprawde sunia nie ma szans zostanie uspiona:-( i to przez tech.wet. bo on tam rzadzi Takie macie schronisko??? SZOK!! Quote
Polla Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Polla napisał(a):ile sunia ma lat? i co ciotki? gdybym wiedziała jaki wiek ma sunia to już dzisiaj miałaby ogłoszenia :( jest gdzieś w wątku informacja o tym, może przeoczyłam :( Quote
lika1771 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Inez de Villaro napisał(a):Takie macie schronisko??? SZOK!! Przeczytaj http://fundacja-emir.pl/aktualnosci/SCHRONISKA/SCHRON/schronSlupsk.htm Quote
__Lara Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Zapisuję, nie wiem co robić :( biedna sunia :( czy to wycie jej nie jest spowodowane bólem? może doznała jakiegoś uszkodzenia? Quote
Igiełka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Kinia098 dziękuje za zaproszenie, biedna sunieczka :-( Dramat :-( Quote
malawaszka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 podnoszę suczkę :( a może ona wyje bo jednak coś ją boli? nie poturbował jej ten samochód? Quote
ilon_n Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 chyba lepiej od razu zbierać deklaracje na hotelik, bo na darmowy DT dla suni raczej nie ma szans .. i takie podnoszenie wątku żadnego rozwiązania nie przyniesie i w końcu będzie musiała trafić do schronu .. gdzie jak piszesz nie będzie miała szans .. ostatnio zawoziłam sunię do hoteliku przy hodowli onków w kuj.-pom. wynegocjowałam opłatę z dołu czyli byłby miesiąc na uzbieranie deklaracji .. niestety nie jest najtańszy .. sądząc po wielkości suni, bo na fotkach wydaje się pokroju ONka, koszt to 15pln/dobę w tym juz karma wliczona. Sunia musiałaby wcześniej przejść standardowe badanie u weta, bo ten hotel jest przy hodowli i chodzi o bezpieczeństwo psów już tam mieszkających. W tym czasie można ją poogłaszać. W ten sposób stwarzamy jej sensowne szanse .. alternatywę dla wątpliwego schroniska. Co Ty na to kinia098?? Quote
__Lara Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 To co? zbieramy $$$? kinia098, co Ty na to? Quote
CatAngel Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Dajcie znać czy bedxiecie zbierać na hotelik jak tak to wpiszemy na FB i może ktoś też coś pomoże, wpłaci :) Quote
Plicha Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Popieram pomysł z hotelikiem i trzeba ją do weterynarza zaprowadzić bo może rzeczywiście ma jakiś uraz wewnętrzny. Kinia jesteś kochana że wzięłaś ją do domu, musimy jej pomóc, nie może trafić do schronu :( Quote
Enigma79 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Bardzo smutna historia... :( a DT brak. Kinia098, jeśli uda się suni jakoś pomóc, daj proszę znać, to wesprę finansowo (jednorazowo na razie).... biedna psina... Quote
ilon_n Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Co z sunią? nadal przebywa u Ciebie, kinia098?? jak jej stan zdrowia? i jakie decyzje?? Quote
kinia098 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Polla napisał(a):ile sunia ma lat? Na pewno nie jest super młoda. No daje jej te 8-10 ale ja nie dam gwarancji :roll: Dziś troszkę dokładniej się dowiemy, bo od wczoraj wieczorem.... SUNIA JEST NA DT W SŁAWNIE !! [SIZE=2]Ogromne podziękowania należą się Agnieszce, Pani Asi i jej Mamie :loveu::loveu::loveu::loveu: :Rose: :Rose: :Rose: Ale to nie koniec problemów... Estrella napisał(a):Kinga, piszesz o słupskim schronisku? NIGDY bym jej tam nie wysłała... Sprostuję: sunia wcale nie jest wielkości onka. Jest znacznie krótsza i trochę niższa. Moja Pajda to taki mixior onka, a ona jest od niej mniejsza. I teraz te cholerne problemy... a nie, może najpierw przed tym wszystkim jeszcze trochę miłych wieści. Wczoraj sunia jak już jechała z Panią Asią do Sławna, to usiadła sobie z tyłu, wstawiła łeb między przednie siedzenia i zaczęła lizać po buzi Panią Asię i merdała ogonkiem :placz: Aż się płakać chce i ze szczęścia i z tego, jak sunia cierpi :( DT, no najlepiej, żeby sunia znalazła dom jak najszybciej. Powiedziałam, że w razie czego kobitki mają się zgłaszać po pomoc i już jest ona potrzebna..... Sunia w nocy dostała ataku padaczki..Wet nie mógł przyjechać na miejsce i przez tel. jakoś sytuacja się załagodziła. Jak sunia juz ochłonęła, to sraciła orientację i wchodziła w ściany :( Dziś miały być w Słupsku na prześwietleniu czaszki, bo możliwe, że oberwała :( Dlatego teraz proszę o pomoc finansową, bo zaczyna się robić ciekawie. Quote
ilon_n Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Z jednej strony bomba wieści, że jest DT i sunia już w nim :) gratuluję kinia098 .. nie sądziłam, że znajdzie się takie miejsce .. i to z dnia na dzień .. to graniczy z cudem, ale jak widać cuda nie są niemożliwe ;) z drugiej strony te problemy neurologiczne to rozpacz .. nie wiadomo czy to skutek świeżego urazu czy może starszy problem i kto wie czy nie przyczyna pozbycia sie suni i tym samym problemu przez wcześniejszych właścicieli!! Konieczna jest diagnoza weta, prognozy i szacowania kosztów leczenia .. Quote
Enigma79 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 :( czym te biedne stworzenia sobie na to wszystko zasłużyły.... Kinia098, jeśli prześlesz dane do przelewu (+ co wpisać w tytule), to wpłacę jutro na poczcie jakąś kwotę, na razie 30 zł. Moja sunia też miała padaczkę ale ataki nie były częste i nie brała żadnych leków, co ocaliło jej wątrobę. Trzymaj się malutka. Quote
__Lara Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Ehhh, biedactwo, potrzebne prześwietlenie. Jedynie dobrze,że ma dt. Quote
kinia098 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 lika1771 napisał(a):U jakiego weta bedziecie w Słupsku? Ja nie wiem, to Pani Asia z Ewą zajmują się sunią. Wet na razie dał zastrzyki, które wyniosły 70zł...... Podejrzewają płyn w osierdziu i na razie będą obserwować. Rozsyłajcie, udostępniajcie na FB :( Quote
lika1771 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Kinia to zapytaj u jakiego weta byli Quote
kinia098 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 lika1771 napisał(a):Kinia to zapytaj u jakiego weta byli Rad-wet. Tylko, że ja teraz się o nich nasłuchałam złych rzeczy :O Quote
kinia098 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 WYDATKI: - 50zł - zastrzyk przeciwwstrząsowy + 5 tabletek na wzmocnienie, - 21zł - antybiotyk w aptece, + koszty wyżywienia :( to jeszcze nie koniec, to dopiero początek :( proszę o bazarki, drobne wpłaty... słuchajcie, a jakby dla nie allegro cegiełkowe zrobić ? kto by mógł ? SUNIA MA OKOŁO 13 LAT !! :crazyeye: Quote
lika1771 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 kinia098 napisał(a):Rad-wet. Tylko, że ja teraz się o nich nasłuchałam złych rzeczy :O Roznie o niej mowia,ale wiecej złych opini Quote
ANETTTA Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 13 lat ...............bidulinka :shake::shake: Quote
kinia098 Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 mam nadzieję, że sunia wyjdzie z tego. mimo tego, że jeszcze nie nadaje się do adopcji, to proszę już o ogłoszenia... bo wydaje mi się, że będzie ciężko Quote
Recommended Posts