Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 631
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Polla napisał(a):
ile sunia ma lat?

i co ciotki? gdybym wiedziała jaki wiek ma sunia to już dzisiaj miałaby ogłoszenia :( jest gdzieś w wątku informacja o tym, może przeoczyłam :(

Posted

chyba lepiej od razu zbierać deklaracje na hotelik, bo na darmowy DT dla suni raczej nie ma szans .. i takie podnoszenie wątku żadnego rozwiązania nie przyniesie i w końcu będzie musiała trafić do schronu .. gdzie jak piszesz nie będzie miała szans ..

ostatnio zawoziłam sunię do hoteliku przy hodowli onków w kuj.-pom.
wynegocjowałam opłatę z dołu czyli byłby miesiąc na uzbieranie deklaracji .. niestety nie jest najtańszy .. sądząc po wielkości suni, bo na fotkach wydaje się pokroju ONka, koszt to 15pln/dobę w tym juz karma wliczona.
Sunia musiałaby wcześniej przejść standardowe badanie u weta, bo ten hotel jest przy hodowli i chodzi o bezpieczeństwo psów już tam mieszkających. W tym czasie można ją poogłaszać. W ten sposób stwarzamy jej sensowne szanse .. alternatywę dla wątpliwego schroniska.

Co Ty na to kinia098??

Posted

Popieram pomysł z hotelikiem i trzeba ją do weterynarza zaprowadzić bo może rzeczywiście ma jakiś uraz wewnętrzny. Kinia jesteś kochana że wzięłaś ją do domu, musimy jej pomóc, nie może trafić do schronu :(

Posted

Polla napisał(a):
ile sunia ma lat?

Na pewno nie jest super młoda. No daje jej te 8-10 ale ja nie dam gwarancji :roll:
Dziś troszkę dokładniej się dowiemy, bo od wczoraj wieczorem.... SUNIA JEST NA DT W SŁAWNIE !!
[SIZE=2]Ogromne podziękowania należą się Agnieszce, Pani Asi i jej Mamie :loveu::loveu::loveu::loveu: :Rose: :Rose: :Rose:
Ale to nie koniec problemów...

Estrella napisał(a):
Kinga, piszesz o słupskim schronisku?

NIGDY bym jej tam nie wysłała...

Sprostuję: sunia wcale nie jest wielkości onka. Jest znacznie krótsza i trochę niższa. Moja Pajda to taki mixior onka, a ona jest od niej mniejsza.

I teraz te cholerne problemy... a nie, może najpierw przed tym wszystkim jeszcze trochę miłych wieści.
Wczoraj sunia jak już jechała z Panią Asią do Sławna, to usiadła sobie z tyłu, wstawiła łeb między przednie siedzenia i zaczęła lizać po buzi Panią Asię i merdała ogonkiem :placz: Aż się płakać chce i ze szczęścia i z tego, jak sunia cierpi :(
DT, no najlepiej, żeby sunia znalazła dom jak najszybciej. Powiedziałam, że w razie czego kobitki mają się zgłaszać po pomoc i już jest ona potrzebna.....
Sunia w nocy dostała ataku padaczki..Wet nie mógł przyjechać na miejsce i przez tel. jakoś sytuacja się załagodziła. Jak sunia juz ochłonęła, to sraciła orientację i wchodziła w ściany :(
Dziś miały być w Słupsku na prześwietleniu czaszki, bo możliwe, że oberwała :(

Dlatego teraz proszę o pomoc finansową, bo zaczyna się robić ciekawie.

Posted

Z jednej strony bomba wieści, że jest DT i sunia już w nim :) gratuluję kinia098 .. nie sądziłam, że znajdzie się takie miejsce .. i to z dnia na dzień .. to graniczy z cudem, ale jak widać cuda nie są niemożliwe ;)
z drugiej strony te problemy neurologiczne to rozpacz .. nie wiadomo czy to skutek świeżego urazu czy może starszy problem i kto wie czy nie przyczyna pozbycia sie suni i tym samym problemu przez wcześniejszych właścicieli!!

Konieczna jest diagnoza weta, prognozy i szacowania kosztów leczenia ..

Posted

:( czym te biedne stworzenia sobie na to wszystko zasłużyły.... Kinia098, jeśli prześlesz dane do przelewu (+ co wpisać w tytule), to wpłacę jutro na poczcie jakąś kwotę, na razie 30 zł.

Moja sunia też miała padaczkę ale ataki nie były częste i nie brała żadnych leków, co ocaliło jej wątrobę. Trzymaj się malutka.

Posted

lika1771 napisał(a):
U jakiego weta bedziecie w Słupsku?

Ja nie wiem, to Pani Asia z Ewą zajmują się sunią.

Wet na razie dał zastrzyki, które wyniosły 70zł...... Podejrzewają płyn w osierdziu i na razie będą obserwować.

Rozsyłajcie, udostępniajcie na FB :(

Posted

WYDATKI:
- 50zł - zastrzyk przeciwwstrząsowy + 5 tabletek na wzmocnienie,
- 21zł - antybiotyk w aptece,

+ koszty wyżywienia :(

to jeszcze nie koniec, to dopiero początek :( proszę o bazarki, drobne wpłaty...

słuchajcie, a jakby dla nie allegro cegiełkowe zrobić ? kto by mógł ?

SUNIA MA OKOŁO 13 LAT !! :crazyeye: