kinia098 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Saba odeszła w nocy 1 marca przy boku Pani Ewy, która dała jej dom na ostatnie miesiące i dni jej życia :( Pani Ewa była przy Sabci w ostatnich godzinach jej życia. Żegnaj Sabciu :( [SIZE=4] ----------------------------- W związku z tym, że pojawiło się wiele pytań i wątek suni jest chaotyczny postaram się napisać wszystko w skrócie. Zaczęło się od tego, że ktoś się jej pozbył. Ponoć tułała się kilka dni po wsiach. Trafiła i na moją. W tym samym dniu wieczorem spowodowała wypadek samochodowy ale znalazł się dom tymczasowy w Sławnie !!! Po krótkim czasie sunia uciekła z domu tymczasowego, ponieważ jej stan psychiczny był straszny; wyła, tęskniła za poprzednim właścicielem, aż w końcu uciekła by dalej go szukać ! Odnalazła się przypadkowo u weterynarza, ponieważ kogoś pogryzła i trafiła na kwarantannę. Tu przeżyła koszmar ! Dwa tygodnie siedziała w klatce we własnych odchodach, nikt jej nie wyprowadzał, siedziała tam w najgorsze mrozy i zamiecie ! Mimo że klatka jest w garażu wiatr i mróz dostawał się przez spróchniałe dechy........ I od tego momentu zaczęły się problemu ze zdrowiem. Co jakiś czas sunia dosatwała tabletki na stawy. Około 10 lutego jej stan znacznie się pogorszył. Przestała jeść, zaczęła chudnąć, piszczała, wyła z bólu, nie mogła się podnieść. Myśleliśmy, że to koniec. Ale nie ! Antybiotyki i pełno witamin podniosły sunię ! Badania krwi wyszło dobrze. Problemem suni są stawy. Pewnie już do końca życia będzie musiała brać jakieś tabletki. Ale to nie koniec problemów. Suka traci dom tymczasowy.........i ma dług; 265 w domu tymczasowym i 70zł u weterynarza a potrzebne są kolejne wizyty na które nie ma pieniędzy ! Dlatego proszę o nawet najdrobniejsze wpłaty.. Ona tak bardzo chce żyć ! Walczy !!! O domu stałym nawet nie marzę.. bo kto pokocha taką chorą staruszkę ? A może jednak stanie się cud ? :( Sunia szuka raczej DT gdzie będzie miała swój garaż, jakieś pomieszczenie ciepłe bo nie chce siedzieć w mieszkaniu. Woli przebywać w garażu obok piecyka na materacyku. Sunia przebywa w Sławnie. Gdyby znalazło się dla niej inne miejsce stanę na głowie, żeby ją dowieźć. W razie czego podaję też maila: kinia_098@interia.pl Numer konta: 17 1020 4681 0000 1102 0047 7216 Proszę o dopisek: " na sunię + nick " [SIZE=4] ------------------------------------------------------------ 22 listopada sunia uciekła z DT w Sławnie :( ------------------------------------------------------------ Dziewczyny, ratujcie ! :placz::placz: Ktoś wyrzucił tą sunię ! Błąka się po wsiach od minimum 3 dni ! Dziś przyszła na moją. Leżała na poboczu i wyła jakby wołała swojego "Pana" :angryy::angryy::angryy: ! I około 2 godziny temu stała się tragedia ! Patrzymy wypadek... spowodowany przez właśnie tą sunię ! Wyleciała na ulicę, samochód zahamował gwałtownie a jadący za nim drugi, uderzył w niego. Sunia chyba nie ma nic złamanego. Stała na wszystkich łapach, jak daliśmy jej jeść. Ale delikatnie kuleje. Może być obita. Jednak nie daję 100% gwarancji :( Polecieliśmy po nią, jutro ma jechać do schroniska.. mam dać znać do 22 czy ją oddajemy, czy idzie w inne miejsce. Błagam o jakiś tymczas dla niej ! Spójrzcie, jakie ona ma smutne oczy :( Szczerze, nie chcę oddawać jej do schronu. Nie oszukujmy się, to najzwyklejszy kundelek :( A w dodatku pyszczek też już posiwiały. :( Ona może tam nie mieć szans na adopcję. Poza tym, jak ona sobie tam poradzi ? Ona już jest strasznie smutna, przerażona. Nie chciała nawet z nami iść; leżała na zimnej trawie w dodatku zaczął padać wstrętny deszcz i rozhulał się wiatr. W końcu przyszedł tata, który na rękach zabrał ją do nas. Ona jest w ogromnym szoku ! Najpierw utrata domu, potem tułaczka po wsiach, a teraz niemal zginęła :( Schron będzie dla niej wyrokiem, chociaż wiem, że to już lepsze niż tułaczka Błagam, pomóżcie ! Ja nie dam rady utrzymać jeszcze jednego psa... Darłowo ( zachodniopomorskie ). To ona :placz: Sunia została u mnie do poniedziałku. Ale w niedzielę wieczorem pojechała do DT :loveu::loveu: Quote
kinia098 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 [SIZE=4]22 listopada sunia uciekła z DT w Sławnie :placz::placz::placz: JUŻ ODNALEZIONA :) Banerek od Blacky764:loveu: ROZLICZENIA OD MOMENTU PRZYBYCIA SUNI DO DT DNIA 14.11.2010r. LISTOPAD: WPŁATY: - 30zł - Enigma79, - 100zł - osoba z forum gazeta.pl, - 30zł - osoba z forum gazeta.pl, WYDATKI: - 50zł - zastrzyk przeciwwstrząsowy + 5 tabletek na wzmocnienie, - 21zł - antybiotyk w aptece, - 110zł - pobranie krwi, GRUDZIEŃ: WPŁATY: - 20zł - Katarzyna W., Suwałki, - 20zł - Weronika K., Gorzów Wielkopolski, - 30zł - Beata P., Bydgoszcz, - 30zł - ŚWIAT, WYDATKI: - 20zł - tabletki przeciwbólowe, STYCZEŃ: WPŁATY: - 30zł - osoba z forum gazeta.pl, - 50zł - osoba z forum gazeta.pl, - 20zł - osoba z forum gazeta.pl, WYDATKI: LUTY: WPŁATY: - 10zł - Anna Katarzyna S., Gryfów Śląski,- 150zł - Łukasz M., Warszawa, - 20zł - Ewelina T., Włoszczowa, - 50zł - Mirosława S., Chełmiec, - 25zł - Dorota B., Warszawa, - 508,81zł - Piotr J. FB, - 100zł - Katarzyna Małgorzata K., Warszawa, WYDATKI: - 70zł - paliwo, - 35zł - wizyta u weta + 3 zastrzyki, - 60zł - zastrzyki na 2 dni do domu ( 6 zastrzyków ), - 100zł - badania krwi, - 70zł - dług u weta za leki, - 25zł- dojazd po pieniądze, - 25zł - Scanodyl, - 27zł - Dalacif, - 105zł - paliwo droga Darłowo-Słupsk x3 ( dojazdy do weta ), - 200zł - jedzenie, Quote
kinia098 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 :loveu::loveu: MAMY DEKLARACJE !! :loveu::loveu: JEDNAK NADAL LICZYMY NA WSPARCIE. POTRZEBNE BĘDĄ PIENIĄDZE NA JEDZENIE + WETERYNARZA Numer konta: 17 1020 4681 0000 1102 0047 7216 Proszę o dopisek: " na sunię + nick " Deklaracje: - 40zł - winter7 - 20zł - ŚWIAT - 100zł - Ania z FB - 10zł - Atomowka - 20zł - Jolanta P. z FB - 30zł - Paulina S. z FB - 80zł - Wróżka Oliwia Magdalena Jastrzębska Razem: 300zł Brakuje: 0zł :multi: LUTY: WPŁATY: - 50zł - Ewa Katarzyna S., Warszawa ( jednorazowa ) - 20zł - Iwona B., Gdynia ( jednorazowa ) - 55zł - Paulina S., Warszawa ( jednorazowa ) - 50zł - Kamila K., Legnica ( jednorazowa ) Razem: 175zł :multi: WYDATKI: ************************** Wydarzenie na FB: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=166638023357652 Bazarki: - http://www.dogomania.pl/threads/203001-Szybki-bazar-og%C5%82oszeniowy-ZA-6-Z%C5%81-OG%C5%81OSZENIA-NA-30-PORTALACH.-bazar-do-28.02?p=16383384#post16383384 od Atomowka :loveu: Quote
auraa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Biedna. Tak szybko chyba tymczas się nie znajdzie:shake: Quote
Estrella Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='kinia']mam dać znać do 22 czy ją oddajemy, czy idzie w inne miejsce.dzisiaj? z DT nic nie pomogę, ale trzymam kciuki... :( Quote
kinia098 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Estrella napisał(a):dzisiaj? z DT nic nie pomogę, ale trzymam kciuki... :( tak dzisiaj, bo już jutro o 7-8 rano przyjeżdżają po nią i zabierają do schorniska :( Quote
Vlk Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 podnoszę! Niestety innej możliwości nie mam :( same troski z tymi psiakami. A sunia fajnista, zwykły kundelek. Ale ja bym ją nazwała dumnie. Zwykły Kundel co się zowie :) w końcu bycie takim Zwykłym Kundlem to jest już coś :) Quote
kinia098 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Rozważamy jeszcze, czy nie przetrzymać suni te kilka dni.... I wpadliśmy na, moim zdaniem genialny, pomysł. Zrobimy jej dobre zdjęcie i porozwieszamy ogłoszenia po mieście, przystankach itd. z hasłem " To Ty ją porzuciłeś ? Twój pies spowodował wypadek samochodowy. Jedna młoda dziewczyna trafiła do szpitala. Jak teraz z Twoim sumieniem ? " . Albo jak jak macie inne pomysły, to podsuwajcie mi ! Przecież jeden samochód wylądował w rowie, drugi stanął w poprzek drogi, jedna dziewczyna ponoć została zabrana przez karetkę do szpitala !!! Sami młodzi ludzie jechali tymi autami ! Dobrze, że stało się TYLKO tyle ! Quote
Estrella Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ale kiedy właściciel dowie się, że jego pies spowodował wypadek, to mnie się wydaje, że raczej się nie zgłosi. Ze strachu. Quote
kinia098 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Estrella napisał(a):ale kiedy właściciel dowie się, że jego pies spowodował wypadek, to mnie się wydaje, że raczej się nie zgłosi. Ze strachu. ale ja i tak nie podam tam żadnego kontaktu. po prostu porozwieszam to po to, aby 'właściciel' poczuł się świadomy i winny tego, co zrobił porzucając sunię Quote
przeszlus Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 I co to zmieni ? i poraz kolejny dziękujęzazmiane płci na pw. Jak coś piszecie to chociaż sprawdzcie nick bo naprawdeŻAL Quote
Aleksa. Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 przeszlus daj spokój !!! Po prostu więcej ciotek jest na dogo..:)Dziewczyna próbuję pomóc nie wie co ma robić,więc tu trzeba pomóc,a nie jeszcze pogorszyć. ;-) Quote
przeszlus Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 ja jej niepogarszam ale ja bym zmienil takie coś wysyłając,bo mój nick na kobiete raczej nie wskazuje,chyba :D Quote
kinia098 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 przeszlus- PRZEPRASZAM. robiłam to automatycznie i nie patrzałam, czy kobieta, czy mężczyzna. a pisząc do kobiet, kierowałam się tym, co napisała Aleksandra95, więcej ciotek na Dogo ;) sunia zostaje u mnie do poniedziałku, potem schron, jeśli nic się nie znajdzie. Quote
kinia098 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 podnoszę. ona już tyle wycierpiała, a jeszcze najgorsze przed nią.... :( Quote
kinia098 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 i już spadliśmy :( proszę o pomoc dla suni ! :( Quote
kinia098 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 i przed snem podrzucę małą :( Quote
Plicha Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 A może zamiast plakatów do właściciela przetrzymać ją kilka dni i porozwieszać po okolicy plakaty ze zdjęciem i informacją że sunia szuka domku, może ktoś się ulituje nad nią? Quote
Vlk Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 przeszlus wyluzuj. Niejedna babeczka na dogo ma nick, który nie kończy się na samogłoskę. Np ja. Mój nick nie wskazuje jednoznacznie na płeć a jestem kobietą. I nie obruszam się ani nie obrażam, jak ktoś mnie przypadkiem weźmie za faceta. Bo to się zdarza. Niestety to forum nie oferuje rozróżnienia płci w postaci uroczych znaczków z niebieską strzałeczką i różowym krzyżykiem. Quote
CatAngel Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Kinga proszę http://www.facebook.com/event.php?eid=166638023357652&num_event_invites=0 jeżeli ktoś ma konto na Facebook'u niech rozsyła gdzie się da. Quote
owca Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 podnoszę sunię. Pomysł z plakatami "do właściciela" uważam za świetny! To dająca do myślenia akcja informacyjna dla tej części społeczeństwa, które wyrzucenie psa np. z auta, uważa za proste pozbycie się problemu ("a pieska ktoś przygarnie, niech sobie radzi"). ...żeby było bardziej ekonomicznie, można dodać informację, że suka szuka teraz domu. Quote
kinia098 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 [quote name='owca']podnoszę sunię. Pomysł z plakatami "do właściciela" uważam za świetny! To dająca do myślenia akcja informacyjna dla tej części społeczeństwa, które wyrzucenie psa np. z auta, uważa za proste pozbycie się problemu ("a pieska ktoś przygarnie, niech sobie radzi"). ...żeby było bardziej ekonomicznie, można dodać informację, że suka szuka teraz domu. tak myślałam, żeby na dole podać jeszcze kontakt do mnie. Musi ?!!?!?!?! :( Jest zrezygnowana, nie chce iść na spacer, cały czas tylko leży w szopce na materacu. Ale leciutko zamerdała dziś ogonkiem ! :placz: Quote
Aleksa. Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Świetnie,że sunia może zostać u Ciebie chociaż do poniedziałku. ;-) A to dość spore psisko. :D kurcze DT potrzebny. Quote
Recommended Posts