iwcia93 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 dziś albo wczoraj trafił nowy ast , bardziej jak dog argentyński ale ma łatki na zadzie. nic o nim nie wiem, aczkolwiek na pierwszy rzut oka jest całkiem przyjaźnie nastawiony (merda ogonkiem i skacze do krat) ale jak wyciągnęłam telefon do zdjęć to już mu się to niezbyt spodobało :p może się ktos po niego zgłosi... to co udało mi sie zrobić: tu widać jego łatki: http://img819.imageshack.us/i/p2611101420.jpg/ Quote
Kajusza Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 ale cudo!!!!!!!!! boski jest!!!! a to chłopak? czy dziewczynka?? jutro go na spacerze przetestuje :-D Quote
maxiowa Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Jest piękny ;) Ale trochę się rzucał. Napisz Kajusza jak ci poszło z nim jutro ;) Quote
Kajusza Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 iwcia93 napisał(a):kajusza - samiec w pełnej krasie ;D to niech się cieszy chłopak swoimi klejnotami póki może, jak się ich pozbędzie to od razu spokornieje :-D Quote
Kajusza Posted November 27, 2010 Author Posted November 27, 2010 białasek dzisiaj zaliczył spacerek i oględziny :-) chłopak jest bardzo krępy i nieduży, taki do kolan. Uwielbia rozdawać buziaki i najchętniej to pakuje się na kolana. Jednak na pracownika który nachylił sie do niego napiął się i chciał warczeć :-( Na spacerach biega za patykiem i nawet nie ciągnie za bardzo. Ma kilka lat, bo ma już osad na zębach i ogólnie takie żółte. Skóra jak na białaska ok, ale jajka ma czerwone, może jakieś odmrożenie juz załapał???? Bardzo brudny :-( Do innych psów nie wiem jaki ma stosunek bo nikogo nie spotkalismy na spacerze! Wg mnie może ma trochę krwi bulka, bo taki ma ryjek wydłużony :-) Fotki potem Koelka wstawi! Krótki toaletowy spacer zaliczyła reszta rekonwalescentów - Coma i Hugo. Hugo juz chciałby się bawić i zaczepiał wilczurka do harców. Coma chyba niezbyt lubi inne psy :-( na ich widok najeżyła się i naprężyła :-( Quote
koelka Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Zdjęcia białej krówki - bardzo fajny psiak z niego: Quote
Kajusza Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 niestety, a tak się cieszyłam, że były tylko dwa - po adopcji Zeusa :-( a tu w ciągu kilku tygodniu tyle nowych! pocieszające jest to, że oprócz białaska, wszystkie już pokastrowane. Chociaż tyle ..... no i nie chorują, bo kasy nie leczenie u nas nie ma :-( Szkoda mi tych gołodupców - białasek tak strasznie się trząsł ostatnio, dosłownie cały chodził. Dałam mu dużo słomy do budy, i kocyk dodatkowo. Ale on jeszcze nie wie do czego służy buda :-( Quote
Kajusza Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 nic więcej nie moge dla was zrobić, to chociaż podrzuce :-( ...... z TTB w chwili obecnej tylko Karlos i Dona są ogłaszane, reszta jeszcze nie ma ogłoszeń, ale ..... nie było żadnego telefonu, kompletnie nic :placz: Quote
sundayrose Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Kajusza, jak masz chwile, wrzuc tetebki na Szerloka... - tzn ogloszenia... z tego portalu jest jakis odzew, ludzie szukaja psiakow, zawsze to cos... Quote
Kajusza Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Dona i Karlos tam "wiszą" .... bez żadnego odzewu! Musze pomysleć o ogłoszeniach pozostałych, ale w sumie jeszcze ich nie znam, nie wiem jak do innych psów. Jeszcze trochę poczekam. Quote
koelka Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Dałam dziś na Szerloku ogłoszenie Soni i jacyś ludzie sie odezwali - ale zobaczymy, co z tego wyniknie. Szkoda, że u Karlosa i Dony cisza :( A to takie fajne psiaki. Quote
Kajusza Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 [quote name='agaga21']nowy krówek jest śliczny nooooooooo, on i Dona to moi ulubieńcy :-), szkoda, że muszą siedzieć w schronie! Białasek jest super!!! Totaki przytulak, od razu wpakował mi się na kolana, i wycałował :-) noooo i ..... chciał wykorzystac seksualnie :angryy: zboczek jeden! Trzeba go ciachnąć jak tylko mu minie kwarantanna, mam nadzieje, że kierownik jeszcze go wcisnie. Mam nadzieje, że chłopak zmądrzał i wie juz że w budzie cieplej niż na budzie. Quote
iwcia93 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Kajusza napisał(a): Trzeba go ciachnąć jak tylko mu minie kwarantanna, mam nadzieje, że kierownik jeszcze go wcisnie. Na siozie pisze że już był kastrowany... pomyłka, czy może już jajek nie miał ? a może juz poszedł na zabieg ? (na to najmniej stawiam) Quote
Kajusza Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 iwcia93 napisał(a):Na siozie pisze że już był kastrowany... pomyłka, czy może już jajek nie miał ? a może juz poszedł na zabieg ? (na to najmniej stawiam) też to widziałam, jajka ma napewno bo mu oglądałam :diabloti: miał jej jakieś takie czerwone, z Koelką się zastanawiałysmy czy to nie jakies odmrożenie. Niewiem czemu na SIoZ jest wpisane kastrat, może p. Krzysztof tak napisał, żeby odrzau wyeliminowac rozmnażaczy??? niewiem Quote
iwcia93 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Jak dla mnie to omylkowo tak napisal. Mozesz zadzwonic i sie zapytac :p Quote
Kajusza Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 iwcia93 napisał(a):Jak dla mnie to omylkowo tak napisal. Mozesz zadzwonic i sie zapytac :p ..... juz sie wszystko wyjasniło - Białek już jest odjajczony :eviltong: poszedł "pod nóż" zamiast dobermana (wet uznał, że w stanie jakim jest jakikolwiek zaieg jest zbyt ryzykowny dla niego :-( musi sie wykurować i przytyć) Także Białek skorzystał ... i więcej nie będzie mnie próbował wykorzystać :multi: Quote
sundayrose Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Oj, to dobrze, ze Bialas juz po zabiegu, ale trzeba go bedzie wyprowadzic na spacerek maly, bo w sterylce, to ciezko im wytrzymac pewnie... choc teraz to tam pewnie cieplej niz w zwyklych boksach... No fajny krówek, fajny.... jak to Kajusza określiła krępy i nieduzy... hehehe, no on tak sobie dobrze wyglada teraz, ale kilka tygodni w schronie na mrozku i złapie linie raz dwa :S Quote
Kajusza Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 dzisiaj astowa druzyna zaliczyła bieganie :-) Białas szukał kompana do zabawy, ale wszystkie napotkane psy nie chciały się z nim bawić, i Białasek był wielce niepocieszony! Szwy po kastracji czyste, goi się jak "na psie" :-D Hugo i Coma siedzą razem w boksie, wyglądają jak rodzeństwo :-) Widać, że w tym duecie to Coma rządzi, na spacerach również stawia się do innych psów, a Hugo ... to dzieciak, chciałby sie bawić a przy Comie również napina się do innych psów. Quote
sundayrose Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Mam kilka fotek ze spacerków... Kajusza wyślę Ci potem, bo jeszcze nie rozeznałam mozliwosci wklejania zdjęć... Wiem, wstyd i hańba!!! :( Jak będziesz miała chwilę, to może wrzucisz??? :) Quote
Kajusza Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 jasne, wyslij i od razu wstawie nasze traktorki ciągnące :-) Quote
Kajusza Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 no to zaczynam :-) [B]Białasek[/B] [I]zachęca do zabawy sunie porzuconą pod pocztą, z mizernym skutkiem ...[/I] [IMG]http://i53.tinypic.com/n2ir13.jpg[/IMG] [I]a że nie znalazł żadnego pisura do zabawy .... to zaczął mnie męczyć buziakami[/I] :-) [IMG]http://i55.tinypic.com/25gvt36.jpg[/IMG] [IMG]http://i54.tinypic.com/xo4j6c.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/3022esy.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/2a7ah4k.jpg[/IMG] c d n ... [URL="http://i53.tinypic.com/n2ir13.jpg"][/URL] Quote
Recommended Posts