Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Z uwagi na coraz wiekszą liczbę psów w typie TTB w naszym schronie zakładam im wszystkim wspólny wątek.
Te psy które mają osobne wątki - linki będą również wstawione!

PSY:
Koks - czarny samiec, wykastrowany, ok. 3 letni

Samiec, ok. 6-7 letni, potężny, spokojny, nie agresywny do psów (na spacerze nie wykazywał agresji), niekastrowany :-(

SUKI

Donna:
pitbulka rednoska, ok. 5 lat, wysterylizowana, w hoteliku, jej wątek http://www.dogomania.pl/threads/194911-DONA-rednose-ka-z-Gorzowa-szuka-bezpiecznego-domu

Gandzia - ok. 3 lata, wysterylizowana i zachipowana, jej wątek: http://www.dogomania.pl/threads/215761-Gandzia-Gandzia-Gandzia-....-pozytywna-astka-szuka-kogoś-swojego-człowieka

Misia: miks bulteriera, ok. 2 lat,

suczka w typie stafika, bardzo łagodna, spokojna, nie ciągnie na smyczy, nie jest agresywna do ludzi i psów

c.d w poście 2

Edited by Kajusza
UAKTUALNIENIA
  • Replies 603
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

W nowym domu

Coma, w nowym domu, w Kostrzynie WYADOPTOWANA PRZEZ SCHRONISKO

Łezka, w nowym domu

Hugo, odebrany przez właściciela :-) mieszka k. Drezdenka

Buddy: mieszka w Niemczech

co prawda Buddy nie jest w ds a w pensjonacie dla psów, jednak to już nie my mu dom szukamy :-) a fundacja, która teraz nim się opiekuje.

Białasek, w nowym domu w Gorzowie Wlkp.

Edited by Kajusza
UAKTUALNIENIA
Posted

Karlos: już w nowym domu http://www.dogomania.pl/threads/194908-Karlos-czarny-amstaff-szuka-domu-(Gorzów-Wlkp.)

Dakota, ok. 5 lat, wysterylizowana, niezachipowana WYADOPTOWANA PRZEZ SCHRONISKO, nie ma wątku

Bajka, ok. 2 lata, niewysterylizowana, niezachipowana WYADOPTOWANA PRZEZ SCHRONISKO, nie ma wątku

Tito, ok. 2 lata, niewysterylizowany i niezachipowany WYADOPTOWANY ZE SCHRONISKA

Fido: ok. 3 letni WYADOPTOWANY PRZEZ SCHRONISKO

Posted

no i Apollo jeszcze obwąchał się z Mają ;]
a i jednego jeszcze ttb nie ma, też pręgowany.
jego zdjęcia sa również na wątku Dony.

banerek troszkę na szybkiego ;> :

nie wiem czy nie za duży ...
i chciałam powypisywać jeszcze imiona ale 2 z nich jeszcze ich nie mają...
zdjęcia potem jak je wszystkie ogarnę ;]

Posted

Teraz przypomniało mi się że mamy jeszcze jednego asta !
tyle że on jest dzikawy, a ok. 2 mis. (jak nie więcej) spędził za budą...:(
Nazwałam go Chack (Czak) ale nigdy z nim nie byłam. Z resztą nie wiem jak reaguje, bo za tymi rasami nie przepadam, a na dodatek w schroniskowym hałasie nie wiem czy warczy czy nie...Jest cały czarny z białym krawatem, podobny do Karlosa.

tu jego zdjęcie z SIOZ-u

Posted

[quote name='ania z poznania']http://img534.imageshack.us/img534/857/dsc07107k.jpg
Spójrzcie też na cycusie- na bank w ciąży!

też mi się tak wydaje, ma ten brzuch bardzo twardy i taki ciepły. Jak tak trzymałam na nim ręce to nic nie wyczułam, więc mam nadzieje, że do porodu troche jeszcze potrwa! zglosiłam to pracownikowi w sobote, a w poniedziałek jak będę dzwonić to jeszcze powiem o tym kierownikowi osobiście. Chciałabym aby zrobili jej sterylkę aborcyjną, ale u nas limit na sterylki się wyczerpał, i niewiem czy nawet Dona sie załapie (miała juz umówiony zabieg, ale z uwagi na niedawne karmienie szczeniąt trzeba było poczekać z ciachaniem) :-(

i wymyśliłam imię dla mamuśki - Coma :-) a niech ma coś swojego!

i jeszcze jedno - jak dopisała Iwcia - Apollo zaliczył na spacerze spotkanie ze spanielką Mają i małym pieskiem i nie wykazywał agresji! mam nadzieje, że tak juz zostanie i nie jest to tylko szok z uwagi na nowe miejsce.

Posted

rozmawiałam z kierownikiem schronu - jak tylko wet przyjedzie Coma będzie przez niego zbadana czy napewno jest w ciąży .... po potwierdzeniu będę się martwić co dalej. U nas w schronie usypia się szczeniaki od razu (z tego co wiem), chyba musze zacząc zbierac kase na jej sterylkę aborcyjną??

dziewczyny - ile ona kosztuje? drożej niż zwykła sterylka???

Posted

dowiedziałam się w schronie, że wet oglądał Comę i nie jest szczenna (wg weta).

Dzisiaj załapałam jakiegoś mega doła - martwię się Apollem, siedzi w budzie i nie chce wyjść. Jak troche do niego pogadałam to dopiero wyszedł, kuleje trochę na łape (pewnie jak tak skakał po boksie sobie nawyrężył), na spacerze cieszył się i skakał z radości, jak zobaczył Koelkę to od razu dupka mu chodziła. Niechciał wejść do boku i na siłe go pracownik wpakował :-(
Jest chudy, dałam mu kośc i kiełbaske to średnio zainteresowany był.... :-(

Posted

ostatnie wieści o naszych psiakach - prawdopodobnie Coma będzie w piatek wysterylizowana :-), to zostanie jeszcze do wykastrowania Apollo i taki mix pręgowany. Apollo prawdopodobnie będzie ciachnięty na koszt naszego TOZ-u :multi:

Posted

Kajusza, a może by dla Apolla założyć osobny wątek? I po kwarantannie trzeba zacząć go ogłszać. Taki fajny psiak z niego, on zupełnie sobie nie radzi w schronisku, chowa się w budzie, a w samotności szuka wyjścia z boksu i skacze na kraty (raz się nawe biedak zawiesił, ale już zabezpieczyli mu boks). A serce się krajało, jak się zapierał przed wejściem do boksu i na siłę do niego wepchany:( Na spacerze to inny psiak, skoczek taki;)

Posted

w piatek pod nóż pojdą 3 ttb - Dona, Coma i ten pręgusek, o którym pisała IWcia. Kierownik schronu stanał na głowie, żeby wszystkie za jednym zamachem poszły! Jestem pod wrażeniem normalnie :crazyeye:
Zostanie jeszcze Apollo - ale on po kwarantannie odjajczony będzie na koszt TOZ :-) huRAAAAAAA!!!!!!

Koelka - wątek założe Apollowie po kwarantannie ....

A propos Apolla - to taki rozwydrzony i niewychowany dzieciak, chyba nikt z nim nie pracował, nic nie umie, to co chce wymusza szczekaniem i łapaniem zebami (dzisiaj łapał mnie za ręce, kurtke a nawet skakał do szalika!!!!!!!! bo chciał butelkę żeby mu rzucać). Ktoś kto nie zabardzo zna się na psach napewno odebrał by to za agresje (tak to widział mój kolega, który był z nami na spacerze :-( i automatycznie odsunął sie od niego i już niewierzył, że Apollo go nie ugryzie :-( ) a to takie durnowate zachowanie psiska! A tak naprawde to fajna krówka :-)

Posted

to trzeba będzie z Apollem popracowac w takim razie ! Jakie to nieodpowiedzialne..przecież każdy pies powinien być ułożony przynajmniej w stopniu podstawowym a pozwalanie na takie 'wyskoki' może doprowadzić do tragedii... Zwłaszcza że pies ma już 2 lata więc ktoś go przecież musiał wychowywac...

a ja oczywiście znów zapomniałam o naszych bullowatych ze schronu...
tylko nie wiem czy coś pisać bo to wątek ttb ale te nasze schroniskowe to też
pod nie podchodzą ;p
to jest jeszcze Wiki:

Gizmo:

Barry: