ayshe Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 dorplant napisał(a):drugi najbardziej w moim typie :loveu: , pierwszym jak najbardziej bym kryła ,dobrze katowane suki ,cudny wyraz ,piekna głowa :loveu: ,jessuuu lubie takie ciezkawe spojzenie :loveu: ,trzeci wygrywałby w Polsce .no to mamy takie same zdanie. ja po prostu splywam jak patrze na jaguara-a jak on pracuje na rekawie:loveu: ...miodzio.taki macho.niestety nie przekazuje swojego typu.daje ze tak powiem normalne ony.ale przekazuje wyraz.zdarza sie znaczy siem ze synek tez ma taki wyraz. moim zdaniem to po prostu zarabisty samiec.no i wlasnie to ciezkawe spojrzenie..odlot normalnie:loveu: . najlepszy do krycia bylby oczywiscie cid. co do cayosa-tez mamy takie same zdanie.smutne w sumie to jest ze wygrywal by pies ktory do pracy sie nie nadaje.obiazenia przy tkaiej budowie sa ogromne.i dlatego takie psy sa niewydajne. saJo-no mowilam ze ja mam zboka na punkcie gnata.:8.uwielbiam takie chlopaki .bo jak to ruszy to normalnie majtasy spadaja.:D Quote
dorplant Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ten pies mi sie podoba ,jak sobie zrobie wywiad odnosnie psychiki to jest to moja alternatywa do krycia na przyszłosc ,troszku mi czerni brakuje w nim . Quote
AM Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ayshe, u mnie widać zdjęcie Agaty... Jesli chcesz zobaczyć to klinij TUTAJ Z chłopców to moje typy są takie: Derrik v. Haus Iris:loveu: Art z Lipin :loveu: Gent od Police :loveu: Bak Balejcakov Dvor - widziałam jego pracę - świetna :loveu: Andrjuscha van Noort Quote
ayshe Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 w moim typie jest gent:loveu: .andrjuschy nie lubie.gent,derrik,bak.art nie podoba mi sie kompletnie:oops: . dorplant-pies mi sie tez podoba[taaa gloowa:loveu: ]no i wogole.ale bym nie kryla chyba ze ci hodowca pokaze prace tego psa na pozorancie z jajcami.bo filmiku zadnego nei widzialam z tym psem w pracy:diabloti: .no i ma tylko jedynke-to zdecydowanie SMIESZNE wyszkolenie dla repa.:cool1: Quote
dorplant Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ayshe napisał(a): dorplant-pies mi sie tez podoba[taaa gloowa:loveu: ]no i wogole.ale bym nie kryla chyba ze ci hodowca pokaze prace tego psa na pozorancie z jajcami.bo filmiku zadnego nei widzialam z tym psem w pracy:diabloti: .no i ma tylko jedynke-to zdecydowanie SMIESZNE wyszkolenie dla repa.:cool1: no tez chce swojego pozoranta tam zawlec i samczola sprawdzic ,wiesz jakbym miała patrzec na wyszkolenie polskich rep.które jest załosne ,to by mi sie stasznie zaweziło pole manewru .a gadki włascicieli rep. na temat suuuper psychiki ich psów , to juz mi na nerwy działaja .Pytam własc .czy pies jest zrówowazony ,bo takiego szukam .taaak bardzo ,odpowiedz !!!jade i co widze wsciekłego wariata ,warczacego ze strachu, a nie zrównowazonego samcola .Ja nie wiem czy ludzie nie wiedza co to zrównowazony pies :crazyeye: :crazyeye: , czy poprostu chca mi kit wcisnac. Quote
ayshe Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 ja zawsze podtryzmuje w sobie wiare w ludzi.kultywuje ja niemalze:roll: .wiec tlumacze to :no kocha swego psa i zaslepiony ta miloscia ;) :lol: ... albo nigdy nei widzial ona z normalnym charakterem.co juz jest bardziej smutne.pozoranta koniecznie trza zabrac.jak pies dobry to czego tu sie wstydzic?jeszcze sobie chlopak podziala troche:cool1: . Quote
dorplant Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 a ja sie dzisiaj dowiedziałam ze to przez takie osoby jak ja powstał podział ON na dwie linie :crazyeye: ,taaa to wszystko przeze mnie ! ,a to dla tego bo mam za duze wymaganie odnosnie psychiki ON-ka :evil_lol: nie wystarcza mi ze ON-ek złapie rekaw jednym zebem i pusci tylko jeszcze jakichs popedów bym chciała ,jakiegos pełnego chwytu ,zeby ON do IPO sie nadawał .wogóle to wstyd przynosze hodowcom ON taka postawa ,wielki (straaaaasznie sie wstydze :diabloti: :diabloti: ).A IPO i SchH to niewiadomo kto wymyslił i poco przeciez ON to pies pasterski . Quote
ayshe Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ale jazda...:evil_lol: :evil_lol: mi JUZ szkoda takich ludzi.dlaczego?bo obudza sie z reka w nocniku:diabloti: . wytykac repy ktore ledwo trzymaja,suki bez wyszkolenia albo tez takie ktore chwytu nei maja.wytykac ze hoduja skonczone plastiki bez popedow.pisac o tym i mowic ze to tylko ladne pieski ktore nie maja charatkteru ona.pies normalny powinien miec srednie popedy-nie wielkosci bakterii tylko srednie-typowee dla rasy.do sportu wybierze sie i tak psy nakrecone wyzej.natomiastdla normalnych ludzi musza byc normalne psy.ale on to nei jest pies ozdobny. hodowcy tak mowiacy to sa ludzie ktorymi sie brzydze,smierdzace lenie i tyle.nie chce im sie pracowac ze swoimi psami i nie chce im sie byc uczciwym wobec rasy. psychika on to temat w ktorym konczy mi sie dystans do poczynan innych i tolerancja. ale tak jak pisze-obudza sie z reka w nocniku.ludzie neguja takie psy.maja o nich baaardzo niziutkie mniemanie.sami sobie zapracowali na taka etykietke.a eksterier nie rowna sie pies ktory sie do niczego nie nadaje. nie wolno rozpieprzac rasy i produkowac psow wylacznei na ring-osmieszaja i deprecjonuja ONa tacy producenci.hodowca bowiem tego nie nazwe.jesli chcemy cos zmienic-wytykajmy palcami,drwina to tez dobra bron;) .wyglad nie przeszkadza w posiadaniu charakteru. a uzytki sa coraz ladniejsze:diabloti: . a jak stephanitz niepotrzebnie dla takich producencikow slicnych idiotow niepotrzebnie napisal schh-przeciez skoro to pies pasterski to rozumiem ze pieseczki maja hgh?8).och och niesamowite..czyzby hgh ruszylo w polsce?8). Quote
dorplant Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 akurat ,,,,,maja hgh:shake: :evil_lol: :evil_lol: toz to własnie o te srednie popedy poszło , widac dla mnie sredni poped to co innego niz dla niektórych :diabloti: a juz wogóle dlaczego wymagam od psów -samców IPO3 :crazyeye: Quote
dorplant Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Mam pytanie ,czy ten pies nie ma wg. was wyrazu rasy i płci :crazyeye: ??? Szczególnie o wyraz rasy mi chodzi . Quote
Gin Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 dorplant napisał(a): ten pies mi sie podoba ,jak sobie zrobie wywiad odnosnie psychiki to jest to moja alternatywa do krycia na przyszłosc ,troszku mi czerni brakuje w nim . Podobno slabo gryzie i daje miekkie ucho, ale od razu zaznaczam, ze wiem to od innego hodowcy, ktory jest wlascicielem konkurencyjnego reproduktora, a znajac niektore relacje w polskim swiatku owczarkarskim, to moze byc bardzo krzywdzaca opinia. Z drugiej strony pies ma juz 5 lat, a jeszcze ani razu nie byl na testach na wystawie klubowej, Korungu tez sie nie doczekal, wiec...:diabloti: Quote
ayshe Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 dorplant-nie wiem o co chodiz ale pietno rasy powinien miec mocniejsze.typ jest ok.dlaczego?uzytki maja problem z pietnem samcow.jakby ci to powiedizec-zwlaszcza w bocznych liniach.uzytki linii sv czesto tez w liniach z przodu. takak prawda. nie iwem co sie mowi o repach w polsce i szczerze mowiac nie interesuje mnie to bo mam pewne zdanei o ich wartosci uzytkowej.a jak pies jest dobry to i tak nie wiadomo bo nie wiem...pazurki sobie zetrze na placu czy co?:diabloti: . na bszs polski pies w uzytkowej na testach zaden tez nie blysnal ze tak powiem.kastor zaliczyl testy ale ot zdaje sie nei jest pies z polskiej hodowli ani nie jest wyszkolony w polsce nieprawdaz?:diabloti: . powinnien slawek zrobic z tym psem;) korung.dlaczego go nie zrobil?dlaczego nastawia sie jak tarcza dla zlosliwych komentarzy?zrobcie psu ed i hd niemieckie,zw,korung i zamkniecie geby tym ktorzy zamiast zajac sie swoimi psami obrabiaja cudze.a ja sie pytam a pokaz czleku swojego psa i procent wyszkolenia potomstwa:diabloti: :diabloti: :diabloti: .a potem gadaj na drugiego nawet jesli /moze masz racje to ....niech pierwszy bez grzechu rzuci kamieniem.najpierw trzeba dbac o wlasne psy zeby mialy ipo3 na przyklad:diabloti: a potem wytykac komus psa.to tyle ogolnie i nie do ciebie gin. nie iwme dlaczego polacy maja taka manie wybielania sie ooczerniajac innych zamiast najpierw zadbac o swoja biel:shake: . ps.dorplant napisze jeszcze :wlasciciel tego psa sam sie wyklada dajac mu kryc kiepskie suki wogole do niego nie pasujace.to moje prywatne zdanie.sorka ze sie wcinam ale troszke zal. Quote
dorplant Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 z tym korungiem to masz całkowita racje ayshe ,całkowita . Quote
ayshe Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 a tak z innej beczki.pokazcie mi polskiego repa z procentowa iloscia wyszkolonych potomkow na...no podstawe czyli ipo1.:eviltong: :diabloti: .to tyle jesli chodzi o wrzucanie sobie kamyczkow do ogrodeczka.trzeba patrzec sobie pod nogi bo jak bedziemy znajdowac dolki i kamyczki pod nogami innych to se kuku mozna zrobic i dosc pozno sie to zauwaza.:cool1: Quote
nenemuscha Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Hallo..nigdzie nie moge tego mezulka Dorplantowej suni znależc.... Quote
lisica Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 A mój trenuje z synem Obedience:cool3: a potem Agility będzie, do latania za naczyniami kuchennymi jednorazowego użytku sie też nadaje, jak się stworzy klasę mamutów :razz:,( wymiary jego to wys w kłębie 71, dł.81,5, waga 41 kg) generalnie psiak sie do zawodów nadaje bo umie wiele, ale po odcięciu klejnotów, bo póki co to by wszystkie psy i ich właścicieli, sędziowie też by się nie uchowali, traktował jak zwierzynę łowną do spacyfikowania, znajomych zagonił do kółeczka:diabloti:,Reasumując, teraz jest bardziej praca nad dominacyjnymi zapędami, niż umiejętnościami, oraz strachem syna przed rzeczonym bydlęciem co owarczał go parę razy i przegonił po pomieszczeniu mieszkalnym. Chciałam kanapowca, wybrałam psa pełnego energii, fiśniętego na piłkę, aport, ślad,pozoranta, koty( obce,bo od swoich po ryju zbiera), spaprałam go małpią miłością, bo psiontkowi wolno było prawie wszystko, bo takie misiatkowe toto było( teraz też):placz: No to tyle OFFa:eviltong: Co do wyszkoleń to tatulo, PSO( ZOND), mamunia IPO1+ PSO (ZOND) Przodkowie:od strony mamuni( feministka jestem:loveu:) Tatulo mamuni, czyli dziadzio mojego http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/20964.html Babka, od strony mamuni http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/483912.html Od strony tatula, dziadzio http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/123942.html Od strony tatula, mamunia http://www.pedigreedatabase.com/gsd/pedigree/470650.html I co mi dały takie korzenie ? Nie zapodam swojej opinii, bo będzie subiektywna:roll:, ino cudze,a miałam przyjemność przedstawić gnoja,sędziemu SV, niemcowi, znajomemu znajomych, znajomych, "Pies o prawidłowych popędach, chęci pracy, nadpobudliwy( wskazany stabilny przewodnik:oops:)niestety wykazujący niepożądaną reakcję na strzał(agresja)o niskim progu pobudzenia,wysokim wyciszenia. Pies dla profesjonalistów, bo laik może sobie z nim nie poradzić"( ja taki laik total to nie jestem ale i tak za cienka w uszach, więc posiłkuję się pomocą utalentowanych szkoleniowców w osobie LALUNY, notabene polecam jak ktoś z Wrocka)Generalnie pies dobry do szkolenia, nie wyprany z tego co owczar mieć powinien, aczkolwiek nadmiar też szkodzi, doświadczony przewodnik z łatwością może zrobić IPO 2 takie na blachę Plany? Jak najszybciej kastracja, nawet w tym tygodniu( pies 1,5 roku)kierunek sporty wyczynowe i zawody( pies niehodowlany kłaczak, poza tym nie odważyłabym się mieć repa za głupia jestem) Quote
dorplant Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 nenemuscha napisał(a):Hallo..nigdzie nie moge tego mezulka Dorplantowej suni znależc.... a gdzie szukasz :evil_lol: ????? poczekaj bedzie na mojej stronce w swoim czasie . Quote
nenemuscha Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Acha..to były tylko obiecanki-przechwalanki..że się pochwalisz...no dobra poczekam...:roll: Quote
ayshe Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 ale jaka motywacja do sprawdzania tego info i czekania na nie...:cool3: :evil_lol: Quote
maguta Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 zaraz zaraz, dajcie mojemu psu szanse na wyrosniecie na pieknego samczego uytko ONka ja jego pradziadek piekny. A tak to czyta to wszystko tu razem ze mna i sie za wezmie i wyjdzie jeszcze suka potem :mad: Quote
ayshe Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 wrcajac do tematu przewodniego....jak tam z inbredami?liniami?jestem ciekawa co preferujecie i na co inbredujecie najchetniej? Quote
nenemuscha Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Hm...dobre pytanie..najchętniech hodowali bysmy na linię Urana....a co do inbredów to najchętniej bez żadnych widocznych.Najchętniej tez bez Cello,Arlett-ów w rodowodzie... Quote
KasiaR Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 nenemuscha napisał(a):Hm...dobre pytanie..najchętniech hodowali bysmy na linię Urana....a co do inbredów to najchętniej bez żadnych widocznych.Najchętniej tez bez Cello,Arlett-ów w rodowodzie... ....dlaczego mam pytanie....dlaczego na Urana i dlaczego nie na arlettów..... nic nie kumam póki co z tego, ale strasznie mnie to kręci:evil_lol: :razz: Quote
dorplant Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 ja mam słabosc do Ursusa :razz: ,no co zrobie tak jakos mam :oops: a o cello Kasia na priv ci moze napisze :cool3: Quote
ayshe Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 no a ja nie da sie ukryc ze inbreduje. i to mocno.podstawa to ioczywiscie jeck-odin,uran.inbeduje na te psy laczac linie inbredowe danego psa natomiast staram sie nei inbredowac uzywajac tej samej linii u obu rodizcow. nie lubie arlettow[ale sie wkradly mi do hodowli;) w postaci ojcow/dziadow 3 suk].nie lubie tez kilka innych hodowli np.fiemereck. Quote
Recommended Posts