nathaniel Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 nie ma sensu ciągnąc dalej rozmowy kto kogo wygryzł bo nie o to tu chodzi. Ja osobiście wybrałabym alteri dlatego , że duużo osób mi ja poleca, mogłabym spokojnie w większym gronie spotkać się z Panem Jackiem i psami. A o pani Ali i jej szkółce nie wiem, nic tyle co widziałam ulotkę. W internecie także nie znalazłam nic o metodach jej szkolenia. Wlasciciel piesa musi sobie zadac pytanie do kogo chce isc. Naprawde nie rozumiem dlaczego wszyscy na siebie napadają. Ps. Prawa dżungli,mówi wam to coś? Niech wygra najsilniejszy ;) Quote
Olund Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Akitko w takim razie do jutra :) Pozdrawiam Olund Quote
olapaco Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Akitka ja mam rottweilera, który kończy w tym roku 7 lat i całkowicie polecam hodowlę Pani Korkus- skończyliśmy tam PTI, PTII ( bez egzaminu, tylko do zawodów) i POI, a ponadto przygotowywaliśmy się na zawody, jako tamtejsza drużyna ( niestety zamierzchłe czasy), a poza tym moje maleństwo pochodzi z hodowli Pani Korkus. Jeżeli chodzi o Prestor, to właścicielką jest Pani Anetka, która swojego czasu szkoliła właśnie u Pani Korkus. Decyzja należy do Ciebie :) Quote
Akitka Posted August 9, 2006 Author Posted August 9, 2006 Decyzja już podjęta! Od 1.08 uczestniczymy z Ambrą w kursie podstawy pracy z psem u p. Jacka w Alteri. :lol: Quote
nathaniel Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Mona mi Pastel poleciła pani weterynarz, ale nic nie znalazłam w internecie o nich , napisałam maila dostałam odpowiedź o cennie ;) Jako że ceny były w obu szkołach dość wysokie, a siostra nie miałaby tyle czasu by dojeżdżać z psem uczy ją sama ;) Myślę, że każdy kto chce iść z psem na szkolenie musi zrobić rozeznanie w szkołach, do mnie na dzień dzisiejszy przemawia najbardziej Alteri. Quote
noblistka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Szkolenie PASTEL ma swoja stronę tylko,że jeszcze jest ona w przygotowaniu szkolapastel.pl Quote
nathaniel Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Hmmm jak ja szukałam strony o jakimkolwiek szkoleniu psów na śląsku, wyskakiwał mi gostar, alteri, i jakieś osoby prywatne (nazwiska itd ) Quote
noblistka Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 Ta strona jest w necie chyba jakoś od tygodnia, no ale tak jak pisałam jeszcze w przygotowaniu, to wcześniej mogła Ci się nie pokazać. Quote
nathaniel Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 noblistka napisał(a):Ta strona jest w necie chyba jakoś od tygodnia, no ale tak jak pisałam jeszcze w przygotowaniu, to wcześniej mogła Ci się nie pokazać. No to ja sobie mogłam rok temu szukać :evil_lol::evil_lol::cool3: Quote
Marticus Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 witam serdecznie podbijam wątek ponieważ chciałam wybrać sie z moją sunią owczarkiem wybrac do przedszkola bardziej interesują mnie jednak katowice, sosnowiec - może pojawiły się jakieś nowe opinie Quote
Ifat Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 A ja polecam szkolenie u Adriana Zająca w szkole na Muchowcu w Katowicach (http://www.tresura.com/index.php?cat=treser&id=2 ) Wprawdzie zaczęłam chodzić do niego jak moja suka nie była już szczeniakiem, ale jestem bardzo zadowolona i żałuję, że nie trafilam do niego wcześniej. Jeśli ktoś planuje szkolenie sportowe to tym bardziej polecam :) Jest u nich oczywiście psie przedszkole, ale ja na nie nie chodziłam. Quote
Talagia Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Ifat napisał(a):A ja polecam szkolenie u Adriana Zająca w szkole na Muchowcu w Katowicach (http://www.tresura.com/index.php?cat=treser&id=2 ) Wprawdzie zaczęłam chodzić do niego jak moja suka nie była już szczeniakiem, ale jestem bardzo zadowolona i żałuję, że nie trafilam do niego wcześniej. Jeśli ktoś planuje szkolenie sportowe to tym bardziej polecam :) Jest u nich oczywiście psie przedszkole, ale ja na nie nie chodziłam. A czy mozna wiedziec jakimi metodami odbywaja sie tam szkolenia? Quote
Ifat Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Talagia napisał(a):A czy mozna wiedziec jakimi metodami odbywaja sie tam szkolenia? Na piłeczkę :) Jak ktoś chce, to na smakołyki. Klikera nie ma. Na stronie, którą podałam, są nr telefonów - myślę, że najlepiej zadzwonić i wypytać o wszystkie szczegóły. Quote
Talagia Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Kontaktowalam sie z ta szkola w sprawie psiego przedszkola, no i co jak co ale 500 zł za 10 zajec ze szczeniakiem to chyba żarty :-o :-o :-o I to jeszcze bez klikania tylko standardowe owczarkowe podejscie dla takich maluchów :roll: Gdybym mogla przyjsc na pojedyncza lekcje zobaczyc co i jak, to moze bym sie skusila. Ale niestety nie stac mnie na "testowanie" :evil_lol: Quote
AM Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Talagia napisał(a):Kontaktowalam sie z ta szkola w sprawie psiego przedszkola, no i co jak co ale 500 zł za 10 zajec ze szczeniakiem to chyba żarty :-o :-o :-o I to jeszcze bez klikania tylko standardowe owczarkowe podejscie dla takich maluchów :roll: Gdybym mogla przyjsc na pojedyncza lekcje zobaczyc co i jak, to moze bym sie skusila. Ale niestety nie stac mnie na "testowanie" :evil_lol: A to musi być klikanie, żeby przedszkole było dobre? :crazyeye: Quote
Talagia Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 AM napisał(a):A to musi być klikanie, żeby przedszkole było dobre? :crazyeye: Chodzilo mi o moje psy ;) A w ich wypadku tak. Po przedszkolu "standardowym" jeszcze nigdy nie widzialam tak znudzonego i niechetnego do dalszej pracy psa :) Quote
Ifat Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Talagia napisał(a):Chodzilo mi o moje psy ;) A w ich wypadku tak. Po przedszkolu "standardowym" jeszcze nigdy nie widzialam tak znudzonego i niechetnego do dalszej pracy psa :) Przecież od razu napisałam, że na Muchowcu nie ma klikera. A co to jest "standardowe owczarkowe podejście"? Quote
Talagia Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Ifat napisał(a):Przecież od razu napisałam, że na Muchowcu nie ma klikera. A co to jest "standardowe owczarkowe podejście"? Ale ja nie szukalam koniecznie klikerowego przedszkola, tylko takiego gdzie szczeniak bedzie mogl sie pobawic z innymi dzieciakami i nawiązać jakas przyjemna wiez z przewodnikiem. Seter to nie owczarek i on nie czerpie przyjemnosci z wykonywania poleceń z zakresu PT :roll: a wiekszosc owczarków jakie znam to uwielbia. A ćwiczenia w stylu "siad", "waruj" i ciągłe wracanie do pozycji wyjściowej jesli pies zrobi bląd albo oleje komende (mowie "siad" i odchodze na kilka krokow i jesli pies sie podniesie to wracamy do poczatku i znowu komenda i w kółko... az wykona prawidłowo) to pierwszy krok do znienawidzenia przez psa nauki ;) (prosze sie nie gniewac ale mowie o swoich psach :roll: i ich naprawde nie bawi warowanie i chodzenie przy nodze...) Bylam w sobote na jednej lekcji z psiego przedszkola na ul. obr. Westerplatte i w ciagu 30 minut mielismy wykonac wszystkie cwiczenia z zakresu PT, a naprawde dla 3 miesiecznego psiaka to dosc irytujace :shake: Mina mojego 12 tygodniowego psa, ktoremu kazano zostawac na siadzie i przybiegac bezblednie do nogi (oczywiscie obchodzac przewodnika) byla nieciekawa, szczególnie, że maluch potrafi tylko warowac i siadac. Psie przedszkole powinno byc zabawa i zachecac szczeniaczki do współpracy z człowiekiem, a nie kursem PT :shake: I mam płacic 500 zł tylko po to, zeby 14 tygodniowy seter chodził mi tylko przy nodze i żebym mogła zdać z nim egzamin w wieku 4 miesiecy? Jak przewodnik ma byc dla psiego dziecka atrakcyjny skoro kaze mu wykonywac takie nudne rzeczy, ktorych pies jeszcze nie potrafi i nnie rozumie co sie od niego chce... A najwspanialszą rzeczą jaką mozna zrobic po takim nudnym szkoleniu jest puszczenie psiaków luzem :shake: i wtedy na 10000% przewodnik, ktory papla cos nad głową bedzie duuuzo bardziej atrakcyjny niż te wszystkie pieski, z ktorymi mozna sie super bawić i w zaden sposob nas nie ograniczaja. Cudowne... Quote
ayshe Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Ifat napisał(a): A co to jest "standardowe owczarkowe podejście"?tez bym chciala sie dowiedizec?co zlego w nakrecaniu onka pilka albo gryzakiem?dziury w rekach i nogach?:diabloti: Quote
Talagia Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 ayshe napisał(a):tez bym chciala sie dowiedizec?co zlego w nakrecaniu onka pilka albo gryzakiem?dziury w rekach i nogach?:diabloti: A czy ja powiedzialam ,ze to coś złego? :roll: Nie mam onka i nie pasuje mi takie szkolenie, tyle... Jakbym miala owczarka to co innego, moje psy nie lubia takiego szkolenia :roll: Onek chyba dość znacznie różni sie od wyżła... Quote
ayshe Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 a co wyzly nei sa lupowe?:diabloti: . onki szkoli sie tak[i myslalam ze to normalne]: http://www.youtube.com/watch?v=YHnr1R0u7C8 http://www.youtube.com/watch?v=9q28I0TJUls i rodezjan: http://www.youtube.com/watch?v=Y9MvjhgiaOc i mudi http://www.youtube.com/watch?v=qm80ogLsvts Quote
Katcherine Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Niektore wyzly sa za bardzo lupowe :evil_lol: :eviltong: .I nawet niektore ON-ki ucza roboty :eviltong: .Ot taka zamiana dusz :diabloti: . Quote
ayshe Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 nie pije do wyzlow.alergicznie dziala na mnie okreslenie onkowe szkolenie.bo to daje fory tym ktorzy naparzaja male onki kolcami -bo onek tak musi.:angryy: .i zawsze bede to prostowala. jak onek jest normalny to wyzel mu niepotrzebny do nauki lupu:diabloti: Quote
Katcherine Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 :cool3: ayshe nie obrazaj sie- mowilam o niemieckich wyzlach a nie wyspiarzach....jak by nie bylo...niemcy wyhodowali specjalne rasy....a wyspiarze pod siebie...stad pewnie pierwsza roznica;). :loveu: No ja w moim niemcu cenie...ze nawet nakrecony na maxa slyszy...a nie jak inni- nie slysza....Onki dla mnie ciut za halasliwe som :oops: . Quote
Ifat Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Talagia napisał(a):A ćwiczenia w stylu "siad", "waruj" i ciągłe wracanie do pozycji wyjściowej jesli pies zrobi bląd albo oleje komende (mowie "siad" i odchodze na kilka krokow i jesli pies sie podniesie to wracamy do poczatku i znowu komenda i w kółko... az wykona prawidłowo) To jak w takim razie pokazać psu o co nam chodzi i co ma zrobić? Chyba nie nagradza się go za wyłamanie komendy? PS Pytam z ciekawości. Nie odnoszę się tutaj do szkoły M. Fryca, bo nie mam żadnego interesu w tym, żeby ją polecać. Quote
Recommended Posts