Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeju ja to chyba jestem zupełnie zielona w tym wszystkim. Musicie mi pomóc trochę. Zacznę od kosmetyków. Używam tych, od hodowcy. Mam cały komplet(można zobaczyć na stronie hodowli Restart). Czyli włos muszą natłuścić, tym olejkiem, przed założeniem papilotów? I czy muszę kupić tą specjalną folię? Słyszałam, że niektórzy używają papieru śniadaniowego. Jakie najlepiej powinny być wymiary tych pasków na papiloty? Pozycji wystawowej się uczymy. Tylko nie jestem pewna czy to poprawnie robię. Może macie jakies zdjęcia lub filmik, który pokazuje dokładną pozycję? Jakie kosmetyki potrzebuję do przygotowania na wystawę. I czy w klasie młodzieży potrzebny jest rodowód, czy mogę jeszcze z metryką?

Posted

Paaula napisał(a):
Jeju ja to chyba jestem zupełnie zielona w tym wszystkim. Musicie mi pomóc trochę. Zacznę od kosmetyków. Używam tych, od hodowcy. Mam cały komplet(można zobaczyć na stronie hodowli Restart). Czyli włos muszą natłuścić, tym olejkiem, przed założeniem papilotów? I czy muszę kupić tą specjalną folię? Słyszałam, że niektórzy używają papieru śniadaniowego. Jakie najlepiej powinny być wymiary tych pasków na papiloty? Pozycji wystawowej się uczymy. Tylko nie jestem pewna czy to poprawnie robię. Może macie jakies zdjęcia lub filmik, który pokazuje dokładną pozycję? Jakie kosmetyki potrzebuję do przygotowania na wystawę. I czy w klasie młodzieży potrzebny jest rodowód, czy mogę jeszcze z metryką?

Myślę że najlepiej odpowiedzą te dziewczyny które wystawiają i w tym "siedzą":)
ale... ;)
tak przed nałożeniem papilotów trzeba natłuścić psinkę, papiloty mogą być z papieru śniadaniowego na początek, ale potem ponoć lepsze są te specjalne papierki, nawoskowane (dokładnie się nie orientuje) :) wymiary papilota to 40dł i 10 szer.
postawe wystawową myśle że możesz sobie podglądnąć w galerii Klaudii, czyli "Galeria Gracji i Uli" Klaudia ma tam fotki z wystawy i świetnie stojącą Ule :)
na każdą wystawe potrzebny jest rodowód, ale całkiem pewna nie jestem :p
kosmetyki na wystawe to myśle że spray usztywniający koczka, albo puder, więcej w spawie kosmetyków nie pomogę ;)
wszystkiego jak na razie doczytuje, ucze się ;) też mam kiedyś w planie wystawy :)

Posted

Zgłosiłaś psiaka do związku?musisz być ich członkiem,z tego co mi wiadomo w młodzieży rodowód może być w przygotowaniu(dokładnie nie wiem,bo my zaczęliśmy od pośredniej a rodowód załatwiałam na biegiem,co prawda nasza pierwsza wystawa odbyła się "bez rodowodu"ale wystawa była z mojego oddziału więc nie zrobili mi problemu.
Papiloty najlepiej dobierz do długości włosa,ustawianie i chodzenie ćwiczcie systematycznie codziennie i najlepiej ze smaczkami.Przy ustawianiu odciągnij tylne nogi,głowa uniesiona do góry,ogonek podtrzymuj ręką.

Posted

Paula mam pytanie będziesz może miała możliwość przyjechać na wystawę do Nowego Dworu Mazowieckiego ?? . Wystawa jest 12 grudnia .
Ja będę i z chęcią pokażę co i jak ,a na żywo jest raczej najlepiej bo mogłybyśmy poćwiczyć ;) . Odpowiem na pytania które Cie nurtują .

Najlepiej jest tak :
wykąpać psa (szampon + odżywka)
wysuszyć
natłuścić psa tym olejkiem
założyć papiloty i na nie ubranko (inaczej zerwie tak podejżewam) papiloty możesz kupić w tym sklepie www.amberhouse.pl (ja w nim zawsze zamawiam)
Nr rodowodu nie trzeba .. musisz wpisać tylko PKR . W posredniej i otwartej już trzeba ;)

Posted

[quote name='Princess_York']Paula mam pytanie będziesz może miała możliwość przyjechać na wystawę do Nowego Dworu Mazowieckiego ?? . Wystawa jest 12 grudnia .
Ja będę i z chęcią pokażę co i jak ,a na żywo jest raczej najlepiej bo mogłybyśmy poćwiczyć ;) . Odpowiem na pytania które Cie nurtują .

Najlepiej jest tak :
wykąpać psa (szampon + odżywka)
wysuszyć
natłuścić psa tym olejkiem
założyć papiloty i na nie ubranko (inaczej zerwie tak podejżewam) papiloty możesz kupić w tym sklepie www.amberhouse.pl (ja w nim zawsze zamawiam)
Nr rodowodu nie trzeba .. musisz wpisać tylko PKR . W posredniej i otwartej już trzeba ;)

a czy orientujesz się czy te szampony odżywki i olejki co ja mam są dobre? można zobaczyć na stronie Restartu. Chyba przejadę się do Warszawy i wyrobię rodowód, żeby mieć już z głowy. A czy do wyrobienia trzeba się stawić z pieskiem, czy razem z nim po odbiór?

Posted

Paaula napisał(a):
a czy orientujesz się czy te szampony odżywki i olejki co ja mam są dobre? można zobaczyć na stronie Restartu. Chyba przejadę się do Warszawy i wyrobię rodowód, żeby mieć już z głowy. A czy do wyrobienia trzeba się stawić z pieskiem, czy razem z nim po odbiór?

A z kąd jesteś???z pieskiem nie musisz;)

Posted

O tych kosmetykach to za wiele nie wiem ,najlepiej jak się wypowiedzą dziewczyny które mają restarty ;) .

Z psem nie trzeba być ,ale ja na wszelki wypadek byłam z nią ,po odbior już na 100% nie musisz być z małą .

Posted

Nie no jak nie możesz to nic się nie stanie ;) . Poprostu tak pomyślałam że może byś mogła ,bo to są pierwsze kroczki w oswajaniu z tłumem i hałasem no i byście się przeszły po ringu i ustawiłabyś ją :) .

A kiedy byś zaczęła wystawiać Pheobe??

Posted

no właśnie myślałam, żeby po nowym roku wystartować. Z tym, że nie wiem czy nie lepiej by było zacząć jakąś wystawą na otwartym terenie tj. na dworzu, a nie na hali.

Posted

No to jest już Wasza decyzja ;) . Myślę że to nie problem z wystawą na hali jeżeli odpowiednio przygotujesz małą ;) . No a na dwór to musisz kupić jakąś parasolkę czy namiot bo jednak siedzenie w upale to nie jest dobry pomysł ,albo raczej nie obejdzie się bez parasolki w deszczu ;) .

W kwietniu będzie wystawa w Legionowie to chyba już na dwórzu ,my będziemy . Myślę jeszcze nad wystawą w Gdańsku w styczniu .

Posted

To ja też coś dorzucę ;)
W młodzieży możesz nie mieć rodowodu, ale musisz być już członkiem związku a metrykę złożyć w swoim oddziale do wyrobienia rodo. Jeśli nie zdążą go wyrobić to w miejscu nr na zgłoszeniu jest "w przygotowaniu".
Jednak to przejdzie tylko w bejbikach, szczylkach i młodzieży. W pośredniej i wyżej musi być rodowód.
Koszulki chyba najtańsze i bardzo fajne sa w http://www.dogfashion.pl/?p=53
Papier ryżowy tańszy jest w http://germapol.istore.pl/pl/product/browse?category=183785&page=2

Jeśli chodzi o kosmetyki z hodowli też miałam cały zestaw i na początku było super. Niestety po ok 3 miesiącach dziewczyny zwłaszcza Viky strasznie sie uczuliły na olejek. To była masakra :(
Obserwuj więc malutką i w razie czego zmieniaj szybko na coś innego.
U nas po wielu próbach i błędach najlepiej sprawdza się szampon z Pure Paws i odżywka 1 ALL SYSTEM BOTANICAL CONDITIONER .
Pod papiloty dajemy olejek z Pure Paws bo jest lekki i nie uczulił dziewczyn, ale wkrótce przetestujemy norkowy.

W sprawie papilotów polecam Age i Klaudie ;)
Dziewczyny na prawde się znają :)

Posted

jakbyście mi ty dziewczyny z dogo pomogły mi ją przygotować do wystawy na hali to z chęcią bym wystartowała, z tym że moja mała jest niecierpliwa i szybko się rozprasza, ale damy radę. Princess_York: Ty to chyba po całej Polsce na te wystawy jeździsz