mateuszek3 Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 witam moja dziewczyna ma 2letniego labradora.... chcemy w sierpniu sobie zrobic urlop... i najprawdopodobniej bedziemy brac swira/dragona czyli w/w labradora i teraz mam pytanie... czy mozna isc na spacer na plaze z psem... jak to jest ? jedziemy do miedzyzdroji na 10000% wiec jak ktos wie jak to jest czy nie wolno (bo podobno na strzezone nie wolno...) nie chcemy problemow itd dlatego wole sie dowiedziec :-) pozdrawiam Quote
Cathedral Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 mateuszek - ja miałam ten sam problem. Jedziemy z psem nad morze. Na 100% przepisów nie znam, ale dowiedziałam się, że na plaże "publiczne" wstęp z psem jest zabroniony do połowy września. Oznacza to generalnie, że plaże w największych miejscowościach wczasowych są nieprzyjazne psom. Wydaje mi się, że w takim kurorcie jak MIędzyzdroje możecie mieć niefajnie z psem. Ponieważ ja się w końcu zdecydowałam na mieścinę "na końcu świata", 300 mieszkańców, dzika plaża i zero straży miejskiej - nie zgłębiałam tematu. Może jakieś info znajdziesz w dziale podróże w temacie "bałtyk". Quote
rodzina_rr Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 W Gdańsku jest zakaz wchodzenia z psami na plażę, chyba do 15 września. Ja ze swoim labem, żeby się popluskał, jeżdżę teraz na Kaszuby, nad jeziora, których nie reklamują przewodniki:lol: Nie odważyłabym się pchać między tłum plażowiczów - w końcu nie każdy musi lubić fontanę tryskającą z co chwilę z futra otrzepującego się psa albo inne niespodzianki obok swojego kocyka:evil_lol: Myslę, że pomysł Cathedral, żeby wynieść się w miejsce w miarę bezludne to opotymalne wyjście. Quote
Cathedral Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Dodam tylko, że my naszą miejscówkę znaleźliśmy tydzień temu, a jedziemy w tę niedzielę. Są jeszcze miejsca w fajnych okolicach! Quote
marcinx25 Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Tydzień temu byłem na plaży we Władysławowie-Chłapowie z labkiem. Nikt pretensji nie rościł. Ludzi było multum. Dużo z nich nawet się z psiną chciała bawić. Plaża co prawda nie strzeżona ale ludzi cała masa. Szczerze nikt nawet uwagi nie zwrócił. A inni tez z psami. Tylko trzeba po długich schodach z klifu schodzić więc może to być dla psa męczące, lub właściciela jak będzie go niósł;) . Poza tym nie widziałem żadnych oznaczeń do tego tematu. Quote
amokk Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 Mieszkam w Gdansku i rowniez chodze z psem na plaze :) Tyle ze najlepsza pora jest miedzy 5 a 7 rano wtedy nie ma straznikow miejskich i nikt sie nie czepia... byc moze po okresie wakacyjnym bedzie mozna bardziej korzystac z urokow morza, chociaz szczerze w to watpie.. bo od niedawna z psem mozna przeciez chodzic jedynie na smyczy.. :razz: Najlepiej chyba jednak znalezc miejsce na odludziu i tam bezstresowo spacerowac ze swoim pieskiem.. Ja wlasnie jestem w trakcia szukania takiego miejsca.. Sobieszewo , Swibno sa jednymi z takich miejsc - tyle ze tez oczywiscie w miejscu z dala od hoteli itp.. Quote
Sonika Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 amokk napisał(a):Mieszkam w Gdansku i rowniez chodze z psem na plaze :) Tyle ze najlepsza pora jest miedzy 5 a 7 rano wtedy nie ma straznikow miejskich i nikt sie nie czepia... byc moze po okresie wakacyjnym bedzie mozna bardziej korzystac z urokow morza, chociaz szczerze w to watpie.. bo od niedawna z psem mozna przeciez chodzic jedynie na smyczy.. :razz: Najlepiej chyba jednak znalezc miejsce na odludziu i tam bezstresowo spacerowac ze swoim pieskiem.. Ja wlasnie jestem w trakcia szukania takiego miejsca.. Sobieszewo , Swibno sa jednymi z takich miejsc - tyle ze tez oczywiscie w miejscu z dala od hoteli itp.. Od zawsze pies musiałbyc na plazy na smyczy lub w kagancu... We wrzesniu, pazdzierniku spokojnie mozna chodzic, mało ludzi, nikt sie nie czepia... Teraz rowniez chodze, ale tylko po 19 i jak jest troche brzydsza pogoda ;) Quote
Recommended Posts