Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pytanie proste, a może nie do końca.

Ponieważ większość kosmetyków używa się w różnych rozcieńczeniach, do ich aplikacji dobrze sprawdza się spryskiwacz - przynajmniej u mnie. O ile do kąpieli - szamponu, oraz nakładania odżywki mogą to być większe pojemności, to do rozczesywania pomiędzy kąpielami, kiedy rozrobiona odżywka powinna być od razu lub w ciągu max 2-3 dni zużyta, więc na jednego psa nie wychodzi dużo.

Szampon i odżywkę przy kąpieli rozrabiam sobie w butelkach po szamponie z małą dziurką/małym strumieniem płynu.
Spryskiwacz do kwiatków był niewygodny - dłoń mi drętwiała od naciskania pompki, poza tym najmniejsze mają ok 400-500ml pojemności.
Kupiłam spryskiwacz ze środkiem odstraszającym komary o zapachu cytrynowym, żeby wylać środek i używać samej butelki ok 250ml, ale mimo wielomiesięcznego moczenia w wodzie, sam spryskiwacz dalej śmierdzi cytryną i nie zaryzykuję użycia na psie.

Widziałam w necie spryskiwacze Artero o pojemności 180ml, aluminiowe i plastikowe. Rozważam kupno. Ale może ktoś z Was coś mi podpowie?

Posted

tigrunia napisał(a):
Ja mam mały spryskiwacz fryzjerski, aluminiowy firmy Fox kupiony na allegro. Sprawdza się super jedyny minus to to, że nie widać zawartości ;)

Mówisz że jest dobry?ja właśnie przymierzam się by go kupić...do oleju chyba będzie dobry co??

Posted

dokładnie w sklepach fryzjerskich,allegro można kupić małe spryskiwacze,które nie sa drogie
ja musze w końcu odebrać swoje 3szt.,albo poprosić ich żeby dostarczyli mi na salon razem z towarem firmowym...póki co mam dozownik z odzywki gliss kur

Posted

A ja właśnie sobie zamówiłam spryskiwacz taki jak ma Be, na allegro teraz czekam na przesyłkę i jego wypróbowanie,wcześniej widziałam też takie kolorowe;)ale czarny to taki uniwersalny i najlepszy chyba.

Posted

agamewa napisał(a):
Mówisz że jest dobry?ja właśnie przymierzam się by go kupić...do oleju chyba będzie dobry co??

Wiesz co .. ciężko mi stwierdzić czy będzie dobry do samego oleju. Ja mam w nim taką miksturę i się nadaje ale czy olej przejdzie? :hmmmm: Nie próbowałam :niewiem:

Posted

*kleo* napisał(a):
Ja mam olejek wlany w buteleczkę ze spryskiwaczem po jakimś sprayu z Avonu, przechodzi bez większego problemu :p

Wydaje mi się że przejdzie...bo mam taki do kwiatów i jest ok:)ale nie wiem jaki jest podajnik w foxie?